peter Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Dzisiaj go trafilem 125 cm branie na rasowki ale lepiej chcialbym sie dowiedziec na co wy lowicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 ale że w Polsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 A co sądzisz ze tu go nie ma ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 moze 2 sztuki są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Zapewniam cię ze jest więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 człowieku o czym ty mówisz,ostatniego Polskiego jesiotra złowiono w 69 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Noo to człowieku nie wiem o co tobie chodzi bo widzisz kolega pociągnął jednego, przy mnie w poprzednim sezonie na Gliniankach wyholowano drugiego. To są tylko 2 przykłady i nie wierze ze jesiotrów w Polsce nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszek22 Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Długi, dobrze gada mój brejdak w tamtym sezonie wyciągnął jednego na gliniankach tylko ze mały był, pływa dalej a jak nie wierzycie to mogę dać wam zdj to zobaczycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 az mam ochotę powiedzieć ja pie.....wiadomo ze mogą występować w wodzie stojącej gdzie po prostu ktoś sobie je wpuścił i w łowiskach komercyjnych,że na komercji są to wiadomo od dawna,są one tam z powodu człowieka który paradoksalnie wytępił je z ich rodzimych rzek.Nie ma Polskich Jesiotrów i koniec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Ogarnijcie ile stawów z jesiotrem "poszło" podczas powodzi w 97r. Na komercyjnych wiadomo, że są i biorą na praktycznie wszystko. Sam miałem prawie metrówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszek22 Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Placek, a to nie jest żadna tam komercja normalne dwa jeziorka (kiedyś kopalnia gliny czy jakoś tak a jak się mylę to niech mnie Długi, poprawi) druga spr to po jakiego chu.....ja piszesz że nie ma w polscę jesiotrów co to za różnica czy polski czy ukraiński ważne ze się trafiają i to w bardzo nietypowych miejscach a co zajrzysz mu w dowód osobisty i zobaczysz skąd jest. Wogóle skończmy ten temat nie róbmy śmietnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 mateuszek22, pozdrów brata bo moze to jego widziałem U nas wiem ze są (czy jak Placek woli Polskie czy nie, ale są) na glinkach bo widziałem osobiście i na Żółtańcach Dużych koleś ponoć złowił, czego nie widziałem ale wiem od znajomych. Jak inni łowili nie wiem , kumpel na rosówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszek22 Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 brejdak na czerwonego z gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Plackowi jak napisał nie chodzi o wody stojące tylko o rzeki złapcie jesiotra w Odrze a nie na jakiejs gliniance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Placek skasował konto, pojechał szukać 2 Polaków może peter, a jaką metodą śmignąłeś go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 22 Kwietnia 2012 Share Napisano 22 Kwietnia 2012 Dzisiaj go trafilem 125 cm Fotka kolego fotka,bo z kąt wiadomo co za "swołocz". Piter na wodzie związkowej czy Ren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 6 Maja 2012 Autor Share Napisano 6 Maja 2012 Trafiony na wodzie prywatnej.W Niemczech jest chroniony caly rok a wiec na prywatnej mozna powalczyc i nie jest to zabronione z zadnym regulaminem.Jesiotra trafilem na dwie duze rasowki walka trwala okolo 30 minut ale ladnie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonah009 Napisano 28 Lipca 2012 Share Napisano 28 Lipca 2012 Panowie polskie jesiotry są, bo jeżeli w Polsce to polskie. Sam widziałem zeszłej jesieni - niestety martwego znalazłem go w Odrze w zachodniopomorskim kiedy jeździłem na miętusa, być może był z Niemiec, ale po polskiej stronie, nie był duży 20-30cm. To na pewno był jesiotr tej ryby nie trudno pomylić z jakąś inną na naszych wodach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Panowie polskie jesiotry są, bo jeżeli w Polsce to polskie. Sam widziałem zeszłej jesieni - niestety martwego znalazłem go w Odrze w zachodniopomorskim kiedy jeździłem na miętusa, być może był z Niemiec, ale po polskiej stronie, nie był duży 20-30cm.Nie ma polskich jesiotrów , a te co są to albo Kanadyjskie albo Rosyjskie te w Odrze najczęściej sa z zarybień ale pewnie zdarzają się uciekinierzy z hodowli.To na pewno był jesiotr tej ryby nie trudno pomylić z jakąś inną na naszych wodach.Nie bym był taki pewny ,podobne do jesiotrów sa sterlety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi