Skocz do zawartości
Dragon

Spinning do 450 zł

BobekSTW

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaki kij spinningowy polecilibyście do 400-450zl, długość 2,7, cw do 25g, kij na szczupaka, sandacza, bolenia. Co w tej cenie będzie w miare uniwersalnego na te wszystkie ryby? Z góry dzięki, pozdrawiam.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

W tym przedziale cenowym wiedzie prym oczywiście to tylko moja opinia EQUS 7-23 lub mocniejszy EQUS 10-28

Pewnie zaraz odezwie sie wiele głosów ze wydając taką kasę lepiej zrobić sobie coś np. jakiegoś Batsona ale nie każdy chce robić :wink:

Napisano
Pewnie zaraz odezwie sie wiele głosów ze wydając taką kasę lepiej zrobić sobie coś np. jakiegoś Batsona ale nie każdy chce robić
Keri nie wiem czy wiele, ale mój głos w tej sprawie jest właśnie taki. Nie wydałbym tyle kasy na gotowego kija z oferty rodzimych firm. Żaden Team Dragon ani Konger Equs, jeżeli gotowy to St. Croix, ale ten znowu tyle kosztuje, że zmontował bym za to dwa kije. Tak więc mając około 500 PLN tylko kij z pracowni. Jakość jest nieporównywalna.
Napisano

Możecie polecić jakieś pracownie, gdzie wykonują kije na zamówienie, bo powiem szczerze że zaintrygował mnie temat, a nie myślałem o tym wcześniej. Z góry dzieki, pozdrawiam.

Napisano

Osobiście mogę polecić tylko tą pracownię http://www.xrods.pl/rubriq.php?id_article=3 , ktorą już podal Keri, ponieważ tam robiłem swojego kija. Daniel naprawdę kocha to co robi.

Do tego co podał Keri dodam jeszcze http://www.rodmas.pl/main.html?src=%2Findex2.html ale tam jak widzę mają tylko blanki Shikari

http://www.fishingart.pl/

http://art-rod.com/

I to narazie tyle co mi do głowy przychodzi :wink:

• 1 month later...
Napisano

...w pracowni. Więc w której pracowni zmontują mi kij o akcji Fast i długości 2,7 o wyrzucie w granicach 17-21gr/górna granica/ za 500PLN? :wink: Jeśli takową znacie, kupuję w ciemo :smile:

Napisano

witam!

ja osobiscie bede zamawiał w tej pracowni tylko innego kija niz Ty!http://fishingcenter.com.pl/fishingcenter.php

w poniedziałek bede jechał tam osobiscie omówić szczególyrozmawiałem z tym Panem telefonicznie,bardzo miły kontakt ma tez na swojwj stronie forum gdzie bez problemu mozesz uzyskac odpowiedz na swoje pytanie!tylko jezeli siE zdeydujesz mósisz bardziej sprecyzować swoje pytanie!

pozdrawiam

• 7 months later...
Napisano

Witam. Noszę się z zamiarem kupna spiningu jak w temacie (min.3mdo 35gr.) Do tej pory łowiłem kijami krótszymi 2.1, 2.7, 2.8. Będę używał różnych przynęt głównie obrotówki , wachadłówki, również gumy, proszę o radę fachowców którzy posiadają takie kijki w celu ułatwienia mi wyboru tego naj;) Pozdrawiam.

Napisano

do 400 zlotych wybór jest spory, ja gdybym teraz mial kupic kija za taka kase i o takich parametrach kupilbym albo Konger World Champion IRI 305 10-30g (cena okolo 250zł), albo Daiwe PowerMesh Uniwersal Spin 3m 10-35 (cena troche ponad 300zl), z tym ze z przewaga na Daiwe, tym bardziej ze w pewnym sklepie internetowym jest teraz promocja na te kije i mozna je kupic przecenione o kilkadziesiat zlotych. Po przecenie cena porownywalna z ww. Kongerem.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

A nie lepiej zrobić sobie kij na zamówienie? Nie wiem do końca, czy za tą kwotę idealnie się zmieścisz, ale jeśli dołożysz 50-100zł, to będziesz miał świetny kij.

Napisano

Maciej, a powiedz mi, dlaczego cięższy?

Przeglądałem Twoje posty i widzę, że spinning to dominująca sprawa u Ciebie, dlatego proszę, byś rozwinął trochę, dlaczego cięższy.

Napisano

Wahadła i gumki na 25g główkach to za dużo jak na kijek do 28g choć nie znam specyfiki kija.

Kilka gram wyżej i myślę, że będzie bardziej komfortowo. Ale to moje zdanie :grin:

Napisano

abu, popieram Maćka, ja posiadam mikadoski kijek do 30g ale jest tak delikatny ze używam max 12g bo juz przy 15g cała szczytówka sie ugina i nie mozna nawet lekko podciągac przynęty o opadzie juz nie ma mowy a i druga sprawa jak ta szczytówka tak sie ugina to i boje sie ze pęknie.

Napisano

Maciej, rav91, problem jest w tym, że nie sposób przed zakupem choćby ołów 25g przywiesić na kiju i sprawdzić jak pracuje.

Spotkałem się z taką opinią od jednego z moich kolegów, że Daiwa w tej serii Q Jig jest niedoszacowana wagowo, znaczy się ma wyższy c.w. niż producent podaje i pracuje komfortowo nawet w maksymalnym zakresie.

To jedna z opinii.

Napisano

Chyba tu na forum czytalem kiedys ze Daiwa podaje c.w "roboczy" tzn. ze nawet pod maksymalnym obciazeniem kijek pracuje optymalnie. Ile w tym prawdy to nie wiem bo nie uzywam kiji Daiwy :wink:

Napisano

sandacz, myślę, że to nie są jakieś szczególnie wyszukane kije, pewno ktoś z forum ma taki kij i ma jakieś doświadczenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.