Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Serdecznie

Pytanie może wydawać się banalne:

Wiadomo, że do wód PZW należy Glinianka w Fordonie. Tylko, że o którą to glinianke chodzi?

Jest glinianka niedaleko ul. Rejewskiego (Auchan)

Jest glinianka na ul. Fordońskiej (między Fordońską a Wisłą niedaleko mostu - Park Milenijny)

Która glinianka do kogo należy?

Czy na gliniance na ul. Fordońskiej jest ryba?

I żeby nie zakładać niepotrzebnie kolejnego tematu:

Po dwóch latach przerwy powracam w szeregi PZW Bydgoszcz

Mam pytania co do sezonu 2012 (efekty, jaka ryba itd), jeziora

Kusowo - od dwóch lat już nie łowisko specjalne

Borówno

Trzęsacz

Stawy Luszkowo 1 i 2

Niewieścin jezioro należące do PZW a nie łowisko prywatne.

Ewentualnie jak sie ma sprawa na jeziorach w okolicach Serocka i Świekatowa

pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
  • 4 weeks later...
Napisano

Myślę, że najłatwiej będzie pójść do najbliższego koła i się dowiedzieć jeśli chodzi o te glinianki. A jakie jeziora masz na myśli jeśli chodzi o Serock? Jeśli chodzi o to w samym serocku, to wydusiła się tam trochę ryba i ogólnie tylko multum małych karasków.

• 2 weeks later...
Napisano

Glinianka przy Rejewskiego jest własnością Miasta, a więc do łowienia na niej wystarczy karta wędkarska. Z kolei glinianka przy ul. Fordońskiej jest własnością PZW i do łowienia na niej musisz mieć opłacone składki na wody nizinne.

Na tej przy Auchan byłem 2 razy, wynik, jeden okoń i płoć, Ogólnie akwen dość ciekawy, podobno jest tak szczupak, okoń, płoć.

Co do tej przy Fordońskiej. Nigdy na niej nie łowiłem, zarybiana jest lub w sumie chyba wypadałoby napisać była karpiem.

Co do w/w jezior to Ci niestety nie pomogę, gdyż w ostatnich 2 latach skupiłem się raczej na wodach płynących (Brda, kanał notecki, kanał bydgoski) + 2/3 wypady na Jezuickie duże. Wyniki mizerne i nie ma zbytnio o czym pisać.

W tym roku bardziej nastawiam się właśnie na wody stałe więc jak coś będzie się działo, będę informował.

pzdr