Gość Anonymous Napisano 17 Grudnia 2012 Napisano 17 Grudnia 2012 Witam - mam okazję zanabyć w zasadzie nieużywany młynek DRAGON progress 820 IT - odleżał tylko kilka lat w szafce. Nie wiem czy to kołowrotek dedykowany do spinningu ale zapytam moze tutaj. Znacie ten model, może ma ktoś? Nie mogę za bardzo znaleźć informacji o nim w sieci - 820 to raczej mały będzie ale kołowrotków nigdy za wiele - generalnie lekki spinning to jest to co lubię Cytuj
Janek12 Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 mam okazję zanabyć w zasadzie nieużywany młynek DRAGON progress 820 ITJa bardzo lubię ten model, ma luzy ale bardzo przyjemnie się nim kręci - lekko. Wg mojego wyczucia tylko i wyłącznie do lekkiego spiningu. Ma jedną wadę, co jakiś czas pęka sprężynka kabłąka, warto mieć kilka na zapasie. Można się spodziewać, że będzie pękać co kilka miesięcy a może i częściej przy intensywnym spiningowaniu. O ile się nie mylę sporo lat temu nowe takie kosztowały około 170 złotych.Poniżej mój kiedyś ulubiony zestaw, właśnie taki kołowrotek plus wędka Jaxon Prestige, jedyna wędka tej firmy, której akcja mi się podobała: Cytuj
Gość Anonymous Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 Ja bardzo lubię ten model, ma luzy ale bardzo przyjemnie się nim kręci - lekko. Wg mojego wyczucia tylko i wyłącznie do lekkiego spiningu. Ma jedną wadę, co jakiś czas pęka sprężynka kabłąka, warto mieć kilka na zapasie. Można się spodziewać, że będzie pękać co kilka miesięcy a może i częściej przy intensywnym spiningowaniu. O ile się nie mylę sporo lat temu nowe takie kosztowały około 170 złotych.Poniżej mój kiedyś ulubiony zestaw, właśnie taki kołowrotek plus wędka Jaxon Prestige, jedyna wędka tej firmy, której akcja mi się podobała: Obrazek witam dzieki serdeczne za info. Łowię głównie lekkim spinem i do drugiego kijka tez lekkiego którego uzywam raczej sporadycznie draagon bylby jak znalazł. Nie potrzebuje niewiadomo czego, ale jak młynek ma 7 łożysk to czegoż więcej potrzeba teraz właśnie zobaczyłem zdjęcie - on ma tylny hamulec - w sumie miła odmiana będzie a nie orientujesz się jak z dokupieniem szpuli do niego i ile mniej więcej wagowo ma ? pozdrawiam Cytuj
Janek12 Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 on ma tylny hamulec - w sumie miła odmiana będziea nie orientujesz się jak z dokupieniem szpuli do niego i ile mniej więcej wagowo ma ? Jest w miarę lekki, z tego co pamiętam to ok. 280 gr. Aby był lżejszy używałem do spinningu szpul z tworzywa a nie metalu. W zestawie są dwie szpule, jedna z tworzywa a druga z metalu. Jak Ci będzie zależało na jeszcze jednej to będę potrzebował Twój adres. Co do hamulca to nie pracuje idealnie płynnie ale wg mnie jest to akceptowalne, mi nie przeszkadza. Cytuj
Gość Anonymous Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 dzieki serdeczne za info - mysle ze niebawem go bede miał juz w domu to jeszcze coś napisze pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi