PePe. Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 Szczupaki w moim wykonaniu to przyłów przy rapowaniu, są dokładnie w tych samych miejscach co bolenie i tak samo atakują drobnice na płyciznach. Dziwię się że jeszcze żaden nie zrobił mi obcinki bo łowie na żyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 PePe., a tak z innej beczki, masz spodniobuty stomila?? Jak Ci się spisują?? Jak z temperaturami wysokimi ?? Nie przeciekają na zgrzewach i ogólnie jak się spisują"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 Tak Stomil, kupiłem je w 97 roku resztę możesz sobie dopowiedzieć sam...w upały gorąco jak to w gumie, ale są podklejone materiałem, także da się wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 Mam takie same tylko wodery i mniej więcej z tych samych lat..... i zdanie mam podobne widzę.... więc chciałem tylko sprawdzić jak jest ze spodniobutami, bo trochę ich już przerzuciłem i ciągłe rozczarowania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 Pojechałem dzisiaj rano na miejscówkę, wodą super. Wziąłem sprzęt pod suma, pierwszy rzut i branie 5 metrów od brzegu, odjazd ale czuję że to nie może byc nic dużego (albo ciężki sprzęt tego nie daje poznac) 15 sekund odjazdu i luz następnę rzuty i nic. W kolejnym rzucie potężne walnięcie i wyjezdza piękny leszcz (skusił się na 8 cm ukleje), myślę sobie jak tu leszcze sobie tak hasają to nie będzie dzisiaj ryby i tak przez 3 godziny same leszcze i zero drapieżnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 Pepe, jak masz tam taka kumulacje leszcza w tym miejscu to koniecznie wbijaj tam wieczorem/w nocy. Sum tam musi być Ja wczoraj wieczorem byłem chwile ponizej Przewozu. Był to pierwszy wypad w te oklice po długiej przerwie i chyba nie predko nastapi kolejny... Wędkarzy jak mrówków (od początku lipca nie spotkałem tylu spiningistów co wczoraj przez 2h) ,a wsrod nich jakiś czosnek ,ktory chyba nie wiedział jak latarki się uzywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 Pepe a jaki masz kij pod suma ? ja teraz planuje zakupić sumowy spining Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrmr Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 [quote="Esioslaw" Ciekawi mnie jaki stan Raby jest w Bochni czy w końcu jest czysta Esioslaw jeśli chodzi o stan Raby w Bochni to nadal podniesiona i kawa z mlekiem. Mieszkam nad samą rzeką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 Dzięki za informacje:) to Rabę muszę wykluczyć na ten rok, Byłem wczoraj na Wiśle 5 kleni do 30 cm chodziłem za bolkiem pokazywał się i to nie jeden ale nie dał się skusić na woblery powierzchniowe, Łowi ktoś na gumy na bolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PePe. Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 Pepe, jak masz tam taka kumulacje leszcza w tym miejscu to koniecznie wbijaj tam wieczorem/w nocy. Sum tam musi być Sum jest i to spory, doświadczyłem tego w niedziele pod wieczór na zetaw boleniowy Wiedziałem że jak się wybiore z mocnym sprzętem to nic z tego nie będzie, taki pech... Zebi123, nic co by powalało na kolana ale daje radę i przyjemny w dotyku Shimano Catana CX 270 50-100gr do tego Ryobi Arctica 5000 i spokojne dwójkę mogę holowac Na wędki do 30gr wyciągałem 140 i dało radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janusz40 Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 Zebi ja miałem taką sytuację jak opisałeś - siedzimy ze szwagrem, 07 poszło i nagle branie - po 10 min doholowałem rybę do brzegu ale nie mogłem jej na plecionce wyciągnąć pod powierzchnię żeby zobaczyć co to - taka silna - i po chwili mi się zerwała, ale najlepsze że hak nie był wygięty tylko pęknięty Ciekawe jakiej wielkości był ten sum. Z wędkarskim pozdrowieniem Janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz1921 Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 witam jak wyglada sytuacjia na wiśle ryba zeruje jaki stan wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Idz do "przywitalni" na forum i dopiero wróć tu z tym(lub jakimkolwiek innym) pytaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajonk Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Panowie. Był ktoś dzis nad Wisełką? Jaki stan wody? Chciałbym się dziś wybrać ale mam dosyć daleko i nie chcę niepotrzebnie marnotrawić czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzwagierJanusza Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 hej, ja byłem wczoraj powyżej Krk, woda brudna i brak brań białej ryby. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajonk Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 SzwagierJanusza dzięki! Chyba jednak sprawdzę jak z białą rybą. Jeśli nie dziś, to jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzwagierJanusza Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 sprawdz sprawdz i daj znac jak poszlo w zeszly czwartek i niedziele woda tez byla brudna a leszcze pieknie braly wiec nie ma reguly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donkicha Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Witam panowie nie orientujecie się jaka woda na Wiśle? bo w Dunajcem płynie syf a wybrał bym się gdzieś w niedziele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Na stopniu Kościuszko woda bardzo brudna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajonk Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Dzisiaj zaliczyłem z kumplem nockę na Wiśle w okolicach Krakowa. Woda bardzo brudna i dość wysoka. Kilka pierwszych godzin bez brań, o 23 siada mi ładny leszczyk, równe 60 cm. Kolega ma kilka skubnięć na wątróbkę czego wynikiem jest 50 centymetrowy sumek. Od świtu ryby zaczynają brać jak głupie. Co chwile ciągniemy karasie i niewielkie leszcze. Później dokładam jeszcze półmetrowego sumka na czerwonego robaczka. Podsumowując, wyjazd jak najbardziej na plus. Byłby jeszcze bardziej udany, gdybym nie zaliczył o 23 nieprzewidzianej kąpieli po szyję. Dobrze, że umiem pływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zebi123 Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Kąpieli haha to co Ci się przydarzyło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajonk Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Podczas próby podebrania tego leszcza poślizgnąłem się na śliskim brzegu i poleciałem jak kłoda. Było o tyle ciekawie, że miałem na sobie spodniobuty i woda wlała mi się do środka. Nie powiem, około 4 rano zrobiło mi się całkiem chłodno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Witam. Jak się ma dziś nasza Wisełka ? Spacerował ktoś dziś po Przewozie w poszukiwaniu rybki ? Dawno nie byłem a chciałem się wybrać jutro z poszukiwaniu czego kol wiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajonk Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Na niską i czystą wodę poniżej Przewozu nie licz. Drapieżnik za to był wczoraj i dziś bardzo aktywny. Co chwilę było widać piękne wyjścia zarówno na granicy nurtu i spokojnej wody, jak i na płyciznach. Bierz spinning w łapę i powinno byc dobrze. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 pajonk dzięki za info... Tak właśnie uczynię jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi