Staszek Napisano 23 Marca 2012 Share Napisano 23 Marca 2012 W tym roku nastawiam się głównie na sandacze i okonie ( leszcze, liny niech rosna sobie dalej) . Sandacze łowiłem głównie na Żywcu ( trupek ) . Chcę połowić je tutaj , na Przeczycach . Czy ma to sens w ogóle, czy jest tam jeszcze mętnooki czy raczej szukać innych jezior. Mieszkam niecałe 10 minut samochodem od łowiska, mam łódeczkę ( łodka pneumatyczna ) więc mogę spokoj nie łowić z niej , w dzień i w nocy, oczywiście z narzuconymi ograniczeniami..... Jaki sposób jest najlepszy na tym akwenie ??? Trupek w nocy będzie , jeszcze nie wiem na co - mam podrywkę więc raczej nie będzie problemu z przynętą . W dzień raczej guma (nie mam kogutów i nie umiem na nie łowić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian10010 Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Sandacz jeszcze jest ale rewelacji nie ma. Trupek lub żywa rybka podana z dna ewentualnie spinning guma i kogut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laki Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Witam skubie coś na jeziorku już?Trzeba by bata przewietrzyć;)Myślę się wybrać od Tuliszowa bo na wysoki brzeg to się pewnie człowiek w niedzielę nie dopcha;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Jutro jadę "wodować" Jak zobaczycie "łódź pneumatyczną" o numerach: SL-KAT-0626A to będę ja ze szwagrem Nad wodą pojawię się około 8 rano, pompowanie , malowanie numerów i pierwsze sondowanie łowiska. Myślę że w zatoce Boguchwałowickiej posiedzimy ze spławikówkami ( gdzieś od 11 dopołudnia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Macie Koledzy jakieś wieści znad wody. Leszczyki i płoteczki się ruszyły? Można się pobawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 aniaa55, koło kapliczki karpie sie ruszyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 28 Marca 2012 Share Napisano 28 Marca 2012 Dzięki za info, jednak karpiki nas nie interesują. Zdecydowanie nie lubimy tłoku, łowienia z gruntu , a czasami i chamstwa które niestety panuje wśród łowiących zarybieniowe karpiki. Jokers kupiony, pinka też a więc pewnie w czwartek wyskoczymy na krótką zabawę z drobnicą. Wybór padnie albo na małą tamę, albo zatokę obok bytomskiej rybaczówki. Zobaczymy czy leszczyki, płotki a może jazie się obudziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 29 Marca 2012 Share Napisano 29 Marca 2012 Dziś krótki wypad nad zbiornik. Wszędzie mocno wiało, jedynym miejscem które było trochę osłonięte to zatoczka koło bytomskiej rybaczówki. Rybka współpracowała niestety dość słabo. 3 godziny łowienia wynik ok 2,2 kg płotki , z reguły drobna i bardzo drobna, ale liczy się zaliczny wypad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 małe pytanie: gdzie i jak pozyskujecie żywczyka na Przeczycach ? Na Żywcu nie miałem problemu- kiedyś podrywka, jeden rzut i pełno uklei . Potem jak zabroniono podrywki to też nie było problemu, lekka uklejóweczka, 10 minut (góra) i żywczyki były. Przyznam się że na Przeczycach łapałem tylko białoryb (w tamtym roku największa zdobycz to karp ponad 8kg) i nie wiem czy i gdzie tam łowić podrywką czy lekkią matchówką . Czy z żywcem macie problem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 1 Kwietnia 2012 Share Napisano 1 Kwietnia 2012 Staszek,Z żywcem na Przeczycach raczej nie ma problemu. Jest tam masę drobnego leszczyka, krąpia i płotki. Praktycznie wszędzie możesz go złapać. Wystarczy garść zanęty, pinka i bat ok 6m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 3 Kwietnia 2012 Share Napisano 3 Kwietnia 2012 ruszyło się coś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 ruszyło glony sie oderwały od dna i pływają na powierzchni he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 Jak byłem we wtorek to nic kompletnie nie wzięło, i to nie tylko mi bo obok mnie jeszcze 5 osób było i ani pyknięcia! Mówię o rozlewiskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 6 Kwietnia 2012 Share Napisano 6 Kwietnia 2012 parę dni ciepła tydzień góra będą brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 witam wczoraj byłem na przeczycach dwa karpie 45i50cm.kolega jednego 50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 a może mi ktoś powiedzieć gdzie dokładnie są te przeczyce??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 przy trasie s1 Siewierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wild Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 aniaa55, koło kapliczki karpie sie ruszyły. Kolego a gdzie to ta kapliczka..nigdy nie slyszałem takiego określenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arni Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 kolego szczupak a w którym miejscu byleś jeśli to nie tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 jaka tajemnica od sosnowieckiej rybaczówki byłem jutro też tam jadę. z rana samego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruhh Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 gratki Szczupak, podejrzewam że rano trzeba wcześnie wstać ? kuku czy kulki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobi1948 Napisano 8 Kwietnia 2012 Share Napisano 8 Kwietnia 2012 byłem tam dzisiaj ani jednego dziubniecia kompletna cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 o 4;30 gdzieś na kukurydze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak79 Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 bobi nic ci nie poradze więcej mnie akurat podeszły pare sztuk jade tam jutro bo dziś do auta nie wsiadam raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingu Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 ja pierdz... wy to macie zdrowie, o 4:30 na ryby w taki ziąb. Ja czekam aż troche się ociepli Orientujecie się czy bierze ryba w Przemszy przed zbiornikiem ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi