Skocz do zawartości
tokarex pontony

Diaflex Light Spin 2.45 6-20g

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś z Was posiada ten model? Otworzyłem właśnie paczkę z zakupioną wędką, która faktycznie opisana jest Diaflex Light Spin, ale pozostałe oznaczenia blanku są inne niż podaje producent. Hi Modulus 80 mln psi zamiast 85 mln, technologia RNT zamias DNT z C2. Przeszukałem internet i znalazłem zdjęcie tego modelu z właściwymi oznaczeniami. Zastanawiam się teraz czy zakupiona wędka to nie leżakowała przypadkiem paru lat w magazynie lub na stojaku sklepowym. Czy ktoś się orientuje czy seria Diaflex przeszła jakiś "lifting" i czy istnieje sposób na określenie roku danego modelu?? Wiem, że dodatkowym napisem na blanku większej ryby się nie złowi, ale w końcu ten kijek parę złotych kosztuje.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Aż sam sprawdziłem, bo kupiłem ostatnio dwa Diaflex-y spiningowe.

Obydwa maja oznaczenie 85 mln psi, ale mam starszego Diaflexa Pro Match i on ma 80 mln.

Podejrzewam że sprzedał Ci starszy model. Niestety też kupuję przez neta osprzęt i często zdarza się że wpieprzają coś co zalega im na półkach.

Nie tak dawno kupiłem 5 szpul żyłki Dragon Maxima w tym dwie 0,14 miały metki juz tak brązowe, ze przeleżały pewnie w "sklepie ze 3 lata.

Chyba warto założyć temat na forum o nie do końca uczciwych sprzedawców internetowych aby ostrzegać innych.

Jeśli nie minęło 10 dni od zakupu odeślij mu kij i niech sie buja.

A jeśli mogę wiedzieć to ile dałeś za kijek?

Napisano

Kosztowal 290zl. Mysle, ze cena dobra jak na sprzet tej klasy, szkoda tylko ze trzeba go odeslac ;(. Dzis dzwonilem do jednego ze sklepow i mieli tam odpowiednik z 85 mln psi, co potwierdza teorie o "wiekowosci" tego egzemplarza. Ciekawe tylko, czy model faktycznie przeszedl lifing konstrucyjny czy to tylko zabieg marketingowy Robinsona wymierzony w serie TD produkowana przez konkurencje.

Napisano

Mam kijek Robinsona sprzed ładnych paru lat, jest opisany jako 85, więc chyba to nie tylko odpowiedź na TD. Ja bym zwrócił i żądał zwrotu kosztów przesyłki jeśli co innego jest w opisie oferty a co innego na kijku.

Połowisz to zdaj relację jak się sprawuje.