fix-bud Napisano 10 Września 2012 Napisano 10 Września 2012 Witam kolegów.Zakładam temat bo warto,ktoś tam łapie czy tylko ja.Byłem wczoraj i złowiłem niezłą krasnopiórkę w ilości 3 szt ,leszczka i okonka.Zostałbym dłużej ale zastał mnie mrok....Są tu bobry i chyba bolki które nieżle tłuką drobnicę....A o sumach nie wspomnę i pykających sandałach na gumę.... Cytuj
bonah009 Napisano 20 Września 2012 Napisano 20 Września 2012 witam da radę tam dojechać autem, czy trzeba się przedostawać na pieszo, nie chodzi o to że ciężko mi chodzić, ale czym bliżej jest auto to lepiej i czy teren jest ogólnie dostępny, proszę napisz coś więcej pozdrawiam Cytuj
fix-bud Napisano 20 Września 2012 Autor Napisano 20 Września 2012 Pewnie że można,ja zawsze staję koło bramy metalowej.jedziesz od basenu górniczego,skręcasz do cpn neste,ale nie wjeżdzasz do niego jedziesz przez asfaltową droge tak do 80 m ,2 skręt w prawo przed zjazdem na gdańską.Idziesz w prawo przez pokrzywy i jest kanał.Dobre brania są podobno jak zboże sypia,pył leci,podchodzi drobnica a za nia.... wiesz co.Choć ja też fajnie łapałem jak nie sypali. Cytuj
bonah009 Napisano 22 Września 2012 Napisano 22 Września 2012 dzięki wielkie na pewno tam zajadę. do zobaczenia nad wodą Cytuj
fix-bud Napisano 11 Listopada 2012 Autor Napisano 11 Listopada 2012 Byłem dzisiaj z kolegą od 8 do 9 rano,tylko spin guma ,trok,drop i nic.Potem polecieliśmy na zatokę koło oczyszczalni przy basenie cichym,kilka okonków na trok,po godzinie zawinęliśmy na dąbie elewator.Tam też okonki na dropa i boczny.Po godzinie na koniec pojechaliśmy na parnicę ,tam tylu ludzi jeszcze w tym roku nie widziałem.Ich łupem padał białoryb na spławik,bat,tyczka. My na spin,guma,drop,boczny -zero...Skończyliśmy o 12ej z kilkunastoma okonkami na koncie. Ale jak ktoś chce płoci połapać to polecam parnicę. Cytuj
fix-bud Napisano 11 Stycznia 2013 Autor Napisano 11 Stycznia 2013 Byłem dzisiaj łowiłem od 14.30 do 18.20 .Metoda drop - shot 90% czasu,wynik 2 zejścia z haka i jeden okoń 27cm , 0.39kg. Chwilę machałem na trok ale po zerwaniu zestawu-zrezygnowałem.Padał śnieg cały czas,ale nie było tak źle jak ktoś jest uparty.Dołączam 2 fotki mojej zdobyczy.Pozdrawiam Cytuj
fix-bud Napisano 12 Stycznia 2013 Autor Napisano 12 Stycznia 2013 Byłem dzisiaj znowu,łapałem od 14 do 17.15. Na początku się skąpałem ,dobrze że mam zapasowe skarpety neoprenowe to ,mogłem łapać dalej .dziwne bo gdy w lato stawałem na ten pien to on nie tonął ,a wszytko przez zaczep,trok gdzieś ugrzązł i chciałem go uratować ale się nie udało .Po przebraniu skarpet poszedłem w inne miejsce ale z dropem,rybka dragona 2 rzut ,pach branie chwila oporu i poszło .Nic rzucam dalej ale już nic,zmieniam miejsce na te gdzie wczoraj trafiłem okonia,macham z godzinę i pach siedzi wziął w połowie kanału,ciągnę i gdzieś na 7 metrze odemnie poszedł ,a to pech e chyba nie za słabo zaciąłem.Macham dalej miejsca nie zmieniam było kilka puknięć,dopiero koło 17ej trach i siedzi,wziął na 15 m od brzegu,po chwili mam go w ręku 47cm i 0,9 kg.Mordka się cieszy,niestety po chwili już musiałem wracać.Na wodach sum sandacz,szczupak ma wymiar ochronny 45 cm,tak więc 1szą wymiarówkę już w tym roku mam .Pozdrawiam wszystkich upartych.Dołączam 2 fotki. Cytuj
Sharkoo Napisano 13 Stycznia 2013 Napisano 13 Stycznia 2013 no bracie gratulacje;) aż żal dupke sciska bo ja dzisiaj na pusto;) Cytuj
fix-bud Napisano 13 Stycznia 2013 Autor Napisano 13 Stycznia 2013 Dzisiaj od 7 do 12,2 osoby nawet brania nie miałem,było chłodniej niż wczoraj,tak wiec dzisiaj na zero,towarzysz też.Być może w złych godzinach byłem... Cytuj
fix-bud Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Napisano 14 Stycznia 2013 Byłem dzisiaj z kompanem od 15 do 18,jeden zerwany ,jedna guma porwana przez sandacza chyba i jeden 40-taczek przeze mnie wyjęty .Łowiliśmy na dropa.Wrzucam fotkę,jakość słaba bo z komórki.Pozdrawiam Cytuj
fix-bud Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Napisano 15 Stycznia 2013 Witam,dzisiaj sam zaatakowałem od 16 do 19 ej,bran mniej,jeden zerwany o 18.25 dokładnie.Trafiłem 2 krąpiki przypadkowo.Łowiłem na dropa ,było znacznie zimniej niż wczoraj,marzła pletka i co chwilę się plątała.Niestety połowa kanału zamarznięta i jutro już raczej nici z łapania . Cytuj
fix-bud Napisano 18 Lutego 2013 Autor Napisano 18 Lutego 2013 Byłem dzisiaj sprawdzić.Niestety lód wszędzie taki na 2 cm. Cytuj
fix-bud Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Napisano 15 Kwietnia 2013 Byłem w sobotę na kanale warta,3 godzinki,3 okonki 7cm,jeszcze z ikrą,co bardzo mnie zdziwiło,coś większego mi poszło.Stan wody niski,2 razy coś się splawiło. Cytuj
fix-bud Napisano 27 Maja 2013 Autor Napisano 27 Maja 2013 Wreszcie trochę więcej czasu(wcześniej praca potem choroba) i kolejna wyprawa ze spiningiem w tym roku dokładnie 61-sza,towarzystwo mojego 4 letniego syna spowodowało że była to najciekawsza z wypraw w tym roku,2,5 godz machania spinem i 2 stukniecia i jeden rozpiór 25 cm na troka.... Ale nie o ryby tu chodziło,ważniejsze aby syn połknął bakcyla,myślę że już jest zaszczepiony,choć był nieco smutny że on nic nie złowił.... Ale już jest po naszej stronie Cytuj
fix-bud Napisano 1 Czerwca 2013 Autor Napisano 1 Czerwca 2013 Wyprawa nr 64 ze spiningiem w tym roku,cel -sandacz,szczupak i większy okoń.Niestety 4 godz machania od 16.30 i tylko 2 okonki ,jeden na koguta i jeden na trok. Jutro próbuje gdzie indziej. Cytuj
fix-bud Napisano 29 Grudnia 2013 Autor Napisano 29 Grudnia 2013 Dzisiaj też byłem na rybkach,czas 6 do 14,spinning oczywiście.Miejsce to odra pkp Szczecin tak do 7.30 tu zero.Potem siadło dolne do 10.30-zero.Na koniec kanał przy elewatorze warta,tu pod sam koniec 2 bolki na kiju,jeden wyciągnięty.Niestety bolek niewymiarowy.. Rybkę złowiłem dopiero po 7 godz i 45 minutach machania. Pozdrawiam wszystkich . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi