ruhh Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 witam, wlasnie gotuje pierwszą porcje kuku, 10kg. Mam do dyspozycji boostera o zapachu ryba firmy traper 300ml. Czy zalewać w czasie gotowania czy po ostygnięciu? pozdrawiam ,pierwszo sezonowy karpiorz hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Ja zawsze gotowałem kukurydze aż ziarna zaczęły pękać i potem dochodziły zawinięte w koc. Po wystudzeniu na pare godzin przed nęceniem dodawałem booster. Moim zdaniem podczas gotowania booster odparuje i zasmrodzisz całą chate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2012 wlasnie mialem dylemat, gdyby to chociaz byla truskawka hehe zaleje go przed nęceniem, OT : Na dwa markery jedno miejsce kuku ryba, drugie kulki halibut czy może lepiej jeden marker i mix ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 ja bym o tej porze roku kukurydzą nie nęcił chyba że to łowisko spesjalne. Użyj tylko drobnego granulatu halibut i dosłownie pare kulek halibut na zestaw no i możesz dac troche konopi ale też dosłownie garstke na zestaw. W zupełnosci wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 polecam halibuta dynamite baits, sprawdzony i warty swojej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2012 nęcenie planuję od poniedziałku za tydzień, przez ten tydzień ma się ocieplić to i woda się trochę nagrzeje. Bede nęcić na około 130cm. Wychodzić i wrzucac... po ugotowaniu zamrożę kuku, warto dodawać boostera czy lepiej zachować oryginalny aromat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 swieżo ugotowana kukurydza ma sama w sobie piękny aromat więc nie zalewaj bosterem. Latem to co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Ogólnie to jak kto woli. Ja tez dodawałem czasem coś extra. Ale fakt jest taki że kuku sypiemy dlatego że to jest kuku i ryby to lubią więc nie trzeba dodawać dodatkowych aromatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2012 jutro jadę szykować stanowisko, i może nawet już pierwszą dawkę im sypnę, w poniedziałek jadę z produkcją kulek hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi