Skocz do zawartości
Dragon

Kiedyś fajny dziki staw teraz masakra poprostu

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

to dziki opuszczony staw nikt się tym nie interesuje przesto wszystko wrzuciłem foto bo mnie takie coś boli a łowisko kiedyś było piękne sam osobiśćie zarybiałem ten staw a teraz co mam robić sam niewiem nikogo teraz ta kałuża nie jest ludzie tam śmieci wyrzucają jest tam wszystko opony stare łóżka i tak dalej masakra jakaś sam o ten staw dbałem sam ale nikt nigdy mi nie pomógł w tym co robię

Napisano

Z tego co widać z tego małego zdjęcia to staw po prostu wysechł. Wszystkie śmieci które wcześniej były pod wodą teraz widać a skupiska śmieci skłaniają ludzi do dorzucania tam swoich.

Napisano
Napisano

Z tego co mi wiadomo to jeśli tego stawu (a raczej tego co po nim zostało) nie ma wykazie wód podlegających pod PZW to chłopcy nawet palcem nie kiwną.

Niestety mam podobny problem u siebie, ładny staw w lesie, nie zarośnięty, nie zaśmiecony ale podobnie jak w tym wypadku też wysechł prawie do końca podobnie jak wszystkie okoliczne rowy które do niego dochodziły.

Napisano

dj_martin_, jak jest problem z wodą, to nie nawojujesz, ale jeżeli jest skąd dostać wodę, to sprawdzić czyje i spróbować samemu wydzierżawić :cool: Ewentualnie zgadać się kilku i mieć własne łowisko. :twisted:

Napisano
A teraz można go wyczyścić i spróbować pogłębić.

Tia pod warunkiem, że to jest Jego i masz +/- 10k na pozwolenia wodno prawne i inne pierdoły. A żeby wszystko pozałatwiać to minimum rok czasu.

Napisano
A teraz można go wyczyścić i spróbować pogłębić.
chyba tego nie przemyslales.Poglebic taki kawalek ziemi zeby ryby plywaly to przynajmniej z 2 m. w dol czyli koparka plus samochod ktory by to wywozil na co pewnie ciezko mial by w rok zarobic,tymbardziej ze nie na swojej dzialce :neutral::idea:
  • 3 weeks later...
Napisano

sudo0007 woda jest jak śnieg spadł i lało pare razy zobaczymy jak się utrzymie chyba że wyschnie w przyszłym roku bo nie ma dopływu wody juz pisałem :) się zastanawiam czy rybę puśćić tam jak uważacie ?

Gość Rapa-man
Napisano

A na jakim jest gruncie? Jest ziemia podmokla wokol stawu?jak nie ma,woda wyschnie a ryby razem z nia :mrgreen:

Napisano

Z tego co widzę, to głębokość tego stawu jest chyba do kolan...Załóżmy, że wpuścisz tam jakieś ryby, ale jaki, to ma sens? Przyjdzie zima, skuje lodem do samego gruntu wraz z rybami. Sam widzisz, że na wiosnę/lato te bajorko wysycha i nie ma sensu nic z tym robić, jeśli nie jest Twoje.

Gość Rapa-man
Napisano

Najpierw zalatw papiery potem zacznij odbudowe,ale po co jak nie ma doplywu swierzej wody,co najwyzej zaby tam mozesz sobie wpuscic :mrgreen:

Napisano

jak się pogłebi to woda się utrzymie jak widać z tego co piszecie to wszyscy prawie są tacy mocni pisać łatwo nie trudniej doradzic zrobić coś :) bez urazy