Witam,
Ostatnio zrobiłem kulki proteinowe wg następującego przepisu:
- 200g mąki kukurydzianej,
- 250g mąki sojowej,
- 200g kaszy manny,
- 100g prażonych i zmielonych konopi,
- 100g mąki ziemniaczanej,
- 150g mleka w proszku,
- 1 kisiel truskawkowy,
- 1 łyżeczka sody,
- cukier waniliowy,
- barwnik czerwony,
- atraktor truskawkowy w proszku.
Moje pytanie brzmi dlaczego niektóre z nich pływają?
Może ktoś się orientuje jakiego składnika dałem zbyt mało lub zbyt dużo, albo jakie inne błędy popełniłem.
Kulki są różnej wielkości ponieważ robiłem wszystko ręcznie. Po nęceni po kilku minutach część kulek wypłynęła. Mam wrażenie że nie wszystkie wypłynęły, tylko te największe (może niedogotowane były) Kulki suszyły się tylko przez noc, natomiast reszta po kilku godzinach trafiła do zamrażarki.
Bardzo proszę o pomoc bardziej doświadczonych kolegów Może da się je jakoś uratować jeszcze?