Luckycatch Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 Panowie i Panie, Jak w temacie. Jak wygląda wasza profilaktyka w tym zakresie? Ja używam Dragon HM-80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MattZ Napisano 4 Marca 2013 Share Napisano 4 Marca 2013 Temat inteteresujący, ciekaw jestem opinii w tej kwesti. Kolego Luckycatch jak ogólnie oceniasz tą żyłke Dragona? W tym sezonie mam zamiar sobie ją sprawić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luckycatch Napisano 5 Marca 2013 Autor Share Napisano 5 Marca 2013 MattZ, spinningowanie na lekko zacząłem w poprzednim sezonie więc trudno jest mi ocenić tą żyłkę na tle konkurencji. Jej cena na pewno stawia przed nią wysokie wymagania. Osobiście jestem bardzo zadowolony i oceniam ją bardzo dobrze - jest miękka i nierozciągliwa, nieraz przy zaczepie gdy przynętę spisywałem już na straty, na prostym kiju udawało się wyrwać przynętę razem z roślinnością wodną. Nie wiem jednak przez jak długi czas użytkowania jest ona w stanie utrzymać wyjściowe parametry. Stąd też postawione przez mnie pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChaoTic Napisano 5 Marca 2013 Share Napisano 5 Marca 2013 hm80 bardzo dobra żyłka, jedna z lepszych na wodę stojącą. porównywalna z p-line, browningiem (ten bardziej rozciągliwy ale i miększy) na duże brudne rzeki zwłaszcza przy cieniźnie na kleniojazie - wole kupować tańsze i zmieniać co 20-30 roboczogodzin czyli 2-3 intensywne wypady - większa pewność i mniejsze koszta bo degradacja żylki jest ekspresowa. alternatywnie na drugiej szpuli cienka pletka + strzałówka z ciut słabszej żyłki (wymiana strzałówki w częstotliwości j/w) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi