EsoxHunter Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Mam pytanko - jak można zanęcić sypką mieszanką na odległość rzutu zestawem gruntowym, no czyli jakieś 40m. Nie mam możliwości wywiezienia zanęty, rakieta zanętowa kosztuje chyba ponad 50 zł, więc nie chce mi się na jeden wyjazd wyrzucać tyle kasy. Procą raczej uciążliwe byłoby wystrzelenie 3 kg zanęty, do tego raczej byłoby ciężko tak daleko strzelać. Jedyne na co wpadłem to wyrzucanie zestawu z mało namoczoną zanętą i dużym koszykiem. A Wy macie jakieś sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2273 Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 RAKIETA ZANĘTOWA -samemu można zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2273 Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 RAKIETA ZANĘTOWA -samemu można zrobić z tuby po silikonie,pływak z pianki lub topoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2273 Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 z rurek PCV kiedyś robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 8 Października 2012 Autor Share Napisano 8 Października 2012 Podasz jakąś dokładniejszą instrukcję w punktach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bond Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Proponuję zestaw tunelowy PVA http://www.tandembaits.com/index.php?do=kat&id=360 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 9 Października 2012 Autor Share Napisano 9 Października 2012 1. Ile to kosztuje? 2. Jak to działa, czym wyrzucam tą siatkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bond Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Ok.25 zł za 7m W linku jest i instrukcja, a także film. http://www.tandembaits.com/index.php?do=kat&id=360&pid=2075 http://www.tandembaits.com/index.php?art=11&arid=389 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 http://allegro.pl/lodz-lodka-zanetowa-wedkarska-carponizer-importer-i2717732959.html A może takie coś? Wprawdzie dośc kosztowne ale napewno posłuży na więcej niż jeden wyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 A może takie coś? Wprawdzie dośc kosztowne ale napewno posłuży na więcej niż jeden wyjazd jeżeli masz znajomego modelarza to jest w stanie zrobić Ci takie cacko za 1/5 ceny. Ja zanętę sypką mieszam z wodą, robię kule zanętowe i strzelam z procy. Na taką odległość jaką chcesz osiągnąć z powodzeniem polecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Też użwam procy, przy dobrej wprawie można bardzo celnie i w miare szybko zanęcic. Grubszą zanęte trzeba tylko czyms skleic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 18 Października 2012 Autor Share Napisano 18 Października 2012 Milosz, oj nie, to zdecydowanie nie na moją kieszeń. Co do procy, to będę musiał nabrać wprawy, bo kiedy to ja z procy strzelałem... Myślałem o własnoręcznym zrobieniu rakiety zanętowej, parę takich instrukcji w necie znalazłem, ale jak mówicie, że z procą da radę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 ale jak mówicie, że z procą da radę... spokojnie da radę, tylko nie za duże kule. Zawsze lepie kule wielkości mandarynek, pamiętając także że im więcej zanęta nawilżona tym cięższe wychodzą kule. W ten sposób cały sezon nęciłem kukurydzą z dobrymi efektami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi