Varenael Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 Witam.Chciałbym się dowiedzieć jaka jest najlepsza pora na połów Klenia na spinning. Wiele widziałem filmików gdzie najczęściej łowione są w lato/wiosne. Ciekawi mnie czy teraz na jesieni złapałbym klenia na małego woblerka/smużaka. Czekam na waszą opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_P Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 Ja niestety ograniczam się do wiosny i lata gdyż po pierwsze wtedy znajduję najwięcej czasu a po drugie, i chyba najważniejsze, nie potrafię jeszcze podejść tych ostrożniejszych wczesnowiosennych czy nawet zimowych. Te ryby da się łowić cały rok. Polecam ci artykuł Jakuba Podleśnego o połowie tych rybek zimą. Jesteś z LBN więc masz gdzie poszukać ich, chętnie bym też pochodził tutaj ale nie mam pozwolenia na LBN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 Oczywiście że złapiesz , to bardziej kwestia tego czy będziesz potrafił je podejśc niż pory roku Jesienią podobno chowają się w głębsze miejsca ale napisałem "podobno" ponieważ na "moim" łowisku przy ostatnim kleniowym wypadzie łowiłem je przy samym brzegu za niewielkimi kamieniami wystającymi z wody Czy wiosna czy jesień idz nad wodę i obserwuj. Niezależnie od pory roku będziesz miał efekty. Są ludzie którzy łowią klenie cały rok:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 22 Października 2012 Share Napisano 22 Października 2012 Jak dla mnie najlepszym okresem żerowania dla klenia jest przełom wiosny i lata. Ale wierz mi że te ryby można systematycznie łowić przez cały rok, nawet zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.