loloxl Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Jak w opisie, czy ktoś z kolegów/ koleżanek po kiju miał okazję przesondować dno w okolicach tej rozległej łachy? Ewentualnie może ktoś zna się na tyle dobrze na czytaniu rzeki, że mógłby podpowiedzieć w jaki sposób ze stosunkowo dużym prawdopodobieństwem określić zagłębienia w dnie rzeki? Chodzi mi o to, że Wisła w tym rejonie stworzyła rozlegle zakola i plaże i ciężko jest odnaleźć mi miejsca o nieco większej głębokości niż do kolan, a zauważyłem, że na takiej wodzie ciężko o większe okazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loloxl Napisano 10 Lipca 2013 Autor Share Napisano 10 Lipca 2013 Załączam fotkę z interesującym mnie miejscem. Zielona strzałka, to miejsce, które najczęściej zajmuję. Błękitną oznaczyłem kierunek rzeki. Gdzie próbowalibyście umieścić zestaw? http://imageshack.us/photo/my-images/833/chsd.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 10 Lipca 2013 Share Napisano 10 Lipca 2013 Widać że nurt idzie pod drugim brzegiem, także lepiej tam sie przesiąść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loloxl Napisano 11 Lipca 2013 Autor Share Napisano 11 Lipca 2013 No właśnie ja osobiście nie przepadam za takimi miejcami. Z doświadczenia wiem, że nurt jest na tyle mocny, że nawet 300g ołowiu + zanęta to zdecydowanie za mało, aby osadzić zestaw na dnie w okolicach głównego nurtu w tym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 12 Lipca 2013 Share Napisano 12 Lipca 2013 W takim razie odpuściłbym to miejsce i poszukał jakiegoś gdzie nurt zwalnia. Zapewne poniżej tego miejsca znajdzie się stanowisko gdzie nurt spowalnia i tam radze sie przyczaić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robio Napisano 3 Listopada 2013 Share Napisano 3 Listopada 2013 Robi się wąskie gardło to i nie dziwota że nurt silny, ja zapolował bym w tym "gardle" gdzieś przy początku zielonej strzałki ze zdjęcia na brzany, mocna gruntówka i żółty ser pokrojony w kostkę 1cm/1cm ze 2-3 takie kostki na haczyku stosownej wielkości. Na Wiśle w takich miejscach brzany 3-4 kg nie należą do rzadkości, tylko trzeba uważać ba jak mają tarło od maja chyba do sierpnia to ich mięso jest trujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian_s1 Napisano 4 Listopada 2013 Share Napisano 4 Listopada 2013 w tym roku łowiłem kilkukrotnie z tej plaży ponieważ zaciekawiło mnie to miejsce łowiłem na feedera i spining niestety jest tam płytko udało mi się złowić jedynie jazgarza z tego co zauważyłem to pod drugim brzegiem jest rynna dość głęboka widziałem jak z łodzi holowali prawdopodobnie suma ale się zerwał na brzany raczej kiepskie miejsce jest tam piaszczysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi