Sharkoo Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Czy ktoś z Was łowi klenie w okolicach Szczecina? Jakie łowiska polecacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris 74 Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Czy ktoś z Was łowi klenie w okolicach Szczecina? Jakie łowiska polecacie Nigdy nie bylem na rybach z zamiarem zlapania tylko Klenia ale zdarzylo mi sie zlapac pare sztuk podczas polowania na Bolenie a bylo to na Odrze w Widuchowej tylko ze w maju.. Wczesna wiosna trafialo mi sie w Grabowie ale to na kukurydze,oczywiscie metoda splawikowa.Podobno lapia w Ploni,chyba gdzies na forum byl ten temat poruszany musisz poszukac pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharkoo Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2013 nigdy nie łowiłem tej ryby ale ostatnio mnie zaciekawiła. Trzeba poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boltimor Napisano 5 Stycznia 2013 Share Napisano 5 Stycznia 2013 Racja, klenia w Płoni mozna złowić . Najczęściej trafiają sie takie ok 20-30cm . W leśnym odcinku są większe ale trudniej je złowić, a jako ciekawostka powiem, że w Płoni w zeszłym roku złowiłem 3 pstrągi: 2 potoki i jednego tęczaka:D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharkoo Napisano 5 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2013 No to trzeba będzie się wybrać na Płonię z nastawieniem na klenia. Może się uda coś trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Znam kolesia z Załomia co łowi klenie na chleb,metodą spławikową,miejsce okolice mostu na ul.Gierczak w Dąbiu,jadąc Przestrzenną od centrum po lewej stronie.Pora to wiosna,tak więc teraz nie wiem.Na Odrze z kolei na Dolnym Śląsku łapią teraz klenie na wątróbkę drobiową,rzecz opisana na wędkuje.pl. Sam bym się wybrał na klenia na tą Płonię. Pozdrawiam i połamania kija...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharkoo Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2013 fix-bud rozumiem, że mówisz o SUM-owskiej części Płoni. Więc nie ma się co zastanawiać tylko biegiem nad wodę. Można się któregoś razu zgadać i wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Jeśli chodzi o Płonię, to w bardziej dzikich odcinkach pływają naprawdę wielkie kabany lekko po 40cm, tylko trzeba się bardzo po cichu skradać. Mi dwa razy taki kaban rozgiął cienką drucianą kotwiczkę w wobku. Co do mostu na Przestrzennej to jest też tam przyzwoity okoń, ale miejscowi robią tam straszną rzeźnię targając okonki po 15 cm i podobne kleniki i jazie wiadrami na robaka czy kuku, podobnie jak przy "starym młynie". Ja polecam odcinek od Jezierzyc w dół, miejsca super, sporo szczupaka 40-50 cm i okoni pod 30 cm. Kolega trafił tam bolenia ~40cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharkoo Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2013 a powiedz mi jak w Jezierzycach wygląda sprawa z dojazdem samochodem. Czy jest gdzie go bezpiecznie zostawić, bo wiadomo jak to jest na tych uboczach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luk1234 Napisano 6 Stycznia 2013 Share Napisano 6 Stycznia 2013 Ja jak tam jeździłem to auto zostawiałem koło sklepu Społem na ul. Przyszłości w Płoni i dalej autobusem. Potem od Jezierzyc schodziłem w stronę Płoni do auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharkoo Napisano 6 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2013 Pomysł najrozsądniejszy. Tak samo robiłem na trociowych wyprawach. Masz jakieś swoje przynęty sprawdzane na Płoni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Sharkoo trafiłeś troć na Płoni ,albo Twój kolega? Obejrzyj sobie ten film może Ci pomoże. Kolega dużo pisze na woj.dolnośląskim a film kręcony na rzece Ropa w Małopolskiem. I kolega jaceen tez dolnego śląska Dla mnie chłopaki to niezłe kozaki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharkoo Napisano 20 Lutego 2013 Autor Share Napisano 20 Lutego 2013 Troci na Płoni nie trafiłem, chodziło mi o inną rzekę a filmy rewelacja jak dla laika:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spondi21 Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 A jak z kleniem na dolnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spondi21 Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 No dobra jutro lece sam sprawdzić i zdam relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 A o której lecisz? Może podjadę bo o 13ej będę wolny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spondi21 Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 No bardzo chętnie. Ja wyjezdzam kolo 12 bo musze do babci jechac a ze akurat mieszka w gryfinie to lece porzucać. Wiec nad woda bede kolo 13:30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spondi21 Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 wysłałem ci na priva moj numer jak cos to dzwon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spondi21 Napisano 26 Lutego 2013 Share Napisano 26 Lutego 2013 Byłem zobaczyłem nic nie złapałem i wróciłem. Ogólnie hujnia było duzo miejscowych łapali małe płotki. Z informacji w zeszłym tyg połapali ładne jazie. Kleń z boleniem również ganiał. Widocznie zmiana pogody która utrzymuje sie od niedzieli powoduje himeryczne brania. Zobaczymy w weekend ma być 10st. a w tyg ok 14 wiec mozliwe zecos sie ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat91 Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Temat widze umarl jakies rezultaty ktos byl moze gdzies i zlowil klenia jazia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharkoo Napisano 21 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2013 w tamtym tygodniu byłem na Płoni ale niestety pusto. Woda sie podnosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miserjoe Napisano 21 Kwietnia 2013 Share Napisano 21 Kwietnia 2013 Bylem w czwatrku na Plonia ot Staw Bobrowe asz do Unicon szukalem pstragi, klenie byle, ale tylko tam gdze bylo bardzo nerwowa woda, brale ladnie na czerwony bez czenzarku dryftowane naturanie pszes wode. Zlapalem dwie, straczilem jeszcze dwie i widzalem duzo i byle take nerwowe jak wode gdze zyle. Lipa z pstragami, ale znajde w wtorek. Sorry za moj polski, ale nie stete, urodzone w stanach Dr. JM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat91 Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Polowa maja a ja moim koncie dalej nie ma klenia i jazia ;], planuje ktos moze wyprawe jakas na klenie czekam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi