ChaoTic Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 zapomniałem, że można jeszcze od biedy koszyk na troku z feeder gum wypuścić albo cały rig zbudować na feeder gum - np basic rig z koniecznie dużym krętlikiem żeby koszyk swobodnie się przesuwał. ja w tym roku będę testował wspomniane przeze mnie wcześniej przypony koniczne początkowa grubość ponad 0.50 która przechodzi symetrycznie na 0.23 lekko je skróce, żeby zaczynała się od ok 0.35 dzieki braku węzła mysle, że będzie dalej śmigać niż stosowane przeze mnie obecnie 0.20 + strzałówka 0.30 jak w morzu działa to i przy feederze musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Griimes Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 ChaoTic, Dzięki. Jak przetestujesz to napisz co wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 15 Kwietnia 2013 Share Napisano 15 Kwietnia 2013 Ktoś miał do czynienia z żyłką Dragona XT69 Hi-Tech Feeder 0,28mm? Podejrzanie niska cena 6.8 zł za 125m żyłki. Jakieś opinie? edit A i żyłkę potrzebuję nie do feedera, a do metody żywiec/trupek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoTic Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 przegrubiona o jakies 2 setki i dość sztywna reszta paramatrów ok Kupowałem 2 sezony temu przez okrągły rok bo tania a ja wymieniam żylki co kilka wypadów (ok 30 "wodogodzin") bo warta robi linkom kuku bardzo szybko więc na temat trwałości się nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaTeUsZeK44 Napisano 31 Sierpnia Share Napisano 31 Sierpnia Cześć, Mam pewnie dość głupie pytanie ale zaryzykuję, czy żyłka 0.20 powinna rwać się w rękach po mocniejszym szarpnięciu czy może kupiłem trefną ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jony Napisano 2 Września Share Napisano 2 Września Przede wszystkim wytrzymałość żyłki sprawdza się na węzłach. Przykładowo utnij ok. 2 metrów żyłki, zawiąż pętelki po obu stronach z czego jedną pętęlkę zaczep o coś stabilnego natomiast druga petęlkę do wagi i delikatnie naciągaj. Waga powinna pokazać wytrzymałość żyłki. Oczywiście petelki wiąże się na mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi