evin Napisano 5 Sierpnia 2012 Share Napisano 5 Sierpnia 2012 Witam. Chciałbym podzielic sie opinią na temat TEAM DRAGON FD930iZ. kołowrotek kupiony w 2009r, miesiąc luty. uzywany do sredniego spiningu(przynęty max do 10 gr). w tym roku padł posów szpuli. posów jest typu slinakowego-worm shaft. Kołowrotek oddałaem do naprawy gwarancyjnej. wszystko wymienione/bebechy/ oraz przełacznik kierunków obrotów rotora, co nie było przedmiotem przyczyny oddania do naprawy gwarancyjnej. Chciałnym podzielic sie ta informacją bo naprawa trwała zaledwie 10 dni od dnia oddania do sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorS Napisano 14 Sierpnia 2012 Share Napisano 14 Sierpnia 2012 Ja mam ten egzemplarz pierwszy sezon ale łowię do 35 gram i na razie jest ok. W mniejszej wersji po 2 sezonie padło łożysko w rolce. 5 lat gwarancji więc nie ma się co martwić. Jak się używa to ma prawo się zużyć. W obu wersjach plecionka wlaziła mi pod nakrętkę szpuli. Serwis bez problemu wymienił mi obydwie na takie zmodyfikowane i problemu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 Serwis bez problemu wymienił mi obydwie na takie zmodyfikowane i problemu nie ma. -czym się różnią -te po modyfikacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorS Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 Cześć, nakrętki są spiłowane od dołu o jakieś 2 mm (na oko bo nie mama z czym teraz porównać). Teraz widocznie siedzi głębiej w szpuli i nie wchodzi pod nią plecionka po zamknięciu kabłąka. Praca hamulca jest bezbłędna i płynna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 Warto go kupić za ok 250 pln ? Kusi mnie 5 letnia gwarancja... Gdyby nie łamana korbka brałbym Zaubera. Ewentualnie myślę o Penn'ie slammer 260... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 Ja mam 920zi i po 3 latach śmiga jak ta lala Nie jest katowany ale i nie oszczędzam. Tej zimy przesmaruję go i dam nowe łożyska chyba, bo ostatnio coś mi ze 2 razy zaszumiało a rozkręcać go 2 razy nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorS Napisano 31 Października 2012 Share Napisano 31 Października 2012 Myślę że tak, za te pieniądze 5 lat spokoju i niezły kręciołek. Pewnie znajdą się głosy że nie, ale jak bym miał kasę to bym go kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi