Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.Jak zwykle w ostatnim czasie byłem wczoraj na kanale ciepłym.Machałem spinem od od 15.30 do 19ej.Wynik to 37 pasiaków,4 szt po 19-20cm,reszta od 10 do 17cm,trafił się jeden 26,5cm.Był też przyłów w postaci krąpia.Raz coś bardzo walecznego mi zeszło.Dołączam 2 fotki.Niestety jazie i klenie w ogóle o spinie nie chcą słyszeć,ale znajdę na nie sposób(interesuje mnie tylko spin).

Pozdrawiam

97a6dc48b6ff035fm.jpg

Ten największy.

19291e2af0150d31m.jpg

Przyłów,walczył mocno na 0,12mm.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 93
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Precyzyjnie to określić będzie ciężko.

Muszę pozwolenie kupić na Regalicę.

Trochę teraz terminy w pracy mam napięte... a połowił bym, oj połowił :twisted:

Dam znać jak będę jechał - po drodze mi, jak rodziców odwiedzał będę.

Miło jak ktoś łowisko zna i poradzi co nie co ;)

Drop shot mnie wciągnął, szukam kija teraz... (ale to nie ten dział, :shock: , oczywiście wiem :wink: post zamieściłem w innym dziale :cool: ) może uda się kiedyś przy "piance" porad kilka uzyskać, kija pomoczyć i miło czas spędzić :mrgreen:

Pozdrawiam

Yel.

Napisano

Kolejna wizyta na ciepłym kanale w ostatnim czasie odbyła się

dzisiaj.Czas 6-10,wynik 19 pasiaczków ,największe zaledwie

wymiary.Trafił się pierwszy w tym roku bolek (niewymiarowy).

Na wodach spółdzielni bolek nie ma okresu ochronnego.Od 10 pogoda marzenie,słoneczko,śpiew ptaszków.

Pozdrawiam

• 9 months later...
Napisano

Dzisiejsza pogoń za bolkiem uraczyła mnie dwoma sztukami,niestety 33 i 35 cm.Miejsce wody Spółdzielni Regalica ,kanał ciepły,czas 7.45 do 11.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano
Takie pytanko do tych co tam jeżdżą czy często trafiają się pstrągi czy sporadycznie ?

W tamtym roku rzadko się trafiły,tylko trzy przez całą zimę ale większe niż teraz.W tym roku jest więcej co wyjazd melduje się przynajmniej jeden ale zaznaczam że ciężko o wymiar. To nie są tylko uciekinierzy z hodowli jak napisał Danielo.Doczytałem się że Spółdzielnia Regalica zarybiała tym gatunkiem Ciepły Kanał.Pozdr.

Napisano

no nic będzie trzeba wykupić zezwolenie i pojechać bo z samego pisania to mogą tylko palce boleć :)

Tylko jedno pytanie - jeżeli dokonam wpłaty poprzez przelew pocztowy - to dokumentem uprawniającym mnie do połowów jest potwierdzenie przelewu.......... żeby jakieś dziwne sytuacje nie wyszły podczas kontroli

no i drugie pytanie mnie naszło w trakcie - często są tam kontrole ?

Napisano
no nic będzie trzeba wykupić zezwolenie i pojechać bo z samego pisania to mogą tylko palce boleć :)

Tylko jedno pytanie - jeżeli dokonam wpłaty poprzez przelew pocztowy - to dokumentem uprawniającym mnie do połowów jest potwierdzenie przelewu.......... żeby jakieś dziwne sytuacje nie wyszły podczas kontroli

no i drugie pytanie mnie naszło w trakcie - często są tam kontrole ?

tak potwierdzenie przelewu wystarczy,musisz je mieć przy sobie

jeżdżę 4 lata ,miałem raz kontrolę,koło elektrowni

Byłem dzisiaj od 13-16,brań jak na lekarstwo,około 15 szt okonia w tym ze 3 wymiary.Do godz.15 bez brania.Woda bardzo niska,dobre 1,5m mniej niż zwykle,woda chłodna.Brat trafił tęczaka 32-35cm,niemierzony

• 2 months later...
Napisano

kiedyś poznałem gościa który robi kontrole w Regalicy, i robią je dosyć często, tylko że najczęściej w poniedziałki, bo jak twierdził w weekendy nie pracują

Napisano

W niedzielę po południu nieplanowany wypad obdarzył mnie 10 okonkami ( max 20cm), pod wieczór porzucałem troszkę za boleniem ( dla tych którzy lubią zwracać uwagę zaznaczam że boleń nie ma na tych wodach okresu ochronnego:) ). kilka rzutów na woblera i atak przy powierzchni, klasyczny boleniowy..no ale na brzegu okazało się że to sandacz około 25 cm, buziak i woda. i dosłownie w ostatnim rzucie wpadł boleń, nie mierzony ale około 45 cm. Pogoda marzenie, prawdziwa wiosna i w końcu dłużej widno:)

• 2 weeks later...
Napisano

Witam kolegów coś tam na ciepłym kanale się rusza czy nie ? Jaź czy Kleń ?

Niedługo chcę się wybrać i się zastanawiam na co się nastawić