Skocz do zawartości
Dragon

Wędka do jerkowania

liqwidator

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam problem z wyborem kija do jerkowania. Słyszałem że to skuteczna odmiana spinningu :P chciałem wypróbować na jesień ale nie wiem na który sie zdecydować. Więc prosze bardziej doświadczonych kolegów o pomoc :P aha i chodzi o jerkowanie z brzegu :)

Pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

No nie wiem czy jest na tym forum ktoś kto łowi tą metodą.

aha i chodzi o jerkowanie z brzegu

i tu kolejny problem, nie widziałem żeby ktoś jerkował z brzegu do tej pory spotykałem się tylko z połowami z łodzi w ten sposób.

Napisano

myślałem o sliderze albo fatso, i pozamiatać troche między czcinkami z pomostu, albo wodery, więcej nie moge powiedzieć :P brak praktyki w jerkowaniu ^^

Gość Anonymous
Napisano

Posiadam kij Team Dragon cw.30-70 z multiplikatorem Shimano Cardiff . Urzywam tego zestawu tylko z łodzi ale nie widzę przeszkód aby jerkować z pomostów i kładek natomiast brodzenie jest nieporozumieniem chociaż jak się ktoś uprze to wszystko można .

John

Ps.Nie musisz odrazu zaczynać od multika natomiast sztywny kij jest nieodzowny bo to nic innego jak szarpanie.

Napisano

John, to jakaś pomyłka. Kolega pisze, ze będzie śmigał woblerami!!! A jak sie to robi kijem o min. c.w. 30g :shock: A jak kupi z c.w. 100 do 150 gram, to co? Prawdopodobnie dalej z ręki wyrzuci niz taka pałka :lol:

Dla tego własnie było moje pytanie :cool:

Ale jerki do sarpania są superrrrrrrrrr :cool:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.