Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nowy sezon węgorzowy ruszył :)

Fotki z sobotniej nocy 3 wegorzyki 62cm , 68cm , 72cm . Dwa skusiły sie na rosowke jeden na ploteczke . Brania o godzinie 1:40 , 2:50 , 4:10 w nocy . Zapraszam do dzielenia si swoimi wyprawami na "rury" ;)

dsc01082p.jpg

dsc01078o.jpg

dsc01087q.jpg

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Kilka nocek bez węgorzy i w sobote w końcu się skusił choć jeden i jak na razie życiówka :P 79cm 0,95kg

przynęta: filet z płotki

942d66af36f23fc1m.jpg

Napisano

Gratuluje , jak filetujesz rybke ? Ja najczesciej odcinam kawalek za ogonem i taki "ogonek" zakladam na hak .

Napisano

Dzięki ja zaczynam od głowy przez całe ciało i taki filecik wychodzi z 12cm,później dziele go na części jeden na dwie połówki a drugi na trzy części.

Napisano

ERq, zdradzisz nazwę jeziorka i jakieś informację o nim ? do Świebodzina mam jakieś 50 km, a nie ukrywam, że chętnie bym wyskoczył na węgorza :mrgreen:

Napisano

Ostatnia nocka jeden wężyk 82cm branie na plotke o 4.30 .

dsc01095z.jpg

dsc01102mm.jpg

LeoLeo moge dac ci namiary na dwa jeziorka wegorzowe

Napisano

Witam. Wybieram się na dniach na nocke na węgorza. Możecie doradzić w kwestii roz. żyłki głównej i nr haku ? :wink: