Gość mikado90 Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Hej już niebawem nadejdzie 1 maja, a jak wiadomo sezon szczupakowy:) zatem może każdy podzieli się swoimi sposobami na szczupłego i miejscówkami Ja osobiście planuje żywca ale jak nic się nie ruszy na żywca to trochę z pewnością pomłócę spinem Pojadę pewnie na starosiele(Dubienka) starorzecze Bugu piękne dzikie wymarzone miejsce na drapieżnika ale i nie tylko pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Oczywiście , że szczupak ! I oczywiście na spinning ! Ale miejscówki nie zdradzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Jaki tam szczupak? Mam w głowie tylko bolenie Sezon jak co roku rozpoczynam u siebie na Wiśle. Dzisiaj byłem z kijem na małym rekonesansie i przy okazji zajrzałem też na boleniowe bankówy sprawdzić czy bolek sie pokazuje ale nie zaobserwowałem żadnego ataku. Żeby nie było podtekstów łowiłem na małe przynęty próbując przechytrzyć klenia ale bez rezultatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bootleg Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Przygotowania? Przygotowany to ja jestem od jakiegoś miesiąca Z jednej strony fajnie, że zaczyna się bynajmniej dla mnie typowo spinningowy sezon (tym bardziej, że w moim okręgu w kwietniu jest zakaz połowu okonia), ale z drugiej jak pomyślę o 1 majowym "biciu" szczupaka to . Podczas ostatniego wypadu na płotki już słyszałem jak się dziadki na "kaczedzioby nastawiają". Ja osobiście zamierzam uderzyć w miejsca gdzie, powinienem mieć w miarę luz nad wodą. Wprawdzie mam jedno fajne łowisko pod nosem, ale wiem, że 1-go będzie tam jak na zawodach - masa ludzi. Dlatego na początek wybieram mniejsze trudniej dostępne jezioro, gdzie trzeba dojechać kilkanaście kilometrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 multik smarniety , nowa pleciona ... i kotwice w sliderach i poperach naostrzone płytka zatoka liczne trzcinowiska i woda jak kryształ ... i widok szczupaka który atakuje z zaciekłoscia pod powierzchnia , widok niezapomniany !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekp Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Oczywiście , że szczupak ! I oczywiście na spinning ! Ale miejscówki nie zdradzę . Mam taki sam plan,ale nie mam miejscówki,więc może....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Ja już wszystko gotowe mam tylko żyłeczkę nawinąć na szpulkę i poganiam za okoniem w długi weekend bo do 1maja mamy zakaz spinningowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 do szczupaków może jeszcze da radę dołączyć klenie i pstrągi na muchę . darekp , co masz na myśli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Wy tam czekacie na ganianie za szczupakiem a ja na nocne zasiadki za sandaczykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Ja możliwe, że będę na jeziorku Kamienny most z castingiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 Achhh, wypróbuje kolejne, nowe wędzisko i masę różniastych dotąd nieużywanych gum , ale na 14.00 do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mikado90 Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 jak jak wyskoczę ze spinningiem to z paproszkiem bo ostatnio mam na niego więcej szczupaków niż okoni i to ładne sztuki się trafiają;p a hol takiej 60 cm na takim lightowym sprzęcie to dopiero frajda wtedy liczy się technika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 21 Kwietnia 2012 Share Napisano 21 Kwietnia 2012 kasko43, w zeszłlym roku 1 maja na kamiennym byłem cienko bo płotka sie trze ... i ciezko cos wydłubac z trzcin ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekp Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 do szczupaków może jeszcze da radę dołączyć klenie i pstrągi na muchę . darekp , co masz na myśli ? Od kilku lat 1 maja nie złowiłem szczupaka,więc może jakieś sugestie co do miejsca połowu.Czas przerwać złą passę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 mikado90, gdzie ty tą 60 trafiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Ja sosobiscie z długiego wekendu majowego rezygnuje pod względem wędkarskim. Jak dla mnie za duży tłok nad wodami. Ale zaraz po robie atak na warciane jazio-klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mikado90 Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 A trafiła się i u nas na gliniankach ;p i na burzyskach szczupak 60 cm na paprocha czy to takie dziwne ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 No taka rybka na naszych wodach to już wieeelki okaz Ja się nei mogę doczekać 1 maja i Białego oraz Burzysk moich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Witam I ja tak samo jak wy koledzy nie mogę już doczekać się 1 maja . Łódeczka, ja, jeziorko i 2 pudełka nowych gum co myślę że przez cały rok nie uda mi się ich wszystkich wypróbować. Nic tylko kanapki w garść i poszedł od rana do wieczora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_st Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 1 maja czyli zawody spinningowe pierwsze z cylku a 3go maja następne. Pozniej prywatnie dla rozrywki i przyjemności coś połowię bo kolejne zawody dopiero w polowie czerwca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi