bogdan999 Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Witam. dzisiejszy wypad nad Wisłe i zerwany ładny sum pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik35 Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Witam. dzisiejszy wypad nad Wisłe i zerwany ładny sum pozdrawiam Gratulacje (dla Ciebie za sprowokowanie Sumka do brania, a dla Suma za zwycięski pojedynek ) Ja dzisiaj zaliczyłem 7 kleników (niestety maluchy 25-30cm) i jednego jazia. Szału nie ma, od dawna nie miałem spotkania z wąsatym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ornix Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Na wstępie witam wszystkich śledzących wątek krakowski. Niektórzy napewno kojarzą mój nick z innych miejsc Pora i na mój aktywny udział w tym temacie Do tej pory tylko podglądałem wpisy jako gość. Teraz do rzeczy. dziś od 4 do 8 walczyłem na Wisełce, ale efektem jedynie dwa krótkie szczupaczki. Mam tez do Was pytanko jak traktujecie te zakazy wjazdu, które są na każdym przejeździe przez wał? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Witam ornix, Ogólnie jest zakaz wjazdu za wał ale to martwy przepis, egzekwowany raczej w przypadku, gdy SSR kogoś złapie i wzywa policje, bo delikwent się stawia. Jeszcze są znaki zakazu wjazdu na wał, a nie za wał, np. od stopnia Kościuszki w dół jest droga rowerowa i piesza i tam są zakazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Dodam jeszcze że nie wolno poruszać się wałem - bywają całkiem długie odcinki (np w niepołomicach) gdzie na wale jest fajna droga gruntowa bez dziur. Niestety nie dla nas tylko dla wszelkiego rodzaju pojazdów technicznych i służb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bogdan999 Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 apsik35 gratuluje kleni pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ornix Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Jak tam Panowie po weekendzie? Walczył ktoś nie tylko z upałem ale też z rybkami? Ja z bratem siedziałem od piątku do dziś na Wisełce poniżej Krakowa. I co by nie mówić niżówka w połączeniu z 30 stopniowym upałem to na rybki średnio działa. Zestawy z martwymi uklejkami praktycznie przeleżały nietknięte. Na klasycznego feedera jakieś kleniki, mała brzanka kilka karsi. Czekamy na ochłodzenie. A u Was jak tam? Miał ktoś jakieś wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 4 Sierpnia 2013 Share Napisano 4 Sierpnia 2013 Ja dziś walczyłem na Wiśle i wywalczyłem niedużą brzanę. Mimo, że nie duża cieszy bardzo, bo to nieczęsta zdobycz spiningisty na Wiśle. Oprócz tego średniej wielkości kleń i dwa okonie ok. 30 cm. (Zdjecie sprzeczne z regulaminem wstawiania zdjec na forum. Admin) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Panowie, poszukuję miejscówki na suma i ew. bolka, gdzie może być duża szansa na wyciągnięcie z brzegu na spinning. Łódki nie mam i nie bawi mnie takie łowienie. W zamian podzielę się swoimi miejscówkami na sandacza, gdzie padło kilka 70-tek i 94cm. Tylko proszę nie mówić o Przewozie i poniżej, bo taka lipa jak jest w tym roku to dawno nie było, no chyba, że to 100% miejscówka potwierdzona. Kontakt przez pw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Witam Odnośnie miejscówek, szukaj a znajdziesz, Ja znam kilka które znalazłem ale to całkiem poniżej krk. Sam nie łowiłem sumów nie nastawiłem się jeszcze na nie ani nie próbowałem , poza tym sprzętu nie mam, A z bolkiem chyba nie problem, spotykam go na każdym odcinku rzeki, nie trudno zauważyć jak się chlapie. Ostatnio Nie mam rewelacyjnych wyników, Wczoraj na zawodach udało się złapać bolka 47( Najmniejszy boleń jak na razie) Na zawodach podły ładne wyniki, Piękne klenie oraz ladny szczupak i kilka bolków, Jaź nie daje żadnych oznak , Czy on tam w ogóle jest?? nie słyszałem żeby ktoś ostatnio złapał go. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Akurat zlokalizować miejscówki bolków nie problem, wystarczy połazić wzdłuż brzegu, same sie zdradzają. Co do sumów to mogę podpowiedzieć, każda opaska gdzie przy podstawie jest przynajmniej 2metry wody, powinny być tam sumy. Najlepsze opaski świeżo sypane z nurtem przy samych kamieniach, ale i takie stare, które już się rozsypują też są dobre. Ważne żeby było dosyć głęboko, sum musi mieć gdzie się schować. Ogólnie sumów w tym roku jest strasznie dużo, jeśli znalazłeś takie sandacze w Wiśle, to z sumami też sobie poradzisz Ja łowie je głównie powyżej Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Dzięki za info, na pewno posprawdzam. Po prostu moje bankowe miejsca w tym roku nagrodziły mnie tylko komarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Przy polowaniu na sumy trzeba po prostu trafić na ich żerowanie. Teraz jest idealny okres, bo w ciepłej wodzie muszą często polowac. Najlepsza pogoda to zdecydowanie czas przed burzą, czyli duchota nie do wytrzymania. Wtedy miałem najlepsze brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 5 Sierpnia 2013 Share Napisano 5 Sierpnia 2013 Wysokie ciśnienie takie jak na przykład wczoraj jest genialne na suma. Normalnie było widać małe sumki na przykoskach jak ganiały za ukleją a więc można było się domyślić że te większe też żerują ale głebiej. Co do łowienia z brzegu polecam mało uczęszczane odcinki rzeki. Łowiliśmy wczoraj na opaskach obstawionych grunciarzami i owszem te sumy tam były ale w odległosci nie dostepnej dla gruntówek. Coś jak z kleniami i jaziami w duzym mieście w uczeszczanych miejscach, te ryby są ale daleko od brzegu, wtedy jedyne wyjście to łowienie w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Jeżdzi ktoś na rybki w tą duchote ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Zebi123, Ja. Byłem wczoraj przed pracą. Od 5 do 7.45 w Niepołomicach. Lampa już od 6.30. Zmęczyłem się okrutnie. Ryby jakieś były ale same maluchy, jakiś bolenik, okonki. Generalnie bez szału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ornix Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Wczoraj z bratem byliśmy sporo poniżej przewozu Od 20 do 1 w nocy ze spinem. Efektów brak, jakieś pojedyńcze ataki dało się usłyszeć ale ani bolenie, ani sumy nie zameldowały się na zestawach Termometr w aucie o 1 w nocy pokazał na zewnątrz 26 stopni padaka czekam na deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekR Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Wczoraj byłem w okolicach miejscowości Grabie od godz. 18.00 do 22.00. Skwar niesamowity bolenie atakowały ale nie dały się skusić. Po zmroku zameldował się jeden niewymiarowy sandaczyk czyli bez rewelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 no to widze ze wszedzie kiepsko. ja sie wybiore w sobote na noc bo sie ladna pogoda zrobila heh:) w tygodniu czasu brak bo praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik35 Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Wczoraj Wisła się ożywiła - widać ochłodzenie pomogło. U mnie wczoraj trzy sandacze na spinning, największy 68cm - może nie kolosy, ale zawsze coś. Najwięcej satysfakcji miałem wypuszczając jednego z nich (wszystkie dalej pływają) na oczach miejscowego pasibrzucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Czy ktoś był dziś na Wiśle i może powiedzieć jaka woda? Na stacji Czernichów widzę, że woda podniosła się o metr od wczoraj, a uciąg zwiększył się pięciokrotnie. Jutro rano się wybieram powyżej Krakowa, może ktoś był dziś i powie czy płynie syf czy może nie jest tak źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 woda niziutka i czysta wporzadku mozna lowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 mój SB:73cm Oczywiście AF wyostrzył nie ten pysk co trzeba... Była też lokomotywa ale nie zatrzymała się do zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petyr Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 Gobio Gobio, ładna rybka. Trza by przysłonę przymknąć i będą dwa psyki ostre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 12 Sierpnia 2013 Share Napisano 12 Sierpnia 2013 ja chciałem mieć ładną GO i robiłem na f1.4. a to że się nie przygotowałem do tej fotki to fakt...następnym razem najpierw ustawie aparat a dopiero później zacznę rzucać. ten z pierwszej fotki ok 60cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi