dj_martin_ Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 jak można do takiego stanu doprowadzić przez ludzi , chciałbym żeby PZW sie tym zainteresował z góry dziękuje , prosze o pomoc w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 A ta kałuża to woda PZW ? Może wyślij więcej zdjęć. Jaką powierzchnię ma zbiornik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_martin_ Napisano 18 Października 2012 Autor Share Napisano 18 Października 2012 to dziki opuszczony staw nikt się tym nie interesuje przesto wszystko wrzuciłem foto bo mnie takie coś boli a łowisko kiedyś było piękne sam osobiśćie zarybiałem ten staw a teraz co mam robić sam niewiem nikogo teraz ta kałuża nie jest ludzie tam śmieci wyrzucają jest tam wszystko opony stare łóżka i tak dalej masakra jakaś sam o ten staw dbałem sam ale nikt nigdy mi nie pomógł w tym co robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 dj_martin_, gdzie to jest i jaka jest powierzchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Z tego co widać z tego małego zdjęcia to staw po prostu wysechł. Wszystkie śmieci które wcześniej były pod wodą teraz widać a skupiska śmieci skłaniają ludzi do dorzucania tam swoich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_martin_ Napisano 19 Października 2012 Autor Share Napisano 19 Października 2012 tomek1 powierznia tego stawu nie za duza a jest to w Wyrach nie daleko Mikołowa macie pare fotek jeszcze z tego stawu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/4cbbe1ffebf5cf81.html lewa srona stawu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/60cbe42947c9e575.html prawa strona stawu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/8b42563107d2b20c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/871d8353faa42bce.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_martin_ Napisano 19 Października 2012 Autor Share Napisano 19 Października 2012 przyczyna może być to że niema dopływu wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madmax Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 Z tego co mi wiadomo to jeśli tego stawu (a raczej tego co po nim zostało) nie ma wykazie wód podlegających pod PZW to chłopcy nawet palcem nie kiwną. Niestety mam podobny problem u siebie, ładny staw w lesie, nie zarośnięty, nie zaśmiecony ale podobnie jak w tym wypadku też wysechł prawie do końca podobnie jak wszystkie okoliczne rowy które do niego dochodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 dj_martin_, jak jest problem z wodą, to nie nawojujesz, ale jeżeli jest skąd dostać wodę, to sprawdzić czyje i spróbować samemu wydzierżawić Ewentualnie zgadać się kilku i mieć własne łowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 19 Października 2012 Share Napisano 19 Października 2012 A teraz można go wyczyścić i spróbować pogłębić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 20 Października 2012 Share Napisano 20 Października 2012 A teraz można go wyczyścić i spróbować pogłębić. Tia pod warunkiem, że to jest Jego i masz +/- 10k na pozwolenia wodno prawne i inne pierdoły. A żeby wszystko pozałatwiać to minimum rok czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 A teraz można go wyczyścić i spróbować pogłębić. chyba tego nie przemyslales.Poglebic taki kawalek ziemi zeby ryby plywaly to przynajmniej z 2 m. w dol czyli koparka plus samochod ktory by to wywozil na co pewnie ciezko mial by w rok zarobic,tymbardziej ze nie na swojej dzialce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_martin_ Napisano 8 Listopada 2012 Autor Share Napisano 8 Listopada 2012 teraz na dzień dzisiejszy dziś zdjęcia robione tak wygląda ten staw parę fotek tu macie zobaczymy jak długo się woda utrzymie bo brak dopływu wody jest oby jak najdłużej może puscze tam jakąś rybę ale niewiem czy ma to sens http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5b8d0d4f3522eaf8.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d3ae32b86ddd111f.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudo0007 Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 no ładnie wygląda skąd tam tyle wody nagel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_martin_ Napisano 8 Listopada 2012 Autor Share Napisano 8 Listopada 2012 sudo0007 woda jest jak śnieg spadł i lało pare razy zobaczymy jak się utrzymie chyba że wyschnie w przyszłym roku bo nie ma dopływu wody juz pisałem się zastanawiam czy rybę puśćić tam jak uważacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 A na jakim jest gruncie? Jest ziemia podmokla wokol stawu?jak nie ma,woda wyschnie a ryby razem z nia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_martin_ Napisano 8 Listopada 2012 Autor Share Napisano 8 Listopada 2012 jest muł pod wodą , mułu jest jakieś pół metra Rapa-man ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Z tego co widzę, to głębokość tego stawu jest chyba do kolan...Załóżmy, że wpuścisz tam jakieś ryby, ale jaki, to ma sens? Przyjdzie zima, skuje lodem do samego gruntu wraz z rybami. Sam widzisz, że na wiosnę/lato te bajorko wysycha i nie ma sensu nic z tym robić, jeśli nie jest Twoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_martin_ Napisano 8 Listopada 2012 Autor Share Napisano 8 Listopada 2012 mogę to pogłębić w przyszłym roku a staw jest bezpański i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 mogę to pogłębić w przyszłym roku a staw jest bezpański i tyle Co łopatą będziesz kopać całą szerokość na 2m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_martin_ Napisano 8 Listopada 2012 Autor Share Napisano 8 Listopada 2012 mam kumpla co ma firmę budowlaną i koparkę też ma więc tu nie widzę problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Ktoś wykupi ziemię lub wydzierżawi i będziesz mieć po stawie, a robocizna pójdzie na marne. Specyficzne masz myślenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_martin_ Napisano 8 Listopada 2012 Autor Share Napisano 8 Listopada 2012 zawsze mogę wydzierżawić prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 8 Listopada 2012 Share Napisano 8 Listopada 2012 Najpierw zalatw papiery potem zacznij odbudowe,ale po co jak nie ma doplywu swierzej wody,co najwyzej zaby tam mozesz sobie wpuscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_martin_ Napisano 8 Listopada 2012 Autor Share Napisano 8 Listopada 2012 jak się pogłebi to woda się utrzymie jak widać z tego co piszecie to wszyscy prawie są tacy mocni pisać łatwo nie trudniej doradzic zrobić coś bez urazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi