Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

MAM TAKIE PYTANIE ODNOŚNE OPŁAT, CZY SKŁADKA CZŁONKOWSKA Z 2012 ROKU JEST WAŻNA JESZCZE W OKRESIE ZIMOWYM W 2013 ROKU? I OPŁATY ZA ROK 2012 SĄ WAŻNE NA 2013 ROK TEZ W TYM OKRESIE ZIMOWYM OD STYCZNIA DO WIOSNY ?

Napisano

Opłaty na Pzw są ważne do końca roku kalendarzowego,tylko na sumowskich (Szczeciński Urząd Morski) wodach czy np.elektrowni dolna odra pozwolenia ważne są 12 miesięcy.

Chcąc łapać na wodach Pzw w roku 2013 trzeba wykupić pozwolenie na 2013 rok.

Na sukces z trocią jestem gotów!!!

• 2 weeks later...
Napisano

Ale tu spokojnie w moim ulubionym temacie, czyżby wszyscy zainteresowani są w drodze na pomorskie rzeki. Mam nadzieje, że jutro o tej porze będą już pierwsze meldunki o złowionych rybach życia :grin: I tego Wam wszystkim i sobie w 2013 roku życzę.

Napisano

Witam zimowych łowców. Życze wszystkim udanych łowów i takich emocji jakie miałem okazje dziś doświadczyć .

Juz miałem dzis sobie odpuścić poranny wyjazd z względów zdrowotnych ( srac...ka po sylwestrowa - tak to jest jak się je a nie pije ) ;) ale kolega zmotywował mnie sms-sem wiec papier toaletowy w kieszeń i sruuu do auta i w droge.

Nad woda byłem ok.8.00 . Widzę ze kolegi auto już zimne , jakiś wędkarz tez zaczyna rozpakowywanie wiec nieśpiesznie rozkładam zestaw itd. Myśle sobie że słabo będzie bo o tej godzinie i tylko trzy auta . schodzimy prawie w tym samym czasie ale po przeciwnych brzegach , facet mnie wyprzedza.. a ja sobie powolutku dłubie to tu to tam....mija może 7-10 min. widzę jak wraca ..myśle sobie ...pewnie kanapek zapomniał...heheh ale wiedzę ze wraca pod większym obciążeniem...Trotka samica ..mówi ze powyżej 80 ( widziałem ..była duża )...gratuluje mu i ide dalej ..

Znowu sobie dłubie ...to woblerek to blaszka... widzę cholera ze facet znowu mnie wyprzedza ( zostawił rybę w aucie ) jakby miał on sra...czke a nie ja hehe albo jakieś extra tajne miejsce.... Nie mijają 3 minuty kiedy do niego dochodzę a On druga wypusza ok 60...

Oczywiscie pogratulowałem i pełen nadziei ruszyłem dalej.

Powolutku obławiałem rózne bankówki które kiedyś mnie i moich kolegów obdarowały rybkami ale na razie bez sukcesów . Doszedłem do ostatniego miejsca gdzie przed dwoma lub trzema laty kolega lądował śliczną samiczkę . Postanowiłem troszke dłużej popatrzeć na to miejsce ...oczywiście popatrzeć wahadłówką ;)..

Czwarty lub piąty rzut ..już nie pamiętam który ale pamietam każdą jego sekundę ... najpierw pod brzeg ..potem opad .. potem poderwanie delikatne i kolejny opad a nastepnie szybkie podciągnięcie przynęty na jakies dwa metry i delikaty opad znowu ... i siedzi..

Hol ... a raczej zapasy z kombajnem . mało że serducho wali to jeszcze ręce mdleja ...po drugim odjeździe i kilku młynka wiem że juz jest moja..minęły może trzy - cztery minuty albo pietnascie ;) lądowanie ślizgiem i szybkie podebranie za ogon.,

Dzwonie do kolegi z relacją ..okazuje się że jest 30-50 metrów ode mnie i bardzo dużo czasu poświęcił temu miejscu . Ciesze się - udało się i wiem że ten rok będzie udany .

..hehehe

Rybka 72cm i 3,15kg , godzina 9,42 zdrowa i silna ... .

pozdrawiam . Sezon uważam u mnie za otwarty.

post-4377-14544973195226_thumb.jpg

Napisano

Panowie tytuł tematu brzmi "Trocie 2013" i chwalimy się tu swoimi wynikami. Na temat tego jaką rybę się fajnie łowi a jaką nie proszę dyskutować w innym temacie. Kolejne głupkowate posty znudzonych zimową przerwą będą kończyły się ostrzeżeniami.

Napisano

Dzisiaj pierwszy raz w życiu na Inie, nie miałem pojęcia dokąd jadę i skończyłem Poczerninie. Na 4 osoby tylko ja się postarałem, jedna wyciągnięta 67-70cm, jedna spadła i jedno branie.

Skopałem bo nie zabrałem pudełka sdr'ów i nie mogłem sięgnąć nigdzie dna, tak by się pewnie coś jeszcze wymęczyło :grin:

później wrzucę zdjęcie :wink: