liqwidator Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 Witam. Mam problem z wyborem kija do jerkowania. Słyszałem że to skuteczna odmiana spinningu chciałem wypróbować na jesień ale nie wiem na który sie zdecydować. Więc prosze bardziej doświadczonych kolegów o pomoc aha i chodzi o jerkowanie z brzegu Pozdrawiam
artech Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 No nie wiem czy jest na tym forum ktoś kto łowi tą metodą. aha i chodzi o jerkowanie z brzegu i tu kolejny problem, nie widziałem żeby ktoś jerkował z brzegu do tej pory spotykałem się tylko z połowami z łodzi w ten sposób.
shogun_zag Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 No tak .. z brzegu Dodam, że blanki tych kijków śiwetnie nadaja się do kogutów po małej modernizacji ... przeróbka chwytu i wymiana przelotek
liqwidator Napisano 11 Września 2006 Autor Napisano 11 Września 2006 no tak z brzegu byłbym zmuszony, do łódki raczej nie mam dostępu, przynajmniej na tej gliniance na której połowić chciałem :]
shogun_zag Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 A napisz mi, jakimi przynętami chcesz operować i w jaki sposób
liqwidator Napisano 11 Września 2006 Autor Napisano 11 Września 2006 myślałem o sliderze albo fatso, i pozamiatać troche między czcinkami z pomostu, albo wodery, więcej nie moge powiedzieć brak praktyki w jerkowaniu ^^
Gość Anonymous Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 Posiadam kij Team Dragon cw.30-70 z multiplikatorem Shimano Cardiff . Urzywam tego zestawu tylko z łodzi ale nie widzę przeszkód aby jerkować z pomostów i kładek natomiast brodzenie jest nieporozumieniem chociaż jak się ktoś uprze to wszystko można . John Ps.Nie musisz odrazu zaczynać od multika natomiast sztywny kij jest nieodzowny bo to nic innego jak szarpanie.
shogun_zag Napisano 11 Września 2006 Napisano 11 Września 2006 John, to jakaś pomyłka. Kolega pisze, ze będzie śmigał woblerami!!! A jak sie to robi kijem o min. c.w. 30g A jak kupi z c.w. 100 do 150 gram, to co? Prawdopodobnie dalej z ręki wyrzuci niz taka pałka Dla tego własnie było moje pytanie Ale jerki do sarpania są superrrrrrrrrr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.