manveeru Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 Witam serdecznie. Mam mały problem. Muszę naprawić swoje 3 wędki, dokładnie wymieć w nich przelotki. Nie wiem jednak jakiego typu przelotki zastosować. Najtańszą i zarazem najlepszą dla mnie opcją byłoby zastosowanie przelotek na owijki z dwiema stopkami. Boję się jednak że wędki mogą pęknąć. Dlatego bardzo proszę o doradzenie. Poniżej zamieszczam dane o wędkach długość: 430cm tworzywo: chyba węglówki starego typu rodzaj: teleskopowe wymiary końcówek na ew. przelotki oczkowe: 3x Ø 24cm 3x Ø 20cm 3x Ø15,5cm 3x Ø11,5cm 3x Ø7,5cm 1x Ø3,5cm (ułamane 20cm szczytówki) 2x Ø3cm metoda łowienia: "na sprężynę" - rzuty dalekie a więc spore siły oddziaływujące na wędkę. Cytuj
Arek0402 Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 Najtańszą i zarazem najlepszą dla mnie opcją byłoby zastosowanie przelotek na owijki z dwiema stopkami. Nie wiem jak z ceną przelotek ale prościej jest wkleić zwykłe przelotki do teleskopów niż owijać i lakierować omotki. Boję się jednak że wędki mogą pęknąć. Są w sprzedaży teleskopowe wędki z c.w. do 200g z przelotkami na dwóch lub nawet jednej stopce, np. Shimano Vengeance AX Tele Surf: http://allegro.pl/shimano-vengeance-ax-tele-surf-4-20m-170g-i2300799713.html Więc wszystko powinno wytrzymać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi