bieluch Napisano 25 Kwietnia 2013 Napisano 25 Kwietnia 2013 Witam, jako że jestem z Chełma opłaciłem kartę tutaj - i wydaje mi się że głupio zrobiłem, ale o tym później. Generalnie to jak się opłaci kartę w Chełmie na tzw. podstawie można sobie połapać na.... gliniankach i to tylko dużych.... kawałek, Bugu (dosłownie kawałek) i Wieprz do okolic Zawieprzyc (z tego co wyczytałem). Kiedyś łapałem tylko w najbliższej okolicy więc nie wnikałem w te "okręgi: To jest chore! Praktycznie na każde bajoro w okolicy trzeba dodatkową opłatę, albo karnet. Reasumując te 150zł podstawy nic prawie nam nie daje. Trzeba płacić więcej i więcej... Ponieważ w tym sezonie interesuje mnie moczenie kija (w dużej mierze) w okolicach Lubartowa i Łęcznej popierniczyłem wczoraj do PZW celem dokupienia zezwolenia na Okręg Lubelski (47zł jak by ktoś chciał wiedzieć), i co się okazuje? Nie dość że w Lubelskim Wieprz jest od Nielisza do samej Wisły (naprawdę duży odcinek) to jeszcze masa jezior bez żadnych dopłat - długo by wymieniać. Z całego (2 stronicowego) wykazu łowisk tylko Rogóżno i Zagłębocze objęte są jakimiś dodatkowymi opłatami, czyli mniej więcej tyle co u nas jest bez dodatkowych przepustek:D Dlaczego to jest takie popieprzone? Wydałem ponad 290 zł za okręg Chełmski + przepustki na 3 bajora i okręg Lubelski, a jak pojadę gdzieś dalej w Polskę na wakacje to oczywiście następny po****y znaczek. Dobra teraz najważniejsze czyli pytanie do was drodzy forumowicze - czy dało by się zrobić taki myk: zakładając że za rok zrezygnował bym z okręgu chełmskiego i opłacił składki w jakimś kole np. w Lublinie - czy tak się da i czy wyjdzie mi taniej? Gdybym mi wyszedł za te ~150zł sam okręg Lubelski to by było miło Żałuje trochę że się pośpieszyłem bo trzeba było najpierw pytać, a dopiero opłacać, ale może na przyszły sezon będę wiedział - o ile mi powiecie ? Cytuj
Luckycatch Napisano 25 Kwietnia 2013 Napisano 25 Kwietnia 2013 Nie jestem pewien czy rozumiem postawione pytanie. Czy chodzi Ci o to, czy możesz opłacić składkę w okręgu lubelskim i nie opłacać składki w okręgu chełmskim? Cytuj
bieluch Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Napisano 25 Kwietnia 2013 Tak, zamiast płacić w chełmskim + dopłata na lubelski to żeby wykupić na sam lubelski podstawę w jakimś kole w Lublinie. Cytuj
Luckycatch Napisano 25 Kwietnia 2013 Napisano 25 Kwietnia 2013 Nie widzę przeszkody. Najlepiej opłacać składki w okręgach, które obejmują wody, na których zamierza się łowić. Cytuj
DAWID Napisano 25 Kwietnia 2013 Napisano 25 Kwietnia 2013 bieluch, możesz opłacić składki gdzie Ci się podoba i być członkiem koła którego tylko sobie wymarzysz Cytuj
bieluch Napisano 25 Kwietnia 2013 Autor Napisano 25 Kwietnia 2013 łeee no to zajebioza, za rok to rozważę, dzięki Panowie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi