bartosza26 Napisano 11 Maja 2012 Napisano 11 Maja 2012 Witam Czy ktoś coś wie na temat kanału w okolicach łabęd do wysokości rzeczyc(okręg katowicki). Gdzieś wyczytałem że ryba jest ale woda to syf straszny. Może ktoś łowi w tym rejonie,proszę o info. co tam za fische pływają pozdrawiam Cytuj
Ciernik Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 Ponawiam temat. W lutym leżało tam sporo jesiennych rybich łusek, prawdopodobnie karasie i całe sterty śmieci pozostawionych przez wędkarzy.... Brzegi prawdopodobnie były obrośnięte drzewami i krzewami, ale wszystko wycieli z tego co zauważyłem. Łowi ktoś tam? Szczególnie interesują mnie okonie Cytuj
bercikz Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 Ponawiam temat. W lutym leżało tam sporo jesiennych rybich łusek. Smacznego im życzę . Jak można jeść rybę z takiego ścieku . Chyba że teściowej podsuwa złowione rybki . Wiem że na kanale w Łabędach rozgrywane są zawody spławikowe z pzw Gliwice. Cytuj
Ciernik Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 Też mnie to dziwi:) nie raz widziałem obok Pławniowic jak wyciągali siatki z karasiami i do bagażnika... równie dobrze mogą iść na śmietnik i znaleźć coś smakowitego:) Cytuj
bartosza26 Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Napisano 9 Kwietnia 2013 W tym roku można łapać na kanale za dopłatą 25zeta(odcinek opolski), tak wyczytałem. Cytuj
Ciernik Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Tak wprowadzili, ale dla mnie to i tak chore, że aby połapać na śląsku to trzeba opłacić jakieś chore dodatkowe składki.... A czy Łabędy, czy Kędzierzyn, jak dla mnie na Kanale to ryba tylko dla sportu:) Cytuj
Gość lechfor Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Koledzy, ryby wypasione na mule węglowym i zużytych podpaskach są pięknie wybarwione i pięknie walczą na kiju . No i mają się na czym trzeć . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi