Skocz do zawartości
Dragon

Team Dragon Spin 2,13 c.w do 35g

daniello2010

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon

Mam wersję 2,75 - ja sobie chwalę, mega czuła bestia i bardzo przyjemnie się nią łowi. Czuję każde puknięcie w podwodne zarośla i bardzo dobrze przewodzi brania. Fakt, że z powodu sztywności blanku straciłem kilka sztuk (plecionka i fatalna regulacja hamulca w młynku - mój błąd).

Nie jestem profesjonalistą ale szczerze polecam.

• 1 month later...
Mam wersję 2,75 - ja sobie chwalę, mega czuła bestia i bardzo przyjemnie się nią łowi. Czuję każde puknięcie w podwodne zarośla i bardzo dobrze przewodzi brania. Fakt, że z powodu sztywności blanku straciłem kilka sztuk (plecionka i fatalna regulacja hamulca w młynku - mój błąd).

Nie jestem profesjonalistą ale szczerze polecam.

cześć,

myślę że Team Dragony nie są na tyle sztywne, aby traciły ryby. Ale oczywiście, w połączeniu ze złą regulacją hamulca i plecionką efekt może być kiepski.

Poza tym, nie każde zacięcie ryby jest na tyle skuteczne, aby ją utrzymać w czasie holowania. Wiele ryb zacina się płytko, w efekcie podczas holowania wyskakuje haczyk, rozrywa tkankę mięśniową lub skórę w paszczy lub po prostu grot jest ledwo zahaczony o kość w szczęce i przy zmianie kierunku płynięcia ryby wyskakuje z paszczy. Nieraz trafia się tak, że ryba zaciska paszczę i mocno trzyma wobler albo gumę, bez efektu zacięcia, dopiero w trakcie holu rozluźnia ścisk szczęk i przynęta wyskakuje. A nam się wtedy wydaje, że zacięcie było płytkie lub spartaczyliśmy hol.

pozdrawiam

Kolega ma taką wędkę w wersji "silver edition". Ja mam o stopień cięższego 18-42. Co do zacięć o których napisane jest powyżej. Do połowy jesieni na swoim gubiłem każdą zaciętą rybę. Od kiedy za radą kolegi docinam drugi raz ryby mi nie spadają. Co do swojej wędki to na nią nie narzekam. Kolega też sobie swoją chwali.