Lemiux Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 Raczej nie ma jeszcze takiego tematu, niektórym temat może wydać się zbędny. Ja po ostatnich nockach zastanawiam się jak najlepiej wykorzystać powierzchnię roweru tak by jakoś zmieścić się z tymi wszystkimi szpargałami. Od powodzi w 2010r. moja miejscówka jest dostępna tylko z roweru(nie jak wcześniej skuterem lub samochodem) i nie ukrywam że mam problem się zabrać. Czy brać wędkarska może podzielić się swoimi patentami na dozbrojenie roweru tak by zabrać na niego jak najwięcej sprzętu wędkarskiego ?? Temat może służyć do pochwalenia się swoimi kolubrynami i jednocześnie pomoże innym lepiej wykorzystać powierzchnię roweru. Moje pytania: -do tej pory wędziska woziłem w pokrowcu na plecach- czy jest sens przełożenie ich na jakimś stelażu wzdłuż poziomej rurki w rowerze górskim ?? -czy macie jakieś sprawdzone sakwy w których da się zorganizować akcesoria w jakiś logiczny sposób ? -gdzie wiaderko do zanęt, fotel typu elektrostatyk, 5 kilo zanęty, parasol z tropikiem i możne jeszcze łódka do wywozu zanęt ?? -czy wymyślił już ktoś skrzynkę na akcesoria wędkarskie której obudowę tworzyłoby solidne jajowate wiaderko do mieszania zanęt z którego przed użyciem wyjmuje się organizer z akcesoriami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambuko11 Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 nie no zabrać sie na rowerze na nocke to porażka , -- też wrzucam na plecy , znajomy jednak jak bierze parasol , to mocuje go do pokrowca , ma zamszowe paski doszyte i podwiesza do rurki w górskim . - biore jeszcze plecak i ma też na garbie - fotel po złozeniu miesci mi sie do pokrowca też tam wpycham namiot , takze tu luzik -wiaderko wrzucam na bagaznik i spinam linką by nie wypadło na zakrecie , do wiaderka wrzucam wszystko co potrzebne łacznei z zanętą . Dawno nie byłem rowerem na noc , ale jak masz możliwość podjechac , to lepiej by ktoś znajomy zawiózł i przejsc z buta te 3 km bynajmniej ja tyle mam na miejscowe. Rower strasznie niewygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 http://www.wedkarz.pl/wp-webapp/article/1892 Chyba najlepsze rozwiązanie z jakim do tej pory się spotkałem, jeśli chodzi o pojemność bagażu i komfort z jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravqq Napisano 16 Czerwca 2013 Share Napisano 16 Czerwca 2013 na kanale tego Pana w kilku filmach widać jak wygląda jego rower po zapakowaniu np tutaj : może przyuważysz jakiś z jego patentów, bo gratów wozi całkiem sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 17 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2013 http://www.wedkarz.pl/wp-webapp/article/1892 Chyba najlepsze rozwiązanie z jakim do tej pory się spotkałem, jeśli chodzi o pojemność bagażu i komfort z jazdy. Świetne rozwiązanie ale wózek to już chyba ostateczność i "wyższy poziom". Na razie muszę się skupić na przywieszeniu wszystkiego na rower. Ma ktoś jakieś propozycje ?? na kanale tego Pana w kilku filmach widać jak wygląda jego rower po zapakowaniu np tutaj : może przyuważysz jakiś z jego patentów, bo gratów wozi całkiem sporo No ten ładnie tego napakował. Chyba będzie trzeba pójść w tym kierunku. Dobre jest ustawienie czegoś na dolinkach wędki przed kierownicą i poszerzenie powierzchni bagażnika przez fotel. (czy mogę prosić o usunięcie błędnych postów ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 A widzisz wczoraj jak schodziłem z miejscówki przypomniał mi się Twój post z forum i pstrykłem telefonem , rower kumpla, właściwie chodzi o te kubły po jakimś proszku ? i bagażnik nadal wolny, pomyślałem, że możesz się nad tym zastanowić, zawsze to 2 x paręnaście litrów suchego ładunku nawet w deszczu. Ps. rower nie jest jeszcze w pełni załadowany do podróży powrotnej bo kolega jeszcze wędkował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 20 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2013 Oooo, super. A koszyki pod pojemniki samoróbki ?? Jak wozi wędki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 A nie lepiej zrobić prawo jazdy i kupić jakiegoś cieniasa? Toć, gdybym miał jechać tak załadowanymi rowerami, to już bym wolał pooglądać filmiki na youtube. Rozumiem zabrać jedną wędkę, jakieś wiaderko na bagażnik i z plecakiem na plecach, ale moim zdaniem, to już przesada tak zapchany rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2013 Są u nas miejsca w które nie można wjechać żadnym pojazdem mechanicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Są u nas miejsca w które nie można wjechać żadnym pojazdem mechanicznym. w rzeczy samej a i rower trzeba czasem targać przez rowy , groble, lub przeprowadzić przez miękką podmokła łąkę itd.Oooo, super. A koszyki pod pojemniki samoróbki ?? Jak wozi wędki ?? Tak samoróbka,a cały pic polega na tym ,że wiadro z tego kosza może swobodnie wyciągnąć i zanieść gdzie chce. Kije wozi w pokrowcu klasycznie na plecach, bo na ryby ma blisko około 4 km.Ja kiedyś jak jeździłem na rowerze troczyłem gołe kije do poziomej rurki ramy, bez kołowrotka i pokrowca tylko w fabrycznym szmaciaku, ale to zwykle 1-2 patyki gdy jechałem na krótki kilkugodzinny rekonesans. ....a więc nic odkrywczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 21 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2013 Jest kilka opcji Ten nie bo nie zmieszczę się w furtce. Ta nie bo będzie haczyć o krzole. Ten może się nadać. Chyba będzie trzeba pojechać do Castoramy i obaczyć jakie mają kosze. Poszukać fajnych kanciatych wiader i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi