Skocz do zawartości
Dragon

Pytanie o zestaw gotowy TB

Rekomendowane odpowiedzi

Gość SkinPL
Napisano

Witam co sądzicie o gotowych zestawach samozacinających tej firmy? Czy są one dobrym wyborem? Czy bo braniu karpia na bezpieczny zestaw zawsze tracimy ciężarek? Pozdrawiam i dzięki za info.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Bezpieczne klipsy TB są dobre. Ciężarka nie traci się po braniu ryby. Klips nazywa się bezpieczny, ponieważ w przypadku zerwania się zestawu z rybą, daje szanse rybie na pozbycie się ciężarka. Jest to jednak przede wszystkim zależne od nas, jak skonstruujemy ten zestaw, aby był "bezpieczny", sam bezpieczny klips to nie wszystko :wink:

• 3 weeks later...
Gość ThinkingAngler
Napisano

Generalnie to Panowie nie wiecie co mówicie i pozwole sobie na wtrącenie swoich dwóch groszy do tematu. Tak więc ciężarki TB te do metody mają to do siebie że potrafi blokować się w nich cały zestaw, ogólnie ciężarki są malowane jakąś słabą farbą proszkową i rzucają się bardzo karpiom w wodzie w oczy. Kulki tylko Top Edition a akcesoria karpiowe można w ogóle sobie darować, co do klamotów karpiowych jak już kupować to tylko z serii Invader, te z serii Carp Hunter nie są lepsze od Jaxona i innych tego typu producentów. Podpróri i statywy są cały czas jak najbardziej wporządku ale np wędki i kołowrotki za takie pieniądze powinny być uważam lepiej dopracowane i z lepszych materiałów. Ogólnie preferuje montaż zestawów końcowych od a do z samemu ale jak już kupować gotowce to dobrych i sprawdzonych firm jak Ace, ESP albo Gardner Tackle. Produktów TB używam od 2001 roku więc wiem co pisze koledzy po kiju, sama firma od jej powstania w 1999 roku miała pare dobrych produktów których już niestety nie ma w sprzedaży...

Napisano
Produktów TB używam od 2001 roku więc wiem co pisze

Chyba nie za bardzo, bo akurat o bezpiecznych klipsach piszemy, a nie o koszykach do metody :shock: . Przyłóż się i przeczytaj ze zrozumieniem pierwszy post tego tematu :wink:

Gość ThinkingAngler
Napisano

diaflex to Ty przeczytaj od a do z ze zrozumieniem bo pisałem też ogólnie o akcesoriach Tandem Baitsa. Czytanie ze zrozumieniem i poprawne pisanie w języku polskim to podstawa widze na forach wędkarskich...

Napisano
diaflex to Ty przeczytaj od a do z ze zrozumieniem bo pisałem też ogólnie o akcesoriach Tandem Baitsa. Czytanie ze zrozumieniem i poprawne pisanie w języku polskim to podstawa widze na forach wędkarskich...

ThinkingAngler, nie jestem specjalistą, ale widzę, że Ty chyba masz spory problem...

Zwróciłem Ci uwagę, ponieważ zarzuciłeś wcześniejszym dyskutantom, że bredzą :

"Generalnie to Panowie nie wiecie co mówicie ...". ...

....Sam wtrącając, jak to określasz "swoje dwa grosze"....tyle, że nie na temat i na to zwróciłem uwagę, abyś przeczytał o czym jest dyskusja, zanim się do niej włączysz.

O poprawnej pisowni, nie będę z Tobą nawet dyskutował, bo cytując klasyka: "Nawet Dzidzi to widzi" kto ma z tym problem :razz:

Gość ThinkingAngler
Napisano

Jeszcze raz napisze tak żebyś zrozumiał bo domyślam się że 55 lat to już prawie wiek starczy i masz problemy z koncentracją oraz ze wzrokiem. Pisałem że od 1999 roku do 2013 firma Tandem Baits wypuściła na polski rynek wędkarski tylko pare dobrych rzeczy. Jakich w/w i dodałem od siebie coś a propos akcesoriów karpiowych a za takie uważam bezpieczny klips. Jak mówisz a powiedz b bo jakoś nie widze tych swoich błędów ortograficznych za to u Ciebie szyk zdania kłania się i pare składni też widze. Kolejny cytat "Nie ucz ojca dzieci robić"...