Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

lechfor nie dyskutuj ze znawcą wód,sam widzisz jak dziwny to osobnik,inni tez widzą...

zaraz peknę ześmiechu :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Pozdro dla ciebie

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

"Widzę że tu panuje tylko jeden słuszny nurt ideowy. A nigdy nie jest tak że jak wszyscy mają jedno zdanie to zdanie to jest słuszne. Żegnam bo się nie dogadamy" (autor Robercik)

Panowie jest mi wstyd :oops: Przez "nasz"-"wasz"-"mój" nurt ideowy straciliśmy forumowicza... :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Chyba mocno odbiegliśmy od tematu :???: Panowie - bardzo czystym zbiornikiem jest,jezioro Insko.

Napisano

Robert_84

[shadow=green]uż tylko czekam aż Admin zrobi porządek w temacie, nudzą mnie te prowokacje i język nienawiści. Jak jesteście tacy odważni to biegusiem nad wodę i łapać kłusowników a nie w necie pseudo strażników przyrody i etyki wędkarskiej zgrywać. [/shadow]

Z tym koleszko to powoli przeginasz. Skoro szukasz wody "czystej" to zapewne nie wiesz gdzie leży Cegielinka.

Pojedz tam jak idzie sandacz i zobacz ile jest osob którzy łapią dla mięsa i dla nich wymiar sandacza ma juz 20cm. Sam czy z grupą ludzi nic nie zrobisz. Byłem świadkiem jak Nasze Kochane PSY z KP nr.5 Dąbie przyszli na kontrole. Wiesz jaka była reakcja jak stało ok 25os z tzw. Kosą? taka że palanci pierwsi wpadli do wody. Widzałem to na oczy. Oni są nie tykalni. A takie rozumowania (gdzie jest czysta woda, chcem rybki, kupie olej i mniam) do niczego nie doprowadzi. Nie rozumiesz mentalności ludzi którzy tuż po zarybieniu np Sumem na regalicy jak nigdy bylo z 200os. kazdy łapał a pozniej sie chwalil ze zlapal 20 somow. Tylko do hu*a te ryby nie urosna w jeden sezon. Chroń to co masz pod nosem bo za pare lat z twoich planów zostanie Ość. Przemyśl sobie co piszesz na forum, my staramy sie to chronić łapać wypuszczać, sam soobie szkodzisz.

Napisano
Pojedz tam jak idzie sandacz i zobacz ile jest osob którzy łapią dla mięsa i dla nich wymiar sandacza ma juz 20cm. Sam czy z grupą ludzi nic nie zrobisz. Byłem świadkiem jak Nasze Kochane PSY z KP nr.5 Dąbie przyszli na kontrole. Wiesz jaka była reakcja jak stało ok 25os z tzw. Kosą? taka że palanci pierwsi wpadli do wody. Widzałem to na oczy. Oni są nie tykalni.

Jak byłeś świadkiem to trzeba było chwycić komórkę i to nagrać. Poza tym, ja nie wierzę w coś takiego, aż w tak nieudolnych funkcjonariuszy. W takich sytuacjach [jak to się dzieje raz drugi i trzeci] zwykle przyjeżdżają funkcjonariusze w kominiarkach. Jeżeli straż ma to gdzieś to idź z tym do gazety. Ale zrób coś, cokolwiek.

Bo w takim wypadku Ty i Inni zmuszacie takich jak ja [pójdę na ryby raz na dwa miesiące złowię 3 płocie i może jakiegoś małego szczupaka] do wypuszczania ryb do wody. Tym samym jakby dając większą szansę kosiarzom. Zapłacę składki itd. Czyli innymi słowy będę sponsorowała kłusowników. :evil:

Czy to jest tak trudne do ogarnięcia? Nie jestem zwolennikiem wyławiania wszystkiego jak tu niektórzy próbują mi wmówić, ale jeżeli w opcji pierwszej mogę jechać na ryby zlowić kilka sztuk i potem to wypuścić. To od razu wiem że wydam te 200zł na jednodniowy wyjazd nad morze na dorsze.

Sory, ale to co robicie to jest godzenie się na patologię. [nie pozbędziemy się kosiarzy, to może jak sobie odmówimy to będziemy mieli ryby - nie - to tak nie działa]. :!:

Napisano

Wszystko przeliczasz na te nędzne 200 zł, do tego masz wielkie wymagania i pouczasz wszystkich. Sprzęt pewnie od wujka pożyczysz ? Czy zażądasz od producenta odpowiednich wyników ?

Zrozum prostą rzecz - nie znajdziesz tutaj uznania dla łowienia ukierunkowanego na pozyskanie białka. Tutaj łowi się dla pasji, dla przebywania wśród przyrody, rybę można zabrać i zjeść, to nie jest zabronione, ale gdy komuś tylko o to chodzi to ogarnia smutek.

Napisano

Brawo Robek :!: Mądre zdania.Robercik84-czytaj,czytaj i wyciągaj wnioski a jak nie zrozumiesz, to czytaj setki razy aż wreszcie załapiesz o co w tym wszystkim chodzi. Zrozum, że w tej naszej pasji nie chodzi, ani o szmal ani o mięcho...

Napisano

Dajcie już sobie spokój z tym wypuszczaniem i mięsiarstwem bo od tego jest rynsztokowy temat o wypuszczaniu i zabieraniu. Tam można wylewać na siebie pomyje.