kukimielec Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 WITAM JESTEM POCZATKUJACY I MAM PYTANIE JAK ZMONTOWAC SPłAWIK NA PRZELOTóWKE
tomek1 Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 JAK ZMONTOWAC SPłAWIK NA PRZELOTóWKE Kupujesz gumowe stopery i agrafki w sklepie, nawlekasz stoper na żyłkę główną potem nakładasz agrafkę do której przypinasz spławik i znowu stoper lub małą śrucinkę. Potem pętelka i na nią zakładasz przypon, lub wiążesz hak bezpośrednio do żyłki głównej jeżeli nie jest za gruba. Nie jest to zalecane np. ze względu np. na zaczepy, w tym przypadku możesz np. urwać żyłkę powyżej spławika
Kalgon Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 Można też zrobić stopery z żyłki lub nitki, a pozatym to niemam nic do dodania, gdyż kolega wyżej wszystko wyjaśnił, a tak pozatym, to powiedz mi shift ci się zacioł, czy jesteś jakimś skończonym prostakiem, bo tutaj się mówi, a nie krzyczy, tu jest forum, nie budowa
leszczcyc Napisano 8 Września 2006 Napisano 8 Września 2006 witam wszystko już napisane ale jak zwykle najważniejsze !! jeżeli masz małe przelotki będzie problem z zażucaniem (zaczepianie o przelotki stopera dlatego musisz poszukać taką wielkość jaka będzie ci odpowiadać do przelotki zaduży stoper do przelotki będzie przesówał drunt za każdtm razem) narka i powodzenia
tomek1 Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 jeżeli masz małe przelotki będzie problem z zażucaniem Chyba, że łowisko jest w miarę płytkie- wtedy nie musi wciągać stopera do przelotki.
artech Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 czy jesteś jakimś skończonym prostakiem Kalgon, A nie można tego jakoś delikatniej powiedzieć ? zasugerować że nie trzeba pisać dużymi literami aby post został zauważony
Kalgon Napisano 13 Września 2006 Napisano 13 Września 2006 Ja nic niezasugerowałem, więc nie zgorszyłem go, tylko zadałem pytanie na które móze być sto odpowiedzi
Gość Napisano 26 Sierpnia 2008 Napisano 26 Sierpnia 2008 Czy ktoś może mnie uświadomi jaka jest różnica między łowieniem na spławik przelotowy i stały. Łowię na stały wime trochę o tym wiem. Natomiast interesuje mnie kiedy używac spławika odległościowego czy wogole warto i czy sa jakies plusy i minusy tej metody.
DooLiN Napisano 27 Sierpnia 2008 Napisano 27 Sierpnia 2008 Spławikiem odległościowym będziesz mógł łowic dalej bo dalej rzucisz będziesz mógł też łowic na fali bo one są dobrze widoczne.POZDRAWIAM.
savior Napisano 27 Sierpnia 2008 Napisano 27 Sierpnia 2008 Spławik przelotowy zakładasz wtedy gdy głębokość łowika nie pozwala na sprawne zarzucenie zestawu ze spławikiem "stałym". Np: Twoja wędka ma 3.50 metra a bedziesz łowił na głębokości 4 czy 5 metrów Wyopraź sobie jak byś zarzucił na stałe zamontowanym spławikiem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.