jakub75 Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 witam, prośba o pomoc - wybieram się na urlop w lipcu na wyspę Wolin i oprócz smażenia się na plaży chciałbym też powędkować, pytanie tylko gdzie? wstępnie wybraliśmy z żoną Kołczewo albo Wisełkę, czyli wschodnią część wyspy, bliżej jeziora Koprowo i Zalewu Kamieńskiego interesuje mnie przede wszystkim spinning (czyli idealnie byłoby móc gdzieś wypożyczyć łódkę), ale spławik czy grunt też nie są mi obce; pytanie, czy ze Świnoujścia czy Dziwnowa są organizowane rejsy na dorsz?? z góry dziękuję za wszelkie wskazówki kuba Cytuj
jarosek Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Jeżeli chodzi o rejsy na dorsza to ani Świnoujście, ani Dziwnów nie organizuje. Najbliżej na dorsz będziesz miał z Kołobrzegu. Co do łowienia na Wolinie to nie wiem w przeciwieństwie do Świnoujścia. Cytuj
luk1234 Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Zarówno w Kołczewie i Wisełce masz jeziorka co do Kołczewa to nie znam ale to w Wisełce przekłusowane maksymalnie i niewiele tam zostało. Cytuj
bloody_m Napisano 25 Czerwca 2012 Napisano 25 Czerwca 2012 Witaj, jeśli jeszcze cię to interesuje, przy samej Wisełce są dwa jeziorka, jedno rzeczywiście trochę przełowione, poza tym okropnie zarosło. Drugie tzw "Zatorek" z dobrze dostępnymi kładkami i parkingiem - zezwolenie do wykupienia w leśniczówce przed Kołczewem po prawej jadąc od Wisełki. Ryba dostępna: karp, leszcz, lin, szczupak, wzdręga, płotka. Kołczewo - trzy jeziorka do wyboru: Kołczewo - duży akwen kilka dojść, ryba jest ; kolejne to tzw "Oczko" przy wjeździe do Kołczewa od strony Wisełki - głębokie, ale teraz nim wiem co się w nim dzieje, dawno tam nie łowiłem. Za "Oczkiem" jest niewielkie jeziorko z karasiami - chyba prywatne - dojście trudne. Niedaleko Kołczewa jest Koprowo, ale dostęp trudny, trzeba wiedzieć gdzie. Jest jeszcze jezioro Domysłowskie też można połowić. Nad jezioro Czajcze można się wybrać tylko w celu podziwiania przyrody - rezerwat ptactwa wodnego - całkowity zakaz łowienia. No i gruntówka z plaży - długi mocny kij, powyżej 4m osadzony na czymś wkopanym w piach co go jeszcze podniesie. Ołów płaski. Super łowienie nocą. Ogólnie w okolicy bardzo dużo fajnej wody. Pozdrawiam i udanego urlopu. Cytuj
koczis3 Napisano 13 Września 2012 Napisano 13 Września 2012 zatorek wyduszony - totalna drobnica , fuksy się nie liczą Cytuj
ppaula3 Napisano 12 Lipca 2013 Napisano 12 Lipca 2013 witam,czy da sie połowic na tym jeziorku? Cytuj
koczis3 Napisano 13 Lipca 2013 Napisano 13 Lipca 2013 witam,czy da sie połowic na tym jeziorku? cześć od jutra tam jestem na urlopie , jednak wędek nie biorę . jedyne co można pewniakiem połapać to drobnicę na bata lub polatać za fląderką na morzu..... zatorek loteria ze wskazaniem na lipę choć fuksy się zdarzają kilka razy w roku..... Cytuj
ppaula3 Napisano 22 Lipca 2013 Napisano 22 Lipca 2013 od 19 w sobote do 11 w niedziele na zatorku zlapalismy doslownie pare sztuk krasnopiór i 3 maluskie okonki....lipa totalna...nie wiem czy my mamy pecha czy tam nic juz nie ma. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi