Krzyś xD Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 Pierwsza kom. to siemencs c60... 3 miesiace przed końcem umowy spadł mi z biurka i już sie nie włączył koszt naprawy 50 zł sprzedałem ją (oczywiscie nie naprawiając) za 30 zł SE K700i w listopadzie kończy mi sie umowa A co za tym idzie zmiana na prawdopodobnie: SE Wxxx 800i 810i , moze cos nowego wymysla a jak nie to nokia N-ka któraś Do listopada sie może dużo zmienić Recenzja na temat mojego K700i: Telefon dobry przez pierwszy rok użytkowania. A potem...: dzojstik sie czasami zawiesza, wolno chodzi (co od kom. wymagać to nie komputer jeszcze), pozdzierały sie naklejki od noszenia w kieszeni, ogólnie mam egzemplarz bez awaryjny, ale np kolega 4 raz niedawno zmienił dzojstki... (na jego miejscu już bym dawno zmienił kom.) Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas666 Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 ja od ok. miesiąca mam samsunga d600, ale niestety, ostatnio odmówił posłuszeństwa, musiałem oddać go do naprawy i odbiór za... 3 tygodnie. tak więc narazie używam mojego starego samsunga c100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 Ja mam poczciwą nokie 6020. jest aparacik, kamera, dyktafon, kolorowy wyswietlacz wszystko co potrzeba. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość lin Napisano 17 Lipca 2007 Share Napisano 17 Lipca 2007 ja mam od ponad pol roku moja Nokie N93 i jestem z niej bardzo dumny, telefonu opisywac nie bede bo wiadomo jaki jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bedzin Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 A ja mam motorole V8 i jestem szczęśliwy:) Jak żona za dużo mówi do mnie to pyt słucjaweczki na uszy i muzyczka leci a na zewnętrznym wyświetlaczu mam klawisze dotykowe do odtwarzacza mp3:) Żyć nie umierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Ja aktualnie mam SE k510i i jestem zadowolony. Jak na moje potrzeby jest wystarczający- ważne że dzwoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Mi właśnie kończy sięokres umowy w Plusie i jestem na etepie poszukiwań nowego telefonu. Może jakieś sugestie i porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Mi właśnie kończy sięokres umowy w Plusie Może jakieś sugestie i porady Zadzwoń i zapytaj co trzeba zrobić żeby rozwiązać umowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Popieram. Kłopoty z zasięgiem, dziwne taryfy. Wiele lat miałam plusa, ale zrezygnowałam bo mi się przestało podobać. Orange i Era mają bardzo drogo. I zawiechy na liniach (przy graniu w konkursy często opóźniane mają smsy, beznadzieja pod tym względem.) Tylko Play wchodzi w grę, zasięg i łączność niezła, smsy dochodzą w 2 sekundy, na dodatek fajne promocje, i niedrogie taryfy. I bez łaski dają 200 darmowych smsów do każdej sieci co miesiąc. Co do aparatu... bboobb, wszystko zależy czego potrzebujesz. Mp3, bluetooth, dzwonki polifoniczne, dwa zakresy, aparat, kamera, jakiej jakości zdjęcia mają być, dodatkowa karta pamięci, duży ma być ten telefon czy mały? Najpierw określ sobie czego potrzebujesz a potem szukaj odpowiedniego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Co do aparatu... bboobb, wszystko zależy czego potrzebujesz dla mnie wystarczy tylko zielona i czerwona słuchawka Ja tylko gadam i nic poza tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 dla mnie wystarczy tylko zielona i czerwona słuchawka Ja tylko gadam i nic poza tym. ja w tej chwili też żadnych bajerów, żeby tylko smsy słał z prędkością światła, i nie przerywał rozmów - czyli żeby miał dobrą antenę Ale na fonach się troszkę znam, bo swojego czasu miałam potężnego świra na ich punkcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmund Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Ja mam NOKIE ale nad wodą na rybach to niestety ja wyłączam. A bardzo sie wk-----m jak obok mnie komuś coś dzwoni , a dzwonki sa przerórzniste a generalnie wszystkie wk------ce Litości nad wodą. Ale fajnie mieć dobry telefon z dobrym aparacikiem foto bo po co nosić dwie rzeczy jak mozna jedną. Do zobaczenia nad wodą z wyłączonym telefonem. Edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Zastanawiam się nad Nokią 6300. W sumie bajery też są mi niepotrzebne, ale do w miarę dobrego aparatu fotograficznego się przekonałem. Telefon mam ze sobą na rybach zawsze, a fotki są mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 2mpx to nic nadzwyczajnego. moja mama ma 6300 nie podoba mi się ten fon, spróbuj zrobić nią zdjęcia w słabszym oświetleniu z resztą jak w każdych nokiach 2mpx porażka. ja mam Nokie 6288 jedyne co mi sie podoba to design oraz wypasione filmiki w rozdzielczości 640x480 ze świetnym dźwiękiem lecz w przeciągu minionych 2 miesięcy oddałem ją 4 razy do serwisu - 2 razy wymieniana taśma, reszta to wadliwy soft. odradzam rozsuwane telefony. Nokia N70 - znajomy również ma z nią problemy. nie wiem co sie z tą nokią stało jeśli chodzi o bajery do dopiero Nokia N72 by mnie usatysfakcjonowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 A co sądzicie o Samsungu D900i. Podoba mi się ale ponoć jest bardzo delikatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 D 900i jest rozsuwany. Odradzam - psują się. Nie wytrzymuje łączenie części rozsuwających się. To jedna z porażek Samsunga według mnie. Generalnie samsungi są ok - sama teraz mam samsunga bez aparatu, bardzo mi się podoba. To jest ten - ale bajerów nie ma. Żadnych. Za to smsy śle jak burza i nieźle zasięg łapie. http://www.agito.pl/samsung/samsung_sghc170_czerwony.1279.42366.html Drugi samsung który bez usterki służy mi już 4ty rok, to kupiony w Bristolu http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=776 E530 Nie polecam Motoroli - żadnych. Miałam 3 - beznadzieja. Palą się ładowarki, wyskakują anteny, konstrukcja się chybocze. Na dodatek marne zdjęcia i wątpliwie ciekawy design. Razr też nie jest szczytem techniki. Nokia hmm... Mam 3250: http://www.telepolis.pl/telefony.php?id=837 Niezła, robi bardzo dobre zdjęcia, ma wiele bajerów ale... Jest na wczesnej wersji systemu operacyjnego Symbian, wiesza się czasem i strasznie się ze wszystkim ślimaczy. Rozglądałabym się w Samsungach - żaden mnie jeszcze nie zawiódł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
element52 Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 dla mnie wystarczy tylko zielona i czerwona słuchawka Ja tylko gadam i nic poza tym. No i jeszcze cyferki zeby nr wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Jeśli chodzi o telefony to ja uważam, że nokie są bardzo dobre. Jeśli zależy Ci na multimedii to rozejrzyj się w Sony Ericssonach, natomiast jesli telefon ma byc funkcjonalny i latwy w obsludze to polecam nokie. Pod żadnym pozorem nie bierz motoroli (j/w ). Ja posiadam Nokie 6280 i ani razu jeszcze nie byla w serwisie. A czy telefon jest delikatny to wszystko zalezy od tego jak sie z nim obchodzisz. A co do nokii 6300 to szału nie ma. Ale jeśli chodzi o design to ma ciekawy ( o gustach sie nie rozmawia), oprogramowanie naprawde solidne, i najważniejsze ze ma slot kart pamieci ( bez tego ani rusz), ogolnie to telefon jest wart uwagi. Nie jest duży ale czuc go w kieszeni ekran nie jest maly i ma bardzo wyrazne i glebokie kolory, dobrze widac nawet podczas slonecznego dnia. A co Plusa to zalezy na jakich funkcjach Ci zalezy. Jezeli na multimeidach to faktycznie plus wypada slabo (polecam w takim wypadku PLAY), ale jesli zalezy Ci na rozmowach i sms to ja zadnych problemow z plusem od poczatku nie mialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 No i jeszcze cyferki zeby nr wybracNo niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 jeszcze jedna wada nokii z wielkimi wyświetlaczami - bateria trzyma 1-2 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 bateria trzyma 1-2 dni Przyznaje racje w 100%! Ale cos za cos. Ja swoja nokie zawsze laduje w nocy nawet jak mam pelna baterie. I to jest jakies wyjscie. Ale nokii nie zamienilbym na nic Ale z tymi wielkimi to nie przesadzajmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Kolejny i już ostatni, który brałem pod uwagę (w rozsądnej cenie oczywiście, bo tych w nierozsądnej byłoby więcej ) to Nokia 6288, o ile się nie mylę to prawie to samo co 6280 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Bateria mojej noki trzyma 1,5-2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 bboobb, jest to to samo co 6280 tylko w innej budowie i ktorys z nich ma w standardzie mocniejsza baterie, ale teraz juz nie pamietam ktory to byl. Sprawdzilem: W 6280 w standardzie jest 970 mAh A w 6288 jest 1100 mAh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 jeszcze jedna wada nokii z wielkimi wyświetlaczami - bateria trzyma 1-2 dni Ej no co Wy, Nokia jaka jest taka jest - ale bateria w tej mojej wielkiej krowie trzyma tydzień. to Nokia 6288 Ale ona też jest rozsuwana... Nie polecam, bo ten mechanizm w żadnym telefonie się nie sprawdza. To już lepiej tą Nokię 3250 co ja mam, jest bardzo podobna i aparat ma niezły. Ach no i ma metalową obudowę - dla wędkarza to już jest duże coś - jakby miała upaść na kamienie czy coś. Ale mówię Ci poszukaj w Samsungach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi