Hellmutos Napisano 15 Stycznia 2013 Share Napisano 15 Stycznia 2013 Witam Serdecznie Pytanie może wydawać się banalne: Wiadomo, że do wód PZW należy Glinianka w Fordonie. Tylko, że o którą to glinianke chodzi? Jest glinianka niedaleko ul. Rejewskiego (Auchan) Jest glinianka na ul. Fordońskiej (między Fordońską a Wisłą niedaleko mostu - Park Milenijny) Która glinianka do kogo należy? Czy na gliniance na ul. Fordońskiej jest ryba? I żeby nie zakładać niepotrzebnie kolejnego tematu: Po dwóch latach przerwy powracam w szeregi PZW Bydgoszcz Mam pytania co do sezonu 2012 (efekty, jaka ryba itd), jeziora Kusowo - od dwóch lat już nie łowisko specjalne Borówno Trzęsacz Stawy Luszkowo 1 i 2 Niewieścin jezioro należące do PZW a nie łowisko prywatne. Ewentualnie jak sie ma sprawa na jeziorach w okolicach Serocka i Świekatowa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hellmutos Napisano 15 Stycznia 2013 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2013 Oczywiście nie Trzęsacz jak w poprzednim poście tylko Topólno przy trasie 248 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EsoxHunter Napisano 11 Lutego 2013 Share Napisano 11 Lutego 2013 Myślę, że najłatwiej będzie pójść do najbliższego koła i się dowiedzieć jeśli chodzi o te glinianki. A jakie jeziora masz na myśli jeśli chodzi o Serock? Jeśli chodzi o to w samym serocku, to wydusiła się tam trochę ryba i ogólnie tylko multum małych karasków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Argos Napisano 20 Lutego 2013 Share Napisano 20 Lutego 2013 Glinianka przy Rejewskiego jest własnością Miasta, a więc do łowienia na niej wystarczy karta wędkarska. Z kolei glinianka przy ul. Fordońskiej jest własnością PZW i do łowienia na niej musisz mieć opłacone składki na wody nizinne. Na tej przy Auchan byłem 2 razy, wynik, jeden okoń i płoć, Ogólnie akwen dość ciekawy, podobno jest tak szczupak, okoń, płoć. Co do tej przy Fordońskiej. Nigdy na niej nie łowiłem, zarybiana jest lub w sumie chyba wypadałoby napisać była karpiem. Co do w/w jezior to Ci niestety nie pomogę, gdyż w ostatnich 2 latach skupiłem się raczej na wodach płynących (Brda, kanał notecki, kanał bydgoski) + 2/3 wypady na Jezuickie duże. Wyniki mizerne i nie ma zbytnio o czym pisać. W tym roku bardziej nastawiam się właśnie na wody stałe więc jak coś będzie się działo, będę informował. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi