Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.mam pytanko czy mozna odrazu łowić kukurydzą zaraz po odwarciu puszki. ? Bo tak mi koles doradzil, a ja łowiłem cały dzien i nawet nie pykneło

Pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 78
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Witam.mam pytanko czy mozna odrazu łowić kukurydzą zaraz po odwarciu puszki. ?

No a kiedy niby masz nią łowić? na drugi drugi dzien jak juz będzie fermentowała ?

a ja łowiłem cały dzien i nawet nie pykneło

a tak to juz bywa w wedkarstwie :)

Napisano

a co ty jeszcze z ta przynęta chcesz zrobic????

tego nieda sie ugotowac nieda sie nic z tym zrobi oprócz stwierdzenia czy jest to

KUKURYDZA -SłODKA -GOSZKA itp...

musisz wiedzie że wędkowanie to nie jest takie proste RYBY TO TAK JAK KOBIETY ZMIENNE I KAPRYSNE .heheheh

spróbuj w tym łowisku zanecac kukurydza oczywiście w jakiejś zanęcie jako dodatek ... :razz:

Napisano
a co ty jeszcze z ta przynęta chcesz zrobic????

tego nieda sie ugotowac nieda sie nic z tym zrobi oprócz stwierdzenia czy jest to

KUKURYDZA -SłODKA -GOSZKA itp...

A to nie do końca prawda. Kukurydzę się zamraża i po odmrożeniu staje się bardzo krucha i dużo lepiej na nią rybki biorą. Kto próbował ten wie.

Pozdrawiam

Napisano
A to nie do końca prawda. Kukurydzę się zamraża i po odmrożeniu staje się bardzo krucha i dużo lepiej na nią rybki biorą. Kto próbował ten wie.

A to ciekawe chyba kupię jeszcze puszkę i porównam wtedy. Taka pozamrażalnikowa to i na haczyk i do zanęty, czy lepiej nią nęcić a na haczyk taką niezamrażaną? I jeśli chcę ją aromatyzować olejkiem waniliowym to przed lodówką czy po? Jakbyś mógł to napisz coś więcej ;)

Napisano

Po wyjęciu z puszki mieszasz z aromatem i do zamrażalnika. Przez noc skruszeje i przejdzie atraktorem. Spróbuj zobaczysz, że naprawdę lepiej biorą na mrożoną kukurydzę. Oczywiście nęcimy i łapiemy na taką samą. A jeszcze radzę zmieszać z prażonymi i mielonymi konopiami. Duże płotki i liny dostają wtedy szału.

Napisano

Tylko z tymi tańszymi aromatami w płynie to radził bym ostrożnie-są strasznie gorzkie,karpiarze mieszają je 50/50% ze słodzikiem w płynie.

Napisano

heh tam gdzie ja łowię większość daje olejek waniliowy taki do ciasta do kuku :] A co jeszcze dodać do kuku lub zanęty, jeśli na łowisku przeważa karp i amur, ew. karasie srebrzyste?

Napisano
A co jeszcze dodać do kuku lub zanęty, jeśli na łowisku przeważa karp i amur, ew. karasie srebrzyste?

Nic :mrgreen: Kukurydza sama w sobie świetnie wabi. Jeżeli wszyscy dodają wanilię, to może się okazać, że skuteczny okaże się naturalny zapach kukurydzy :lol:

Napisano
Jeżeli wszyscy dodają wanilię, to może się okazać, że skuteczny okaże się naturalny zapach kukurydzy

Heh boje się zaryzykować :P Ostatnio jedna z tańszych zanęt+kuku+ten olejek fajnie wabi amurki.

Napisano

ja uważam kukurydze za słabą przynęte przynajmiej tam gdzie ja łowie czyli na wiśle, o wiele lepiej sprawdza sie biały robaczek czy czerwony, a kukurydza na zanęte właśnie dobra bo tania :P

Napisano
- a z tym sie zgodzę, wczoraj kolega łowił na zwykła a ja na mrożoną no i on nic a ja dorodna 28cm płoć :D może bym więcej złapał jak bym posiedział z jakieś 2 godzinki :)
Napisano
są strasznie gorzkie,karpiarze mieszają je 50/50% ze słodzikiem w płynie.

kurczę faktycznie ostatnio spróbowałem takiego olejku-zostawia gorzki posmak. Jaki to ma być słodzik i gdzie go kupić?

Napisano
Witam.mam pytanko czy mozna odrazu łowić kukurydzą zaraz po odwarciu puszki

Jasne można łowić od razu.

a ja łowiłem cały dzien i nawet nie pykneło

Tak to czasem jest, ja łowię cały czas na kukurydzę z puszki i brania są :wink:

Nie kupuję żadnej kukurydzy zapachowej z wędkarskiego, używam tylko zwykłej kuku ze spożywczaka. Ewentualnie gdy chce nadać jej jakiś zapach to maczam ją w dipie :wink:

Napisano
są strasznie gorzkie,karpiarze mieszają je 50/50% ze słodzikiem w płynie.

kurczę faktycznie ostatnio spróbowałem takiego olejku-zostawia gorzki posmak. Jaki to ma być słodzik i gdzie go kupić?

Słodzik w płynie kupisz chyba w każdym wędkarskim ja kupuje TB 100mll kosztuje koło 8 zł.

Napisano
Słodzik w płynie kupisz chyba w każdym wędkarskim ja kupuje TB 100mll kosztuje koło 8 zł.
Ten sam słodzik kupisz w supermarkecie też za 8 pln tyle że ma 250ml :mrgreen:
Napisano
Ten sam słodzik kupisz w supermarkecie też za 8 pln tyle że ma 250ml :mrgreen:

Niestety u mnie niema w marketach słodzika w płynie tylko jakiś w pastylkach.

A szukam od jekiegoś czasu w kauflandach,carfourach,tesco i niestety NIEMA!!!

Napisano
Po wyjęciu z puszki mieszasz z aromatem i do zamrażalnika. Przez noc skruszeje i przejdzie atraktorem. Spróbuj zobaczysz, że naprawdę lepiej biorą na mrożoną kukurydzę. Oczywiście nęcimy i łapiemy na taką samą. A jeszcze radzę zmieszać z prażonymi i mielonymi konopiami. Duże płotki i liny dostają wtedy szału.

Zgadzam się w 100 procentach , atraktor polecam Dragon Truskawka

• 1 month later...
Napisano

hmm a co sądzicie, żeby taka kukurydze zostawić na noc z czysta melasa?? ale odrobinkę tylko

Gość wobler129
Napisano

lin ja robiłem coś takiego:

Słoik litrowy, a w nim kuku z puszki. 5 łyżeczek atraktoru lin-karaś i zalałem gorącą wodą.

Kuku po 1,5 dnia bardzo ładnie pachniała i lekko zmieniła kolo na ciemniejszy. Co najlepsze po wyciągnięciu z wody dalej miała swój zapach - chociaż mniej pachniała, to i tak było czuć :grin:

Napisano

no ciekawe ciekawe, a co sądzisz o tej melasie??

Gość wobler129
Napisano

Hmmm... nie próbowałem, więc Ci raczej nie pomogę. Trochę zapachu powinno przejść, ale czy się utrzyma itd... nie wiem :smile:

I jeszcze jedno - tamta kuku ze słoika zrobiła się twardsza - idealnie miękka była, ani się nie rozłaziła, ani nie była za twarda :wink: