tomik Napisano 15 Listopada 2012 Share Napisano 15 Listopada 2012 Kolejna edycja Targów Wędkarstwa RYBOMANIA odbędzie się w dniach 22-24 lutego 2013 roku, na terenach Międzynarodowych Targów Poznańskich. 22.02.2013 – Dzień dla biznesu 23-24.02.2013 – Dni dla publiczności Szczegóły: http://rybomania.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarthSuoniu Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 I co? Znowu będzie 20 pln za wejście by zobaczyć 10 stanowisk, z czego 7 dla karpiarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Listopada 2012 Share Napisano 16 Listopada 2012 To fakt, bez listy wystawców mało kto zdecyduje się na wyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koczownik Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 wybiera się ktoś z Torunia pociągiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 4 Stycznia 2013 Share Napisano 4 Stycznia 2013 DarthSuoniu, dobrze to ująłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 wybiera się ktoś z Torunia pociągiem? [scroll]Bez listy wystawców nie ma po co jechać. Pewnie będzie tak jak piszą koledzy z Pyrlandii[/scroll] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Ktoś z kolegów będzie dzisiaj na targach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Jestem w trakcie zwiedzania targów - wielkie rozczarowanie , karp, karp i jeszcze karp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Jestem w trakcie zwiedzania targów - wielkie rozczarowanie , karp, karp i jeszcze karp To efekt obrażenia się Mroczka na Zabrze Przeniósł się do Poznania a za nim pewnie jeszcze kilku wystawców. Ale swoją drogą taka sytuacja przeczy również tezie, że to tylko PZW zależy na karpiach w naszych wodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amator Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Ale tylko karpiarze zapłacą min 2700 zł za łódkę do wywozu. Jest to tylko i wyłącznie biznes bardzo drogie hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamerhed Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Bylem, ale tylko dlatego ze mialem darmowa wejsciowke. Generalnie pod wzgledem spiningu slabo, art-rod, lovec, tarnus, daiwa, fenwick, penn. Z ciekawszych rzeczy Daiwa Exist - robi wrazenie , penn spinfisher - baaaardzo solidny kreciolek a i kultura pracy wyzsza niz slammer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Lysy waz mi mowil ze z chlopakami z wmh beda robili stragan,zrobili?bo nie mialem okazji sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamerhed Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Stoisko wmh bylo, straganu nie przypominalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Niedawno wróciłem z targów. Jak napisał kolega Amator, królował karp, te targi powinny nazywać sie "karpiomania". Z tego co mnie interesuje, czyli feedery i związane z tym dodatki, jak na lekarstwo. Z lżejszych kijaszków nie było praktycznie nic. Daiwa wystawiła kilka modeli w tym Tournament, ciekawy był też model Shogun, 4,2m 175g cw do tego nie za ciężki. Jedyny minus to cena. Na stoisku Sangera dominawały jak u większości sprzety karpiowe. Z feederów moją uwagę zwrócił DS sygnowany przez Michaela Schlögla, niestety ustawiony był tak że nawet ciężko było go pomacać. Nie wiem kto dobierał tam wędki na targi, ale akurat w tym modelu raziła nadlewka lakieru na pierwszej przelotce, a wędka raczej nie tania. Podsumowując, karpie zdominowały targi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 23 Lutego 2013 Share Napisano 23 Lutego 2013 Tez dzisiaj bylem na "karpiomani" i podzielam opinie kolegow, ciekawe czy wroca kiedys takie targi jak sprzed kilkuuu lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Stoisko wmh bylo, straganu nie przypominalo cholera flaszke przegralem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldemar Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Witam ta impreza która odbyła się na MTP w ten weekend to co najwyżej spotkanie karpiarzy napewno nie można nazwać tego targami co najwyżej targowiskiem z tego wszystkiego najlepsza była biała kiełbasa niestety od konkurencji pozdrawiam organizatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 24 Lutego 2013 Share Napisano 24 Lutego 2013 Niestety poprzednicy maja rację,impreza dla karpiarzy była...Dla spiningistów słabo,dla innych też.Zrobiłem parę fotek,wiem trochę chaotycznie ale marny ze mnie fotograf.Kupiłem parę rzeczy,miedzy innymi real eel savage,małe wobki w ilosci 4 szt,systemiki R.Taszarka,atlas wód wędkarskich,gumy do caroliny,choć do dropa i opadu też bedą spoko.Zresztą wszytko na fotkach. Miałem przyjemność rozmawiać z panem Robertem Taszarkiem -miły i kulturalny gość.Pytań było wiele,jedno najważniejsze: Jak łowić w Polsce aby łapać okazy? Odpowiedź-"Dawno juz nie łowiłem w Polsce,brak czasu.Moja rada próbować,próbować tak często jak tylko się da i przede wszystkim nie bać się eksperymentować" Miałem w rękach tyczkę cormoran za 14 tys.zł a senior trzymał daiwę za 20 tys.zł. Dokąd zmierza wędkarstwo? Oto fotki: Zdjęcie seniora ze szczudlarzami,tu niedaleko można było zjeść białą kiełbaskę To były moje zakupy . Autor z mistrzem. Aaa na koniec pora się pochwalić,po zakupie atlasu wód pzw wypełniłem kupon konkursowy,a dzisiaj koło14ej zadzwonił telefon i zostałem poinformowany że wygrałem kołowrotek robinsona Pozdrawiam wszytkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarthSuoniu Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 A ja szczerze przyznam, że po ubiegłorocznym doświadczeniu z tym targowiskiem chciałem sobie w tym roku odpuścić. ALE... wczoraj koło 11:30 zapakowałem moje dupsko w samochód i pojechałem... Jeździłem, szukałem miejsca do zaparkowania i tak mi minęło 30 minut. Pan na parkingu chciał ode mnie 20 pln za parkowanie do 2h + miałem jeszcze kupić bilet. Doszedłem do wniosku, że szkoda łącznie prawie 50 pln za oglądanie kulek proteinowych i pontonów z dachem. Wróciłem do domu i kupiłem kilka przynęt na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 Dziś postaram się wrzucić relację z Zabrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 9 Marca 2013 Share Napisano 9 Marca 2013 fix-bud, sławne i zabójcze węgorze z Savage Gear ciekawe jak jest w rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 10 Marca 2013 Share Napisano 10 Marca 2013 DarthSuoniu, trzeba było skorzystać z jakże wspaniałej komunikacji miejskiej Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Dziś postaram się wrzucić relację z Zabrza. Przepraszam ale kilkudniowe boje z niesprawnym komputerem spowodowały opóźnienie. Na początek Jeden z filmików zarejestrowanych na targach Karp Festiwal 2013. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 fix-bud, sławne i zabójcze węgorze z Savage Gear ciekawe jak jest w rzeczywistości Szczerze kolego to łowiłem nim 2 razy,teraz niedawno,brań.Żadnych ,ale to nic nie znaczy.2 razy użyta przynęta to żadne doświadczenie i test. Pozdrawiam i taaakiej ryby życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 14 Marca 2013 Share Napisano 14 Marca 2013 Najwyższy czas na obiecaną relację z targów. Pierwsze wrażenie z tegorocznej edycji targów w Zabrzu to nieco mniejsza niż w zeszłym roku ilość wystawców- być może spowodowana rozwojem targów poznańskich. Nieco większy był udział firm związanych ze spinningiem i muszkarstwem. Niestety bardzo niewiele był grubego sprzętu- wędek i kołowrotków- jak zwykle producenci sprzętu olali wędkarzy i prawie nikt się nie pojawił. Niestety targi coraz bardziej dotyczą przynęt, zanęt i sprzętu dodatkowego dla karpiarzy... Mimo wszystko trochę ciekawych rzeczy można było zobaczyć. Zacznę nietypowo od sprzętu "niekarpiowego" W tym roku rozrosła się ekspozycja dla muszkarzy. Nie mogło zabraknąć niezawodnego Adama Sikory oraz znanego już z poprzednich targów basenu do machania sznurem. Chyba pierwszy raz był Klub Głowatka. Spinningiści mogli znaleźć głównie ofertę przynęt Wędek nie było zbyt wiele, ale kilka stoisk było Jednym z niewielu miejsc gdzie można było zobaczyć dość kompleksową ofertę sprzętu było stoisko "zaprzyjaźnionego" z naszym forum "Eldorado". W tym miejscu podziękowania dla Wiktora za miłe spotkanie Tu także była chyba największa oferta echosond Być może uda się jeszcze wrzucić jakiś materiał filmowy dotyczący tego tematu. Tym razem nie było zbyt wiele stoisk łowisk komercyjnych (1 lub 2) i bardzo niewiele firm organizujących wyprawy wędkarskie Było za to kilka stoisk z ciekawymi ubraniami dla wędkarzy Sprzętu pływającego nie było zbyt wiele, ale kilka ciekawych propozycji można było znaleźć I dla mnie najciekawsza propozycja- platforma wędkarska. Tym razem było kilka naprawdę niezłych kijów do surfcastingu i parę do pilkera do tego trochę przynęt morskich, ale generalnie wg mnie nadal słabo wykorzystany potencjał targów dla wędkarstwa morskiego. Relacji z karpiowej części targów nie sposób nie zacząć od zdobywcy nagrody na najlepszy produkt- Paweł Szewc za film "W pogoni za karpiem cz. 3 rzeka Odra" Oczywiście wystawców z tej branży było mnóstwo- dominowały oczywiście przynęty i zanęty. Ja pokaże te stoiska które zwróciły moją uwagę. Jednym z nich było Nash Tackle, z niepowtarzalnym Pawłem Kiermaszkiem. Pasja do wędkowania i duży talent do marketingu. Wielu artykułów zabrakło już w piątek. Z tego stoiska będę chciał pokazać kilka ciekawych filmików. Jeden już znacie Chyba nie udał się pierwotny plan zaproszenia na Targi samego Nasha, ale był inny anglik- choć akurat podczas mojej obecności stanowisko było "martwe" Jak wspomniałem wędek karpiowych nie było zbyt wiele, ale coś tam można było zobaczyć. Królowało oczywiście wyposażenie karpiarza. W namiotach tylko jeden patent szczególnie utkwił mi w pamięci. Ciekawy patent stelaża, ale cena też nielicha ponad 2000 zł. Reszta już raczej standardowa Za ciekawostkę uznałbym oferowane przez Trapera prototypy namiotów w dobrych cenach. Uwagę zwraca postęp w rozwoju konstrukcji tripodów. Jest coraz więcej ciekawych rozwiązań. Oczywiście nie zabrakło łódek, z Wojtkiem Warmuzem na czele, ale w porównaniu do poprzednich lat było ich niezbyt wiele. Elektrostatyk wprowadził nowy model fotela wzorowany na konkurencji Bardzo duża ilość wystawionych niewielkich foteli- nieznany mi do tej pory nowy trend. Można było zobaczyć fajną kamerę podwodną ze zdalnym sterowaniem Coś na późno jesienne zasiadki Kruszarki do kulek i pelletu Niezłe i niedrogie cobry- choć i tak przebojem był patent Nasha- pokażę na filmiku. Solidne buzz bary W kilku miejscach widziałem bardzo niewielkie sygnalizatory- czyżby nowa moda? Ofertę drobnego sprzętu trudno byłoby zobaczyć nawet w dwa dni. Spomb w różnych rozmiarach Videotronic chyba nie pokazał nic nowego Ciekawy patent podbieraka- tak ciekawy, że nie potrafiłem go złożyć Było kilku wystawców z pokrowcami Ceny niektórych akcesoriów jak dla mnie z sufitu Oczywiście dominowały karpiowe przysmaki- było tego mnóstwo ograniczę się do kilku stoisk które zwróciły moją uwagę. Mega pellety z Czech Nietypowe rozwiązanie- sypka zanęta we wiaderkach. Sztuczne ziarna I inne Oczywiście oprócz tego tradycyjny folklor - jedzenie, picie, żołnierze, ale i bardziej ambitne stoiska Podsumowując- widoczne jest pewne zatrzymanie rozwoju tragów- od zeszłego roku praktycznie nie pojawiło się nic nowego. Mimo wszystko targi odwiedzają rzesze wędkarzy. Nadal jest to unikatowa szansa zobaczenia wielu ciekawych akcesoriów, sprzętu, przynęt, zanęt a przede wszystkim możliwość spotkania kolegów "po kiju" i wielu znanych i cenionych wędkarzy. Mam nadzieję, że w przyszłym roku targi w Zabrzu zrobią jakiś krok w przód- tym bardziej że chyba wreszcie rośnie im jakaś konkurencja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi