Hellmutos Napisano 15 Stycznia 2013 Napisano 15 Stycznia 2013 Witam Serdecznie Pytanie może wydawać się banalne: Wiadomo, że do wód PZW należy Glinianka w Fordonie. Tylko, że o którą to glinianke chodzi? Jest glinianka niedaleko ul. Rejewskiego (Auchan) Jest glinianka na ul. Fordońskiej (między Fordońską a Wisłą niedaleko mostu - Park Milenijny) Która glinianka do kogo należy? Czy na gliniance na ul. Fordońskiej jest ryba? I żeby nie zakładać niepotrzebnie kolejnego tematu: Po dwóch latach przerwy powracam w szeregi PZW Bydgoszcz Mam pytania co do sezonu 2012 (efekty, jaka ryba itd), jeziora Kusowo - od dwóch lat już nie łowisko specjalne Borówno Trzęsacz Stawy Luszkowo 1 i 2 Niewieścin jezioro należące do PZW a nie łowisko prywatne. Ewentualnie jak sie ma sprawa na jeziorach w okolicach Serocka i Świekatowa pozdrawiam Cytuj
Hellmutos Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Napisano 15 Stycznia 2013 Oczywiście nie Trzęsacz jak w poprzednim poście tylko Topólno przy trasie 248 Cytuj
EsoxHunter Napisano 11 Lutego 2013 Napisano 11 Lutego 2013 Myślę, że najłatwiej będzie pójść do najbliższego koła i się dowiedzieć jeśli chodzi o te glinianki. A jakie jeziora masz na myśli jeśli chodzi o Serock? Jeśli chodzi o to w samym serocku, to wydusiła się tam trochę ryba i ogólnie tylko multum małych karasków. Cytuj
Argos Napisano 20 Lutego 2013 Napisano 20 Lutego 2013 Glinianka przy Rejewskiego jest własnością Miasta, a więc do łowienia na niej wystarczy karta wędkarska. Z kolei glinianka przy ul. Fordońskiej jest własnością PZW i do łowienia na niej musisz mieć opłacone składki na wody nizinne. Na tej przy Auchan byłem 2 razy, wynik, jeden okoń i płoć, Ogólnie akwen dość ciekawy, podobno jest tak szczupak, okoń, płoć. Co do tej przy Fordońskiej. Nigdy na niej nie łowiłem, zarybiana jest lub w sumie chyba wypadałoby napisać była karpiem. Co do w/w jezior to Ci niestety nie pomogę, gdyż w ostatnich 2 latach skupiłem się raczej na wodach płynących (Brda, kanał notecki, kanał bydgoski) + 2/3 wypady na Jezuickie duże. Wyniki mizerne i nie ma zbytnio o czym pisać. W tym roku bardziej nastawiam się właśnie na wody stałe więc jak coś będzie się działo, będę informował. pzdr Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi