macko Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 dlaczego tak sądzisz ?? obserwowalem tam tarlo leszcza i krapia, bylo ryb od za******a na blystke zachaczylem leszcza który napewno mial ponad 4 kg, jeszcze takieg w zyciu nie widzialem jesli masz jakies propozycje to pisz, z checią poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 byłem na dąbiu jakiś miesiąc temu...ryb tam niemało z rana widać było spławiajace się leszcze, ataki boleni a nawet jednego szczupaka namierzyłem. Miejsce jest dobre,rybne ,ale trzeba (jak wszędzie) troche sie nameczyć by coś złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 To fakt ostatnio przejeźdzalem tamtędy na rolkach, ryby jakie tam widzialem przeszły moje wszelkie wyobrażenia Poprostu maćko łowisz na zła przynęte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 hehe zlą przynęte ?? jak ma wziąść to i na g***o weźmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Na dąbiu ryby przepłoszone , za to w hucie piękne sztuki można złapać macko, - jak ma wziąść to na gówno nie weżmie , musisz rybce podać to co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 nie powiesz ze czerwony z kukurydzą o smaku waniliowym nie smakuje ?? sam mam czasem ochote na taka kanapke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolamilan Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 hm... nigdy nie mieszałem czrewonego z kukurydza smakowa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 dlaczego tak sądzisz ?? obserwowalem tam tarlo leszcza i krapia, bylo ryb od za******a na blystke zachaczylem leszcza który napewno mial ponad 4 kg, jeszcze takieg w zyciu nie widzialem jesli masz jakies propozycje to pisz, z checią poczytam Rybki szukają odpowiednich miejsc do rozrodu -na dąbiu właśnie takowe są ...... ale po okresie tarła wszystko znika , nikt nie przychodzi tam łapać na żywca , spinning itd . Sam byłem zadowolony z tego miejsca w tamtym sezonie , na szczęście kolega pokazał mi gdzie łapać ryby i że można mieć medalowe okazy stosując tę samą przynęte ale w innym miejscu. Na pokaz przedemną złapał sześć sandaczy w granicach od 50 do 65cm w jedną godzine. Rzucałem ciut od niego i złapałem wtedy dwa okonie. Początek tego sezonu też własnie z tym kolegą rozpocząłem pięknymi kleniami ,50 cm było normą , największy 59 cm na moim kiju . Niedawno z boleniami zaczeliśmy zabawę wyciągłem ostatnio torpede 80 cm - drugi w życiu boleń . Dąbie jest fajne bo w centrum , bo blisko ale prawdziwe ryby łapałem w nowej hucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BusteR Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Gdzie w hucie mozna pobawic sie z kleniem czy jaziem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tondrom Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 dlaczego tak sądzisz ?? obserwowalem tam tarlo leszcza i krapia, bylo ryb od za******a na blystke zachaczylem leszcza który napewno mial ponad 4 kg, jeszcze takieg w zyciu nie widzialem jesli masz jakies propozycje to pisz, z checią poczytam Rybki szukają odpowiednich miejsc do rozrodu -na dąbiu właśnie takowe są ...... ale po okresie tarła wszystko znika , nikt nie przychodzi tam łapać na żywca , spinning itd . Sam byłem zadowolony z tego miejsca w tamtym sezonie , na szczęście kolega pokazał mi gdzie łapać ryby i że można mieć medalowe okazy stosując tę samą przynęte ale w innym miejscu. Na pokaz przedemną złapał sześć sandaczy w granicach od 50 do 65cm w jedną godzine. Rzucałem ciut od niego i złapałem wtedy dwa okonie. Początek tego sezonu też własnie z tym kolegą rozpocząłem pięknymi kleniami ,50 cm było normą , największy 59 cm na moim kiju . Niedawno z boleniami zaczeliśmy zabawę wyciągłem ostatnio torpede 80 cm - drugi w życiu boleń . Dąbie jest fajne bo w centrum , bo blisko ale prawdziwe ryby łapałem w nowej hucie Zdradź to miejsce to bedziemy tam rzucac na 8 wędek Ty, Twoj kolega, Maćko i ja he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zambo Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Też się dołączę. Tym bardziej, że chyba wiem, o które miejsce chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david2 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 jak tam panowie teraz z rybą na Wisle ?? Bierze teraz leszcz?? Zamiezam sie jutro z samego rana wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrab Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Witam wszystkich. Był ktoś ostatnio na rybkach w okolicach przewozu? W niedługim czasie się tam wybieram i nie wiem czy rybki się już obudziły i są jakieś brania. W zeszłym roku można tam było sobie nieźle powędkować. W tym roku jeszcze nie miałem okazji tam zawitać i stąd moje pytanie czy warto tam jechać z gruntówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david2 Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 hej, łapie ktos na Wisle ????? Ludzie piszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 kolega pagori ostatnio połowił ładne klenie na Wiśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Zgadza się , w zeszły weekend pięknie brały grube sztuki . Teraz kicha na maxa pare sztuk okoni sie trafi. A już było nia kiju pare ładnych rybek z naszej wisły,piękne kleniory i jazie łapałem w połowie kwietnia , świetnie brały na woblery salmo. Sztuki powyżej 45 cm były normą a zdarzały sie nawet takie pod 60 cm . Bolek 80 cm też sie trafił jako przyłów (w tamtym sezonie też trafiłem w ten sam sposób 72 cm). W wiśle ważne jest wybranie odpowiedniej miejscówki (rybki nie mogą wyczuć obecności człowieka)do wędkowania i dobór odpowiedniej przynęty na dany okres. Leszcze lubią też spinning , brzana również Niestety szczupaka jeszcze nie widziałem , sandaczem też niemogę sie pochwalić a szkoda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 a na grunt dzieje się cos ?? jakies leszczyki ?? moze macie informacje od miejscowych ?? jesli tak podzielcie sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Holik Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Przed wczoraj kuzyn z kumplem poniżej toru kajakowego 4 leszcze jeden 70cm spięty bo do podbieraka nie mogli zmieścić sandałek i szczupaczek . Wczoraj wypad od 20 - 22 i tylko jedna łopata na sam koniec za kapote dla kuzyna . 61 cm . Waga ok.3,5kg . Końcówka tarła, leszcze zaczną teraz schodzić w dół w strone miasta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hum4ncry Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Bylem wczoraj w Brzegach z kolegami, efekt 0. Ktos wie na co tam najlepiej lowic i jakie sa tam ryby? Pozdrawiam. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 gdzie waszym zdaniem lepiej wybrac sie na nockę ?? powyzej czy ponizej progu Kościuszko ?? a moze polecacie jakis inny odcinek krakowskiej Wisly ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macko Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 bylem w tyńcu, przez cala noc nic nie bralo ale nad ranem zlowilem płoc 38 cm, i kilkanascie okoni na rosówke, rybka jest ale trzeba trafic na dzien gdy biorą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurus Napisano 15 Lipca 2009 Share Napisano 15 Lipca 2009 Drodzy koledzy pogoda wybitnie nie sprzyja łowieniu ciężko coś ułowić w te upały niestety okolice Dąbia leszczyki mniejsze niż złotówka biorą trochę ładnej krasnopióry i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klawy Ziutek Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam. A jak tam między mostem Wandy a Łęgiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zambo Napisano 20 Sierpnia 2009 Share Napisano 20 Sierpnia 2009 Witam. A jak tam między mostem Wandy a Łęgiem? słabo, ryby nie ma W tym roku często tam jeździłem i dalej mam nadzieję (blisko mieszkam). Efekty mizerne jak nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Ostatnio przez godzinke na Dąbiu byłem - totalne bezrybie , panowie grunciarze też narzekali. Potem sie przemieściliśmy z kolegą w strone nowej huty i w dwie godzinki ja cztery klenie a kolega sandacz 50+ i szczupak 60+. Wniosek prosty na Dąbie nie warto sie wybierać ryba przepłoszona i przełowiona(wybrana). Większośc sezonu wędkowałem w hucie i tam jest z rybą lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi