maniek Napisano 11 Października 2005 Share Napisano 11 Października 2005 Tomaszek ja też słyszałem że Stroft jest dobrą żyłką ale jak jest świeża , nie zlerzała, co ja mogę ci polecić, to na pewno Siglon , nie miałem problemów z tą żyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 11 Października 2005 Share Napisano 11 Października 2005 Dzięki Maniek. Muszę przyznać że wydaje mi się to bardzo dziwne. Skoro wiek żyłki jest tak ważnym parametrem to aż powalające wydaje się że producenci nie umieszczają takiej informacji!!!! Przeciez nawet z punktu widzenia biznesu powinni to robić. Bo wtedy nikt by nie kupował starych żyłek więc co roku mieli by zbyt. Wczoraj oglądałem rolkę przyponów którą kupiłem w poszukiwaniu oznaczenia i... faktycznie nic. Jedno co znalazłem to na formie plastiku po wewnętrznej stronie cyfra 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 13 Października 2005 Share Napisano 13 Października 2005 Sneck Kevgti Magnum made in France - jedna z lepszych żyłek na jakie łowiłem i łowię nadal, jedyna wada to to że występuje tylko na szpulach 100 metrowych więc kupić można 100, 200, 300 itd. cena około 12 - 15 PLN za 100 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyk Napisano 18 Stycznia 2006 Share Napisano 18 Stycznia 2006 Witam serdecznie. Sezon tuz tuz a ja nie moge sie zdecydować na zyłke (za duzy wybor w sklepach). Potrzebuje zyłeczki do spiningu - głównie gumki, okazów nie lapie, wiec mysle o grubosci max. 0,25mm, sztywna i mocna na wezlach. co proponujecie??? z góry dziekuje - bzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bond Napisano 19 Stycznia 2006 Share Napisano 19 Stycznia 2006 Witam serdecznie. Sezon tuz tuz a ja nie moge sie zdecydować na zyłke (za duzy wybor w sklepach). Potrzebuje zyłeczki do spiningu - głównie gumki, okazów nie lapie, wiec mysle o grubosci max. 0,25mm, sztywna i mocna na wezlach. co proponujecie??? z góry dziekuje - bzyk To kup Strofta,ale to kosztuje.Na żyłce nie zaoszczędzisz, tak jak na oleju do samochodu.Kupisz badziewie, to będziesz kupował dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat Napisano 21 Stycznia 2006 Share Napisano 21 Stycznia 2006 jestem początkującym wędkarzem,mam problem z doborem żyłek czy super mimicry dragon można stosowac na grunt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomas Napisano 21 Stycznia 2006 Share Napisano 21 Stycznia 2006 Wydaje mi się, że ze wszystkich rodzajów tej żyłki nadaje się tylko Dragon Mimicry Carp, zastanów się nad Milenium Karp, słyszałem że jest dobra, sprzedawana w bardzo dużym odcinku 2x250m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 21 Stycznia 2006 Share Napisano 21 Stycznia 2006 a dragon super mimicry match może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 23 Stycznia 2006 Share Napisano 23 Stycznia 2006 t5omas łowie już 6lat i moim zdaniem najlepsza będzie żyłka wymieniona powyżej przez kolege Tomasa łowiłem tą żyłką i warto k€pić te 2x250m łowilem ja też na spining i wyciągnelem kilka ładnych szczupaków i sandaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anonymous Napisano 25 Stycznia 2006 Share Napisano 25 Stycznia 2006 dzieki serdeczne za rade. zaraz sprawdze. a apropo cen to nie ma to wielkiego znaczenia, wiec pewnie pojde za Twoją radą i kupie Strofta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIANO Napisano 15 Lutego 2006 Share Napisano 15 Lutego 2006 ja używam żyłki firmy BALSAX, używam rxr cameleon i tarantule, bardzo dobre żyłki ja używam zazwyczaj 0,20 do 0,25.do koszyczka taka grubośc jest odpowiednia możesz wypróbowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomii Napisano 16 Lutego 2006 Share Napisano 16 Lutego 2006 Zastanawiałem się jakiej firmy i jakiej grubości żyłkę nabyć. Myślełem o 0,22 - 0,24 ale ponieważ jestem początkujący i czasem przy zarzucaniu zestawu słabo się spisuję to może powinienem założyć 0,28 albo 0,30 żeby nie tracić aż tylu koszyczków Confused Cześć. Strasznie grubo jak na moje oko. No chyba że zamierzasz ciągać okazy takie jak Maniek. Nie wiem na jakiej wodzie łowisz ani na jaką rybę się nastawiasz ale na większość "typowych" rozmiarów najczęściej poławianych z pewnością wystarczy Ci 0,16 - 0,18. Natomiast z doświadczenia wiem że im cieńsza żyłka tym częstsze brania bo po pierwsze przyneta na przyponie lepiej się przentuje a po drugie cieńsza żyłka stawia mniejszy opór w wodzie (szczególnie płynącej). Należy tylko pamiętać o precyzyjnym ustawieniu hamulca kołowrotka i zabawę masz gwarantowaną nawet z 30 cm płotkami. A co do straconych koszyczków to wydaje mi się że lepiej urwać koszyk niż złamać szczytówkę (jeżeli gruntujesz picerem albo federkiem). Co do producenta żyłki i modelu nie doradzam nic bo nie lubię reklamować produktów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 21 Lutego 2006 Share Napisano 21 Lutego 2006 jak się boisz czy stara czy świerza to kupuj żyłki w opakowaniach prózniowych, jest duży wybór różnych firm na rynku POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Dwie_sety Napisano 21 Lutego 2006 Share Napisano 21 Lutego 2006 Ja w sezonie kupuję tanie żyłki czasem dwie trzy zmiany, mam pewność, że będzie trzymać parametry, bo duży obrót i świeża, parę razy się naciąłem na markowych, teraz nie narzekam, jak coś mi nie pasuje to do kosza i kupuje nową. To samo dotyczy przyponów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaq Napisano 24 Lutego 2006 Share Napisano 24 Lutego 2006 Dziś wybrałem się na wiosenne zakupy(bo wszystko tanie ) i zakupiłem również żyłkę Mikado "Dino Uetra" 0,30 na 10,70 (100m) nie wiem czy dokonałem dobrego wydory bo była bardzo.......tania 3 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 24 Lutego 2006 Share Napisano 24 Lutego 2006 Witam Odpowiem troszkę przewrotnie ... dobry towar ma swa wartość. Wylecz sie z zakupów typu ... bo było tanie. Kiedys to przerabiałem i dzieki temu miałem zasmiecone mieszkanie bezużetycznymi klamotami bez jakichkolwiek wartości użytkowych. Ot tak se kupowałem ... były tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 25 Lutego 2006 Share Napisano 25 Lutego 2006 Ostatnio kupiłem żyłkę Kongera 150 m za 6 PLN, na troć więc po trzech czy czterech wyprawach miała iść do śmieci, niestety była tak tragiczna że wymieniłem ją po pierwszej wyprawie na żyłkach nie warto oszczędzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaq Napisano 25 Lutego 2006 Share Napisano 25 Lutego 2006 Dzięki wam będę pamiętam aby nie kupować taniochy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisla Napisano 27 Lutego 2006 Share Napisano 27 Lutego 2006 to jest żyłka dino ultra a nie UETRA czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 27 Lutego 2006 Share Napisano 27 Lutego 2006 to jest żyłka dino ultra To taka też jest? Ale tego narobili, pogubic sie mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisla Napisano 28 Lutego 2006 Share Napisano 28 Lutego 2006 nie koledze który zakładał ten post nazwa si poplatała te zyłki sa pakowane w odcinkach 30 , 100 ,150 metrowych i nie jest nawet taka zła nawet ja stosuje na grunt na leszcza na wisłe jest okey nawet sie nie niszczy sie tak szybko i ma dobrą wytrzyałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 4 Marca 2006 Share Napisano 4 Marca 2006 Witam Kto tanio kupuje ten dwa razy kupuje. Pozdrawiam Edek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo15 Napisano 25 Marca 2006 Share Napisano 25 Marca 2006 Ja raczej staram się kupowa żyłki dosyc tanie...Co do koloru to zawsze staram się kupowac żyłki ciemniejsze...ciemnozielone lub brązowe ale też czasami stosuję żyłki błękitne...też są dobre...I w dużej mierze zależy to od koloru wody...staram się dopasowywac kolory:) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawm84 Napisano 26 Marca 2006 Share Napisano 26 Marca 2006 W swojej krotkiej "karirze" wedkarza uzywalem wielu zylek. 90% z nim nie pamietam nawet nazw: na dzien dzisiejszy: Owner broad i Stroft gtm - reszta zylek dla mnie moze nie istniec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_84 Napisano 9 Kwietnia 2006 Share Napisano 9 Kwietnia 2006 stosowal ktos zylke SPEZI LINE KARP? chcialem kupic i na karpia stosowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi