kulas Napisano 7 Lutego 2013 Share Napisano 7 Lutego 2013 Witam mam zamiar kupić odległościówkę . Będę łowić w stawie , głębokość ok 2,5m.Zamierzam łowić duże płocie leszcze i liny może trafiać się częsty przyłów w postaci karpia do 2-3kg.Nie wiem jaką wędke wybrać .Chciałbym przeznaczyć ok 200zł. Zależy mi szczególnie na dobrej amortyzacji zrywów ryb .Będzie to moja pierwsza odległościówka chociaż na spławik łowię od dawna. Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantomlodz Napisano 7 Lutego 2013 Share Napisano 7 Lutego 2013 Ja mam do sprzedania Colmica Artax 1500 450 8-30g. Wędka jest nowa, zafoliowana, z plombą na przelotce. Dałem za nią 410 zł okazjonalnie na allegro, odsprzedam za 350 bo chcę sobie kupić najwyższy model Trabucco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulas Napisano 8 Lutego 2013 Autor Share Napisano 8 Lutego 2013 Wiesz dziękuję ale chce tańszą wędkę z uwagi na to że nigdy nie łowiłem na typową odległościówkę.A i mam prośbę możecie zobaczyć te wędki i coś o nich powiedzieć: http://allegro.pl/wedka-robinson-xenon-match-420-20g-gratis-i2988659438.html http://allegro.pl/cormoran-distance-match-4-20m-5-25g-i2949019716.html A i prosiłbym o pomoc w doborze kołowrotka cena do 120 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 8 Lutego 2013 Share Napisano 8 Lutego 2013 Możesz zerknąć jeszcze na serię Jaxon Eternum , miałem dwie (akurat nie matchowe) ale seria uważam jest dobra i możesz sprawdzić czy ci leży. Co do kołowrotka. Ja kupiłem ostatnio Konger team match 630 rd, dla mnie ok, i podpowiedziałbym ci żeby zwrócić uwage na wagę. Matche lubia ważyć 300-340 gram. To już trochę czuć na ręce. I teraz zależy jak często będziesz tą ręką machał...bo może bardziej ci spasuje nie matchowy kołowrotek a zwykły o mniejszej wadze. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiloski Napisano 10 Lutego 2013 Share Napisano 10 Lutego 2013 Kołowrotek mogę Ci polecić ale musiałbyś troszkę dołożyć. I tak jeszcze sezon się nie zaczął więc dorzucisz 60 zł będziesz miał elegancki kołowrotek. Daiwa Harrier 3053 lub mniejszy. A z wędką sam mam problem Znalazłem robinsona aquariusa za 170 zł i się zastanawiam ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andras Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 Witam . Można wiedzieć gdzie znalazłeś tego aquariusa za 170 zł i czy to 4,20 ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiloski Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 http://www.na-ryby.com/Aquarius_Match.html tutaj masz kolego link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
midi Napisano 2 Marca 2013 Share Napisano 2 Marca 2013 Kolego pod tym linkiem jest dostępna jedynie wersja 4,20 za cenę 184,90 zł. Należy wybrać model pod podaną ceną na stronie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiloski Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 Wiem ale nigdzie indziej nie znajdziesz tej wędki. Pomimo tego, że w niektórych sklepach widnieje w magazynie to i tak jej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulas Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Czy ma ktoś wędki odległościowe marki konger?Co o nich sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Czy ma ktoś wędki odległościowe marki konger?Co o nich sądzicie? Mój kolega ma z którym łowię regularnie,używa jej kilka sezonów i jest bardzo zadowolony.Nie pamiętam modelu,ale jest to telematch,sam nią nieraz używałem i naprawdę jest dobra-lekka,praca bardziej szczytowa świetnie amortyzuję ryby w holu. Ale też zauważyłem ze te teleskopowe nico gorzej pracują w porównaniu do składanych(sam mam miałem oba rodzaje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frank_lucas Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Mam od 2 lat wędkę konger carbomaxx team match 420/25. Chyba moja ulubiona wędka, pięknie pracuje, udało mi się wyholować na nią karpia 2,2 kg. Może nie należy do najlżejszych ale za to jest solidna. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość adek Napisano 27 Kwietnia 2013 Share Napisano 27 Kwietnia 2013 Ja mam wsumie 3 wędki Kongera CarboMaxx, jednego drgającego federa , jednego Lbs'a noi Karpiówke, wszystkie się bardzo dobrze trymają mam je już około 4 lata gdzieś, i są w naprawde dobrym stanie, a wyciagnąłem na nie sporo ryb różnego gatunku. Więc jak najbardziej polecałbym tej marki sprzęt, Tylko jeśli chodzi o federa to uważajcie na szczytówke w futerale zeby nie była lekko zagieta, po po którymś razie może pęknąć. Ale jeśli chodzi o gadżety które można wymieniać w tych wędkach to nie są drogie, typu przelotki szczytówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzopPracz Napisano 29 Czerwca 2016 Share Napisano 29 Czerwca 2016 Mam wędkę odległościową typu match Robinson Bluebird 390 cm i 8-25g. Bardzo dobrze mi się nią łowi. Daleki zasięg wyrzutu. Spore przelotki na których nie blokują się stopery, naprawdę polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi