buszmen Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Witam! jak w temacie , czy ktoś łowił rybki z canoe? lub kajaka ? jak to jest z wygodą łowienia i przepisami? mieszkam nad rzeką Ełk i zastanawiam się nad kupnem canoe do celów wędkarskich ,gdyż wiele miejsc jest nie dostępnych z brzegu .Lub jakaś mała łódka najlepiej jedno osobowa ,abym dał radę ją sam przenosić do domu(300m) myślę jednak że canoe lepiej się pływa po rzece na jeziorze Ełckim mam łódkę drewnianą 4,5m ale na rzekę jest za duża i korzystają z niej też bracia , na rzece łowię sam.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Buszmen , rejestrując łódź wpisujesz do jakiego celu jest przeznaczona , otrzymując kartę rejestracyjną wyraźnie pisze że do amatorskiego połowu ryb a kajaku z tego co wiem nie zarejestrujesz do tego celu .Pogrzeb w necie i kupisz tak jak piszesz małą łódeczke z dwa i pół metra i masz bezpieczniej i wygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_A_P_A Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 ciekawa opcja jak zacumować kajak w poprzek rzeki bo jakoś cały czas bokiem to kiepsko to widzę ALE !!! co do rej jak określić coś takiego cztery dętki o cięzarówki i na tym platforma a wszystko jak by pomost tylko moze być nawet na srodku małego jęźiorka pomost bo połączony z brzegiem linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2013 jak zacumować kajak w poprzek rzeki Wbijasz się przodem czy tyłem w trzciny i puszczasz zestaw z prądem , jak teraz robię to z brzegu dlatego myślę że canoe było by wygodniejsze , posiada '' ławeczki'' i nawet można by było usiąść bokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Buszmen zadałeś sobie pytanie czy zarejestrują kanu jako środek pływający do amatorskiego połowu ryb ? jeżeli chcesz łowić z kanu ,zorientuj się czy przepisy na to zezwalają. Może jakiś ponton, lekki w miarę wygodny i przetransportować nad rzekę łatwiej . Rapa z ta dętką to może zdało by egzamin na jeziorku a Buszmen piszę że chce łowić na rzece ,widzisz wędkarza na takim czymś z całym sprzętem wędkarskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banita Napisano 26 Czerwca 2013 Share Napisano 26 Czerwca 2013 Buszmen, nie wiem jak u Ciebie, bo u mnie bez problemu można zarejestrować każde pływadło. Udało mi się kupić za śmieszne pieniądze, dużą deskę surfingową 3,80/0,70 m jak kupie do tego wiosło to spróbuję czy da się z tego wędkować. Jak dam radę z tej deski wędkować to ją zarejestruje i będę z niej łowił, najpierw na spławik a jak już się do niej przyzwyczaję to i spinning. http://boteboard.com/latest/?attachment_id=942 http://alexaguera.com/fishing-sups/hooked-sup-photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 5 Lipca 2013 Autor Share Napisano 5 Lipca 2013 Co Wy na to? : czyli jest to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi