DRAGON Napisano 22 Sierpnia 2012 Napisano 22 Sierpnia 2012 Dobry wieczór! Chciałbym Was zapytać czy ktoś miał możliwość przetestowania nowego Pelletu TB. Impact Soft Hooker Pellet Ostatnio zauważyłem, że karpiki bardzo delikatnie biorą - pociągają zestaw i puszczają. W związku z tym chciałbym zbudować zestawik na feederze i do tego bardzo delikatny. Czy wyżej wymienony pellet stosuje się wyłącznie na włos, czy można założyć go bezpośrednio na malutki hak? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam, DRAGON Cytuj
Arek-Karp Napisano 26 Sierpnia 2012 Napisano 26 Sierpnia 2012 Witam. Tak testowałem ten pelecik - ocena 6/10. Lepszy jest Carp Zoom - halibut wątroba lub halibut wątroba, cana za 150g ok 7,00. Wracając do drugiej części pytania, tak pelet ten jest nawet miękki, możesz od biedy nabijac na hak, jednak przy dalekich rzutach może spadac. Karpie delikatnie biorą??? - zmień przypon na cieńszy, - zastosuj plecionkę w otulinie, zdejmując otulinę przy haczyku wtedy lepiej pracuje, - zastosuj dłuższy włos - nawet do 4-5cm. - zastosuj leadcore przed przyponem - zestaw będzie lepiej przylegał do dna i karpie teoretycznie go nie wyczują. musisz kolego pokombinowac, karp to podstępne stworzenie - jak kobieta Według mnie nabijanie pelletu czy kulek na hak niczego nie zmieni, a nawet pogorszy - sprawdzałem to. W razie pytań pisz. Cytuj
DRAGON Napisano 27 Sierpnia 2012 Autor Napisano 27 Sierpnia 2012 Dziekuje za odpowiedz. Jednak nie zdecydowalem sie na ten pellet. Mialem okazje zobaczyc go z bliska i po nawet delikanym scisnieciu lub nabiciu na grubszy hak peka. Co do drugiej czesci posta. Zestawy mam na leadcore i przypon pleciqonka z otulina a drugi na zero memory. Te delikatne pociagniecia byly na pellet 20mm - po zmniejszeniu na 16mm sa piekne odjazdy. Polecam DynamiteBaits - bardzo dobry i suteczny pellecik. Pozdrowienia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi