Gość Rapa-man Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 Znalazłem bardzo fajną propozycje od robinsona,jest nią model admira,fajny desing,w miare lekki,przełożenie5:5:1,bede go używał pod bolenia,cena około 145zl i 5 lat gwarancji,co sadzicie?jak dla mnie super oferta prosze o opinie uzytkownikówy Cytuj
Robek Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 Za tę kasę cudów bym się nie spodziewał, ale sezon pewnie wytrzyma. Zapasowa szpula grafitowa mnie odrzuca, z drugiej strony - może dzięki temu w kręciołku mniej zaoszczędzili ? Kup i napisz jak się sprawuje. Cytuj
Gość Rapa-man Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 A jeszcze mam takie pytanie 5:5:1 ma szybszy nawoj zylki od5:2:1 bo ciagle mi sie to plącze Cytuj
Robek Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 Powinieneś napisać tak 5,5 :1 i 5,2 :1 , więcej nawija ten, który ma większą liczbą na początku. Jednak to tylko część prawdy - liczy się też średnica szpuli, przy większej nawija się więcej żyłki. Duża szpula to także dalsze rzuty. Więc patrzyłbym najpierw na nią a dopiero potem na przełożenie. Cytuj
Lemiux Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 Powinieneś napisać tak 5,5 :1 i 5,2 :1 , więcej nawija ten, który ma większą liczbą na początku. Jednak to tylko część prawdy - liczy się też średnica szpuli, przy większej nawija się więcej żyłki. Duża szpula to także dalsze rzuty. Więc patrzyłbym najpierw na nią a dopiero potem na przełożenie. 5,5:1 to ilość obrotów kabłąku na jedno przekręcenie korbką. 5,5 obrotu kabłąku na 1 obrót korbki. Cytuj
Gość Rapa-man Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 Kurde dzięki,wkońcu ktoś mi wytłumaczył to w prosty sposób zakupie ten młynek i podziele się wiedzą o nim Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi