sajmon363 Napisano 5 Maja 2012 Share Napisano 5 Maja 2012 MIKADO SCR S- Match 420 Witam Chciałbym się dowiedziec coś o tej wędce.Właśnie szykuję się do zakupu.Może wiecie coś więcej o tej wędce ? Dobrze sie sprawuje ? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Może nie na temat ale ja od 10lat a może i dłużej(ach ta pamięć) używam odległościówki Mikado HKseries Hi-Kevlar X Match 3.90 którą łowię przeważnie na rzece-kiedyś gustowałem w teleskopach,ale od kiedy mam ten kijek nie zamienił bym na nic innego Czasami myślę nad zakupem Bolonki ale nie wiem czy warto? Mikado jest świetnym kijem ,bardzo lekkim i fajnie leży w ręce ,mogę łowić nim cały dzień i się nie męczę-myślę że ten model który masz zamiar kupić też będzie świetny!Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Czasami myślę nad zakupem Bolonki ale nie wiem czy warto? Warto... . Używam i Match'a i Bolonki ale na rzeki zdecydowanie wole Bolognese. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajmon363 Napisano 6 Maja 2012 Autor Share Napisano 6 Maja 2012 Dzisiaj złowiłem na koleżki Catanę karpia - 57 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 na rzeki zdecydowanie wole Bolognese. Może i masz rację- ja nigdy Bolonki nie trzymałem nawet w ręce zaczynałem swoją przygodę z wędkarstwem od wędek bambusowych , potem była moda na teleskopy(ruskie) więc nie muszę chyba mówić jak tym się łapało ,miałem też 5m teleskop już ''sklepowy'' Robinson albo Mikado lecz też ciężki no i jak parę lat temu kupiłem tego matcha Mikado to w zupełności on wystarcza mi na moją rzekę(Ełk) nie jest ona szeroka ani głęboka- spokojnie spławikiem 2/3 gramowym przerzucę ją z pod siebie więc myślę że nic do szczęścia mi bardziej nie trzeba.Chociaż może później jak będzie zielsko(rzeka mocno zarasta) to by taką 6m wędką lepiej się operowało w przepustach między zielskiem-musiała by jednak ta wędka być lżejsza od mojej odległościówki Tą wędką mogę łowić cały dzień bez odkładania na podpórki-i ręka mnie nie boli , lubię łowić płotkę której w mojej rzece jest najwięcej , jest też dużo klenia -ale na niego mam feedera też Mikado.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 Ja mam SCR ale 390. Jestem z niej bardzo ale to bardzo zadowolony. Zdecydowanie i z czystym sercem polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 @premier1986 widzę że masz też bat 6m -czy to jest węglówka? i jaka waga? interesuje mnie właśnie czy taka np. Bolonka była by lżejsza od matcha? wprawdzie masz bat-ale przelotki nie ważą pewnie dużo Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 6 Maja 2012 Share Napisano 6 Maja 2012 buszmen, to jest bat za 40 czy 50 pln więc on waży trochę, koło 480 gram. Z czego jest to nie pamiętam niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi