bodzii1478 Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Witam jaka jest aktualna sytuacja na zbiornikach koło Chełma ( gdzie bierze ryba ). proszę o sensowne i pomocne odpowiedzi , z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 23 Sierpnia 2012 Share Napisano 23 Sierpnia 2012 Sensowna odpowiedz, nie dzieje się nic... Z gruntu koluchy po 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Na zalewie w Stańkowie nie narzekam,ale nęcę w jednym miejscu już od wiosny. Trochę karpi i amurów już wyjąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 Jutro jadę na noc na Stańków, więc mogę Cię poinformować na bieżąco w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateuszek22 Napisano 24 Sierpnia 2012 Share Napisano 24 Sierpnia 2012 jony, zapewne z łódki łowisz co nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 25 Sierpnia 2012 Share Napisano 25 Sierpnia 2012 Tylko i wyłącznie z brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Niestety, ale dzisiejsza noc była beznadziejna. Niedaleko mnie siedzieli na nocy ze spławikami i też tylko po jednym karasiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Tak jak mówię, tutaj nie ma nawet co szukać Ja właśnie wróciłem z Okuninki, w przerwach od roboty przy domu wyskoczyłem kilka razy na ryby, na feederka leszczy pewnie tak ze 30 sztuk takich po 25-30cm na glinkach a na Białym okonek na spinning, sporo ale nie większy niż 15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 26 Sierpnia 2012 Share Napisano 26 Sierpnia 2012 Tak jak mówię, tutaj nie ma nawet co szukać Nie jest tak źle a że od czasu do czasu wracam o kiju to jest to wkalkulowane w ryzyko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 I jak, połowił ktoś coś tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 I jak, połowił ktoś coś tutaj Jadę dopiero w sobotę na noc, więc zdam Ci relację w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Ja chce sie wybrać w sobotę wieczorkiem ale nie mam pojęcia gdzie? Czy jest sens już na Stańków jechać czy jednak na Glinianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Ja nie mam tego problemu, ponieważ w tym roku obstawiam tylko Stańków, dopiero jesienią mam zamiar zacząć objeżdżać okoliczne wody ze spinningiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 29 Sierpnia 2012 Share Napisano 29 Sierpnia 2012 Na Stańkowie łowiłem sporo płoci i liny ale jakieś 3-4 tyg temu w te upały wszystko się nagle urwało i przesiadłem się na inne wody. Tam nie było wcale lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 jony, miałeś się pochwalić co połapałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 Niestety, ale chwalić się ma czym, to już mój trzeci wyjazd bez wyników - jeszcze w tym sezonie tak kiepsko nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 2 Września 2012 Share Napisano 2 Września 2012 No i dokładnie, tak jak mówiłem... Tak jest teraz pustynia... Dziś postanowiłem dać szansę ponownie zalewowi Stańków i wynik to 6 płotek po 15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Tutaj z Chełma jest nas tylko 2 czy 3 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 Tutaj z Chełma jest nas tylko 2 czy 3 ?? Znacznie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 7 Września 2012 Share Napisano 7 Września 2012 No nie widać niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbyszek1 Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 Ja ostatnio byłem ze spinem nad Bugiem . Jedynie 2 razy okoń odprowadził mi gumę pod brzeg i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 dzbyszek1, a jak tam woda na bugu we Włodawie ?? Może czas wyskoczyć Ostatnio na naszych glinkach Chełmskich płoć 33 cm grubaśna i baardzo waleczna Była fajna zabawa na przyponie 0,10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbyszek1 Napisano 11 Września 2012 Share Napisano 11 Września 2012 Wody bardzo mało zdecydowanie za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieluch Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Długi - w Chełmie nie ma glinek tylko są Glinianki - całe dzieciństwo nad nimi przesiedziałem Także nie wprowadzaj ludzi w błąd, Glinki są Włodawskie te koło Białego, a w Chełmie są Glinianki dwa zbiorniki, duży i mały zwany przez miejscowych "kopary" na którym jakiś czas temu zrobili ponoć jakieś "pstrągowo" - dokładnych info nie znam bo od jakiegoś czasu skreśliłem te bajora. PS. W zasadzie to od strony bloków jest jeszcze trzecie takie małe oczko, ale tam chyba tylko kijanki pływają Tak wracając do tematu blisko Chełma są jeszcze Żółtańce - dwa piękne zalewy, niestety oszpecone przez jakiegoś idiotę betonowymi stanowiskami dla wędkarzy... Jedynie od plaży chyba można siąść i normalnie poobcować z naturą, a nie betonem... Blisko są jeszcze Parypse (jak się jedzie na Cyców) - niewiele mogę powiedzieć o tej wodzie bo byłem tam dosłownie ze dwa razy i bez efektów (bo drobnicy nie liczę). Z drugiej strony Chełma macie "Dębowy Las" - (19km z Hrubieszowskiej), Puszcza - niedaleko Dębowego jakieś 24/25km no i Husynne - jakieś 30km na oko. Jest jeszcze takie bajoro gdzieś koło wysypiska (albo kopalni kredy - nie pamiętam już dokładnie, może ktoś z forumowiczów wie dokładnie to powie) swego czasu znajomi jeździli tam na żywca z dobrymi efektami, ale podobno te szczupaki nie nadawały się do jedzenia z racji "czystości" wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieluch Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Głupio że nie mogę edytować swojego postu skoro jeszcze nikt pod nim nie odpisał, ale dobra Zapomniałem jeszcze o zbiorniku w Natalinie - zaraz za Kamieniem ok 10 km od Chełma. Podobnie jak chyba w przypadku Puszczy trzeba kupić zezwolenie w gminie, właśnie szukam info - wie ktoś ile kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi