Gość Rapa-man Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Znalazłem bardzo fajną propozycje od robinsona,jest nią model admira,fajny desing,w miare lekki,przełożenie5:5:1,bede go używał pod bolenia,cena około 145zl i 5 lat gwarancji,co sadzicie?jak dla mnie super oferta prosze o opinie uzytkownikówy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Za tę kasę cudów bym się nie spodziewał, ale sezon pewnie wytrzyma. Zapasowa szpula grafitowa mnie odrzuca, z drugiej strony - może dzięki temu w kręciołku mniej zaoszczędzili ? Kup i napisz jak się sprawuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 A jeszcze mam takie pytanie 5:5:1 ma szybszy nawoj zylki od5:2:1 bo ciagle mi sie to plącze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Powinieneś napisać tak 5,5 :1 i 5,2 :1 , więcej nawija ten, który ma większą liczbą na początku. Jednak to tylko część prawdy - liczy się też średnica szpuli, przy większej nawija się więcej żyłki. Duża szpula to także dalsze rzuty. Więc patrzyłbym najpierw na nią a dopiero potem na przełożenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Powinieneś napisać tak 5,5 :1 i 5,2 :1 , więcej nawija ten, który ma większą liczbą na początku. Jednak to tylko część prawdy - liczy się też średnica szpuli, przy większej nawija się więcej żyłki. Duża szpula to także dalsze rzuty. Więc patrzyłbym najpierw na nią a dopiero potem na przełożenie. 5,5:1 to ilość obrotów kabłąku na jedno przekręcenie korbką. 5,5 obrotu kabłąku na 1 obrót korbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Dokładnie - to jest przełożenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 12 Marca 2013 Share Napisano 12 Marca 2013 Kurde dzięki,wkońcu ktoś mi wytłumaczył to w prosty sposób zakupie ten młynek i podziele się wiedzą o nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi