Skocz do zawartości
Dragon

Które zgłoszenie Waszym zdaniem nagrodzić?

tomik

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które zgłoszenie Waszym zdaniem nagrodzić?

• Boleń, 3 kg , 63 cm
      1
    • Karaś, 1,25 kg , 40 cm
      1
    • Karp, 11,2 kg , 81cm
      1
    • Leszcz, 3,1 kg , 74 cm
      0
    • Szczupak, 14 kg , 127 cm
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bogdan39
Napisano

Ja głosowałem na lina 50 cm

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 84
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Witam na forum. Jestem szczęśliwym łowcą wyżej wymienionego bolenia. Może przytoczę kilka zdarzeń z mojego szczęsliwego połowu :)

5 maja w piątek postanowiłem wybrać się na ryby (bolenie). Pogoda była ładna iście wiosenna. Spakowałem sprzęt i wyruszyłem na miejscówkę boleniową. Spokojnie rozłożyłem wędzisko na agrafkę założyłem wahadłówkę własnej produkcji i wykonałem 1 rzut. Po chwili w warkoczu nastąpilo uderzenie, zaciąłem i poczułem mile pulsujące „cos”...

W pierwszej chwili ryba odjechała na parenaście metrów. Wstałem i podszedłem do brzegu kontrolując cały czas sytuacje. Boleń mnie zauważył i w tym momencie odjechał na środek rzeki. Na początku myślałem ze zaciąłem zwykłego 50-taka ale teraz już wiedział, że na wędce mam cos większego. Ryba co kilka chwil odjeżdżała. Spojrzałem na zegarek była 18:45. Powoli pompowałem i odzyskiwałem żyłkę. Ryba powoli słabła jednak nie dawała się podebrać. Kilka razy się wyłożyła jednak po chwili odzyskiwała siły. W końcu nadszedł najtrudniejszy moment -podebrać rybę. Rapa była już osłabiona i dala się łatwo podebrać. Hol trwał ponad 15 minut. Szybko zrobiłem kilka fotek zważyłem oraz zmierzyłem i ryba w dobrej kondycji wróciła do wody !

Napisano

Równiez głosowałem na bolenia . Brawo , że trafił do wody może jeszcze komuś da się złowić .

Ps. Na jakiej rzece wędkowałeś ?

Napisano
Szczupaczycho ... przy tych parametrach, to juz jest ryba

Shogun i ty sandaczowiec na szczupaka głosowałeś ,dziwne.

A ja mimo wszystko na sandałka.

Ano na szczupola Maniuś. Wymiar sandałka bardzo przyzwoity, ale jakis chudzieńki. Jesienią pewnie miałby 8-9 kg. Dodatkowo wyrwanie z wody 5 kg sandacza na kiju nie jest nadzwyczajnym wyczynem, zaś 13 kg szczupaka, który zorientował się, że dzieje się z nim coś dziwnego ... kto złowił, ten wie, co takie bydle wyczynia :cool:

Kocham sandacze, ich sztuczki i tępe tąpnięcia do dna podczas holu, ale waleczność ich nie może się równać rosłemu szczupakowi. Ahhh te odjazdy od łodzi po 20 m :cool:

Reasumując ... szczupak, bo trudniejszy technicznie do udanego wylądowania.

Fakt, zdjęcie na takim tele ... paskuda, feeeeeeee i nie przystoi. Ale ja głosowałem na złowiona rybę a nie na fotkę :cool: Gdyby była oceniana fotka ... bezapelacyjnie sandałek :cool:

P.s.

Ad sandałka ... gdyby ktos kazał mi ocenic jego wagę, bez namysłu dałbym mu 7-8 kg. Hmmm, jak to mozna się "przejechać" :roll:

Napisano

wybrałem bolenia (masa×przyśpieszenie),ale teraz żałuję bo szczupak miał większą masę i zapewne większe prrzyśpieszenie :roll: poza tym mało okazów tego gatunku nam zostało :evil:

Napisano

Powiem szczerze, że zawiodłem się na tej ankiecie. Z ankiety wynika, że zdobyłem najwięcej głosów a tutaj okazuje się, że wygrywa ktoś inny !!! Dlaczego ? Z 2 strony dziękuje każdemu kto głosował na mojego bolenia.

Napisano

Boleń wygrał miażdżącą przewagą głosów w ankiecie . To dlaczego w końcu nie wygrał ?

Coś tu jest nie tak . :evil:

Napisano

Witam

Faktycznie jest troche dziwne zachowanie redakcj haczyka

Ale poczekajmy na wyjasnienia Tomika

Nie wiem dlaczego mimo takiej miazdzacej przewagi glosow bolen nie wygral

Mysle ze trzeba poczekac do wieczorka bo z reguly Tomiku wieczorowa pora tu bywa :cool:

I mysle ze wtedy napisz co i jak oraz dlaczego

Pozdrawiam

Napisano

"Spośród nadsyłanych zgłoszeń, co miesiąc redakcja portalu wędkarskiego haczyk.pl wybierze wędkarza i rybę miesiąca oraz wyróżni wędkarza nagrodą" - to cytat z regulaminu konkursu i jak sadze rozwiazuje wszelkie spekulacje :)

Ankieta pewnie byla po to by wybrac 'miss publicznosci' czy cos w tym stylu ;)

Napisano
Ankieta pewnie byla po to by wybrac 'miss publicznosci' czy cos w tym stylu

Tytul watku wskazuje na cos innego :

Napisano

Cieszę się, że zauważyliście kto wygrał, to znak, że zaglądacie również na strony portalu :cool:

A poważnie.

Faktem jest, że ostateczną decyzję podejmuję osobiście.

Niemniej robiąc ankietę, oczywiście liczę się również ze zdaniem użytkowników i cieszę się, że mi pomagacie, gdyż czasami naprawdę trudno jest wybrać najlepsze zgłoszenie. Szczególnie w tej edycji.

Tak więc, jak najbardziej wziąłem pod uwagę głosy użytkowników, którzy głosowali w tej ankiecie, ale tylko tych użytkowników, którzy zarejestrowali się na forum przed publikacją tej ankiety.

Dlaczego?

Otóż jak się okazało a mam dostęp również do takich danych, część głosów w tej ankiecie została oddana przez użytkowników, którzy zarejstrowali się zaraz po publikacji ankiety (było takich więcej niz zazwyczaj) oddali głos, nie napisali żadnego postu i od tamtej pory nawet nie zalogowali sie ponownie na forum...

Nic nie sugeruję, ale postanowiłem takich głosów nie uwzgledniać.

Napisano

Mi wyszło 5 wypowiedzi dla bolka a 7 dla szczupaka na forum-oczywiscie chodzi mi o tych co sie wypowiadali, czyli różnica mała, a to że ktos się nie zalogował po oddaniu głosu to może być tak, iż tylko czytał tylko posty innych- przecież do logowania nie był zmuszony :)

Szanuję decyjzę admina ale myślę, że dla łowcy jest to decyzja całkowicie niesprawiedliwa. Chyba najlepszym wyjściem z tej patowej sytuacji byłoby aby boleń był przeniesiony na edycję lipcową i wtedy zobaczy się jakie będą wyniki w porównaniu z nowymi zgłoszeniami.

Napisano

Wieczorem postaram sie skrobnac relacje o tym jak zlapalem tego szczupaczka. Zeby zaostrzyc Wam apetyty powiem ze podczas holu jeden z kibicow rozebral sie i wszedl do wody odczepic plecionke ktora zaczepila sie o duzy konar zatopiony w wodzie. Nie zrobil tego bezinteresownie (musialem zaplacic mu 50zl - pazera jedna :P) ale woda z pewnoscia byla zimna. Hol trwal 45 minut i po wygranej walce prawa reke (w niej trzymam wedzisko) mialem tak zmeczona ze nie moglem w niej utrzymac ryby.

Napisano
a to że ktos się nie zalogował po oddaniu głosu to może być tak, iż tylko czytał tylko posty innych- przecież do logowania nie był zmuszony

jednego dwóch takich użytkowników pewnie bym nawet nie zauważył, ale po ponad 10 - u stwierdziłem, że coś jest nie tak.

Chyba najlepszym wyjściem z tej patowej sytuacji byłoby aby boleń był przeniesiony na edycję lipcową i wtedy zobaczy się jakie będą wyniki w porównaniu z nowymi zgłoszeniami.

A co na to Lin 2,25 czy karp 15 kg czy pozostałe ryby :?::mrgreen: przecież to również piękne okazy.

Edycja czerwcowa została roztrzygnięta.

Napisano
a to że ktos się nie zalogował po oddaniu głosu to może być tak, iż tylko czytał tylko posty innych- przecież do logowania nie był zmuszony

jednego dwóch takich użytkowników pewnie bym nawet nie zauważył, ale po ponad 10 - u stwierdziłem, że coś jest nie tak.

I bardzo dobrze zrobiłeś, słuszna decyzja. Nie nawidze cwaniactwa w stylu ... po trupach do celu :twisted::twisted::twisted:

A teraz sprawdź prosze IP tych/tego dowcipnisia/-siów i oznajmij wszem i wobec jego/ich nik/niki ... tak dla przykładu i przestrogi dla innych. Takie postepowanie nalezy piętnować, a to chyba będzie najwłaściwszy sposób :twisted::twisted::twisted:

Wędkarstwo, to przecież piękna i szlachetna sztuka i nie chciałbym, by zamieniła sie w .... nie dokończę, bo przychdza mi na myśl paskudne zwroty ogólnie uznane za niecenzuralne :twisted::twisted::twisted:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.