Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, łowił ktoś tam? To prawda że wpuszczono tam 550 kg karpi?

Gdyż byłem tam ostatnio i oprócz Płotki, okonia, i jednego spalonego brania.

• 7 months later...
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam, trzeba dodatkowe opłaty żeby tam łowić? Szukam miejsca żeby posiedzieć przy piwku ze spławikem w katowicach, mowa o wodach pzw. Mam jeszcze jedno pytanie, gdzie w katowicach kupię robaki? :-P pozdrawiam

Napisano

Zależy na którym stawie, na jednych wystarczy karta, na innych dopłata a na innych wcale nie wolno łowić, nad każdym wędkarskim jest tablica, nie ma problemu z orientacją.

Najbliżej robaki pewnie są w Kakadu obok Media Markt.

Napisano

W Kakadu obecnie lipa z robactwem. Lodówka stoi pusta i po białe musiałem gonić do fishing martu. Ale w środku sezonu zawsze się dostanie co potrzeba ;-)

A co do 3 stawów, byłem w czwartek, wędkarz obok wędkarza. Na spławik przy brzegu połowisz, z gruntu mało kto z tego co widziałem miał efekty. Ja na feeder wyciągnąłem ładną płoć i leszcza w ciągu 5 godzin :/

Jak dla mnie to kiepska woda ze względu na latające samoloty, helikoptery, hałasujące samochody z autostrady tuż obok, cały czas ktoś przemyka za plecami, kajaki, motorówki, także co kto lubi, ale jak dla mnie lipa.

W kwestii zarybień to bardzo prawdopodobne że wpuścili.

No i z piwem to bym tam uważał :P

Napisano

Sklep znajduje się w obrębie centrum handlowego 3 stawy, widać go z każdego miejsca parkingu.

Z tych trzech stawów to jak narazie łowiłem na Kajakowym. Dojechać tam można na dwa sposoby.

1. Jeśli już odwiedzisz sklep wędkarski to wyjeżdżasz z parkingu przejeżdżając przez dwa ronda w kierunku ulicy Lotnisko i skręcasz w lewo. Zjeżdżasz w dół i w zasadzie po prawej stronie widzisz już stawy, zostawiasz samochód i idziesz ;-)

2. Jadąc autostradą (ul. Murckowska chyba) w kierunku Tychów zjeżdżasz sobie zaraz za stacją Orlen, a równie dobrze możesz zjechać na stację Orlen i przejechać przez jej parking. Wodę zobaczysz od razu po prawej stronie, także pojedziesz już intuicyjnie. Możesz sobie skręcić w dowolną uliczkę w prawo i dojedziesz dosyć blisko wody. Ja jak już zjadę na orlen to jadę niemal do samego końca tą drogą i zostawiam auto na parkingu obok restauracji.

A jeśli jedziesz od Tychów w kierunku Katowic/Sosnowca/Warszawy tą samą drogą, to zjeżdżasz przed stacją Bliska, przejeżdżasz sobie pod autostradą i skręcasz w dowolną stronę. W prawo pojedziesz w stronę wspomnianego Orlenu, w lewo w stronę parkingu obok restaruracji.

Połamania ;-)

Edit:

Ale tak jak mówię, robactwa teraz w Kakadu nie dostaniesz, powiedzieli mi że dopiero czwartek lub piątek coś będzie.

Napisano

Dzięki wielkie za info, chcemy właśnie tam jutro po południu uderzyć, poszukam nr na internecie i może telefonicznie się dowiem odnośnie robactwa. Oczywiście pochwale się na forum wynikami hehe a tam przy centrum 3 stawy jest też przy a4 jakiś staw, żyje tam coś? :-)

Napisano

Tego nie wiem, nie wiem nawet czy można tam w ogóle wędkować :P Chociaż w ubiegłym tygodniu widziałem tam jakiegoś optymistę z kijem :P