duch Napisano 27 Stycznia 2013 Napisano 27 Stycznia 2013 Czy ktoś z Was posiada ten model? Otworzyłem właśnie paczkę z zakupioną wędką, która faktycznie opisana jest Diaflex Light Spin, ale pozostałe oznaczenia blanku są inne niż podaje producent. Hi Modulus 80 mln psi zamiast 85 mln, technologia RNT zamias DNT z C2. Przeszukałem internet i znalazłem zdjęcie tego modelu z właściwymi oznaczeniami. Zastanawiam się teraz czy zakupiona wędka to nie leżakowała przypadkiem paru lat w magazynie lub na stojaku sklepowym. Czy ktoś się orientuje czy seria Diaflex przeszła jakiś "lifting" i czy istnieje sposób na określenie roku danego modelu?? Wiem, że dodatkowym napisem na blanku większej ryby się nie złowi, ale w końcu ten kijek parę złotych kosztuje. Cytuj
duch Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Napisano 28 Stycznia 2013 Kupiłem w sklep internetowym w woj. Lubelskim. Cytuj
Robek Napisano 28 Stycznia 2013 Napisano 28 Stycznia 2013 Po prostu zadzwoń gdzie indziej i zapytaj, jaki kij mają na stojaku. Tutaj na pewno mają http://jezozwierz.abc24.pl/default.asp?kat=62575&pro=346666#top_sklepu . Cytuj
duch Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Napisano 28 Stycznia 2013 Racja, jutro zadzwonię. Po prostu myślałem, że któryś z Was ten temat już "przerabiał". Cytuj
Phantomlodz Napisano 29 Stycznia 2013 Napisano 29 Stycznia 2013 Aż sam sprawdziłem, bo kupiłem ostatnio dwa Diaflex-y spiningowe. Obydwa maja oznaczenie 85 mln psi, ale mam starszego Diaflexa Pro Match i on ma 80 mln. Podejrzewam że sprzedał Ci starszy model. Niestety też kupuję przez neta osprzęt i często zdarza się że wpieprzają coś co zalega im na półkach. Nie tak dawno kupiłem 5 szpul żyłki Dragon Maxima w tym dwie 0,14 miały metki juz tak brązowe, ze przeleżały pewnie w "sklepie ze 3 lata. Chyba warto założyć temat na forum o nie do końca uczciwych sprzedawców internetowych aby ostrzegać innych. Jeśli nie minęło 10 dni od zakupu odeślij mu kij i niech sie buja. A jeśli mogę wiedzieć to ile dałeś za kijek? Cytuj
duch Napisano 29 Stycznia 2013 Autor Napisano 29 Stycznia 2013 Kosztowal 290zl. Mysle, ze cena dobra jak na sprzet tej klasy, szkoda tylko ze trzeba go odeslac ;(. Dzis dzwonilem do jednego ze sklepow i mieli tam odpowiednik z 85 mln psi, co potwierdza teorie o "wiekowosci" tego egzemplarza. Ciekawe tylko, czy model faktycznie przeszedl lifing konstrucyjny czy to tylko zabieg marketingowy Robinsona wymierzony w serie TD produkowana przez konkurencje. Cytuj
Robek Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Mam kijek Robinsona sprzed ładnych paru lat, jest opisany jako 85, więc chyba to nie tylko odpowiedź na TD. Ja bym zwrócił i żądał zwrotu kosztów przesyłki jeśli co innego jest w opisie oferty a co innego na kijku. Połowisz to zdaj relację jak się sprawuje. Cytuj
Phantomlodz Napisano 30 Stycznia 2013 Napisano 30 Stycznia 2013 Popatrzyłem w katalog Robinsona i tam odległościowki Pro Match mają 80 mln, więc z moją wszystko ok. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi