Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W tym roku nastawiam się głównie na sandacze i okonie ( leszcze, liny niech rosna sobie dalej) .

Sandacze łowiłem głównie na Żywcu ( trupek ) . Chcę połowić je tutaj , na Przeczycach . Czy ma to sens w ogóle, czy jest tam jeszcze mętnooki czy raczej szukać innych jezior.

Mieszkam niecałe 10 minut samochodem od łowiska, mam łódeczkę ( łodka pneumatyczna :razz: ) więc mogę spokoj nie łowić z niej , w dzień i w nocy, oczywiście z narzuconymi ograniczeniami.....

Jaki sposób jest najlepszy na tym akwenie ???

Trupek w nocy będzie , jeszcze nie wiem na co - mam podrywkę więc raczej nie będzie problemu z przynętą .

W dzień raczej guma (nie mam kogutów i nie umiem na nie łowić )

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 954
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam skubie coś na jeziorku już?Trzeba by bata przewietrzyć;)Myślę się wybrać od Tuliszowa bo na wysoki brzeg to się pewnie człowiek w niedzielę nie dopcha;(

Napisano

Jutro jadę "wodować" :mrgreen:

Jak zobaczycie "łódź pneumatyczną" o numerach: SL-KAT-0626A to będę ja ze szwagrem :mrgreen:

Nad wodą pojawię się około 8 rano, pompowanie , malowanie numerów i pierwsze sondowanie łowiska.

Myślę że w zatoce Boguchwałowickiej posiedzimy ze spławikówkami ( gdzieś od 11 dopołudnia)

Napisano

Dzięki za info, jednak karpiki nas nie interesują. Zdecydowanie nie lubimy tłoku, łowienia z gruntu , a czasami i chamstwa które niestety panuje wśród łowiących zarybieniowe karpiki.

Jokers kupiony, pinka też a więc pewnie w czwartek wyskoczymy na krótką zabawę z drobnicą. Wybór padnie albo na małą tamę, albo zatokę obok bytomskiej rybaczówki.

Zobaczymy czy leszczyki, płotki a może jazie się obudziły.

Napisano

Dziś krótki wypad nad zbiornik. Wszędzie mocno wiało, jedynym miejscem które było trochę osłonięte to zatoczka koło bytomskiej rybaczówki. Rybka współpracowała niestety dość słabo. 3 godziny łowienia wynik ok 2,2 kg płotki , z reguły drobna i bardzo drobna, ale liczy się zaliczny wypad.

Napisano

małe pytanie: gdzie i jak pozyskujecie żywczyka na Przeczycach ?

Na Żywcu nie miałem problemu- kiedyś podrywka, jeden rzut i pełno uklei . Potem jak zabroniono podrywki to też nie było problemu, lekka uklejóweczka, 10 minut (góra) i żywczyki były.

Przyznam się że na Przeczycach łapałem tylko białoryb (w tamtym roku największa zdobycz to karp ponad 8kg) i nie wiem czy i gdzie tam łowić podrywką czy lekkią matchówką .

Czy z żywcem macie problem????

Napisano

Staszek,Z żywcem na Przeczycach raczej nie ma problemu. Jest tam masę drobnego leszczyka, krąpia i płotki. Praktycznie wszędzie możesz go złapać. Wystarczy garść zanęty, pinka i bat ok 6m.

Napisano

Jak byłem we wtorek to nic kompletnie nie wzięło, i to nie tylko mi bo obok mnie jeszcze 5 osób było i ani pyknięcia! Mówię o rozlewiskach

Napisano
aniaa55, koło kapliczki karpie sie ruszyły.

Kolego a gdzie to ta kapliczka..nigdy nie slyszałem takiego określenia

Napisano

ja pierdz... wy to macie zdrowie, o 4:30 na ryby w taki ziąb.

Ja czekam aż troche się ociepli :-)

Orientujecie się czy bierze ryba w Przemszy przed zbiornikiem ?

.